• Με αφορμή την εικείμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, γίνεται συζήτηση για τον Φετφατζίδη της Αραβίας, τι έκανε δηλαδή στην τριετία που έπαιξε στην Αλ Αχλί, τη μία από τις δύο κορυφαίες ομάδες της ασιατικής αυτής χώρας.
• Μόνο που υπάρχει και Φετφατζίδης της Ιταλίας! Γιατί λες και ξεχνάμε ότι ο Έλληνας διεθνής άσος φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2013, στα 22 μόλις χρόνια του πήγε στο Καμπιονάτο κι έπαιξε στην πρώτη κιόλας χρονιά του στην Τζένοα, σε αυτή την αν μη τι άλλο αξιοπρεπή μικρομεσαία ομάδα 31 παιχνίδια πρωταθλήματος, παρότι πήγε στη Γένοβα τέλη Αυγούστου, με το ιταλικό πρωτάθλημα ήδη να είχε ξεκινήσει δύο αγωνιστικές.
• Κι όχι μόνο αυτό. Ο προπονητής που είχε δώσει το οκέι για τη μεταγραφή του, ο Φάμπιο Λιβεράνι (σαν παίκτης κι αυτός αριστεροπόδαρος και υψηλής τεχνικής), απολύθηκε μόλις την 6η αγωνιστική. Τη θέση του πήρε ο Γκασπερίνι, ένας από τους πιο αξιόλογους Ιταλούς προπονητές-τώρα στην Αταλάντα. Με τον Γκασπερίνι στον πάγκο λοιπόν ο Φέτφα σε 32 αγωνιστικές έπαιξε στις 29 και τις τρεις έμεινε στον πάγκο, κάνοντας συνολικά 31 συμμετοχές στις 38 αγωνιστικές του Καμπιονάτο.
• Ο Γκασπερίνι, που έχει τη φήμη του "δύσκολου" και πολύ απαιτητικού προπονητή, παίζοντας πάντα 3-4-3, έβαλε τον Φέτφα, σε ρόλο κυρίως σαν έξω δεξιά κι εναλλακτικά σαν δεκάρι, βασικό σε 11 ματς κι αλλαγή σε 18, στα περισσότερα όμως από το ημίχρονο η, τέλος πάντων με αρκετό χρόνο συμμετοχής κι όχι με δεκάλεπτα και τέταρτα. Σε μία ομάδα στην οποία έπαιζαν ο Στουράρο (τώρα Γιουβέντους), ο Βρσάλικο (τώρα Ατλέτικο), ο Αντονέλι (τώρα Μίλαν), ο Τζιλαρντίνο (57 φορές διεθνής στην Ιταλία), ο Μπουρντίσο (49 φορές διεθνής στην Αργεντινή) κ.α...
• Ο δε Φέτφα φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις, δύο γκολ ( το νικητήριο στο 1-0 με τη Ρόμα και το δεύτερο στο 2-0 με τη Λάτσιο) και τέσσερις ασίστ (τις τρεις σε τρεις ισοπαλίες με Τορίνο, Ουντινέζε, Φιορεντίνα και την τέταρτη στο 2-0 του άλλου αγώνα με τη Λάτσιο). Μιλάμε δηλαδή για καθοριστική συμμετοχή, υπό την έννοια του γκολ και της ασίστ, σε έξι παιχνίδια.
• Το πρώτο βήμα του Φέτφα στο Καμπιονάτο δύσκολα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο και δη σε τέτοια ηλικία και προερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον Μίτσελ τότε να έπαιζε στα άκρα με Αμπντούν, Φουστέρ και τη μεταγραφή από την Ξάνθη, τον Βλαχοδήμο, αφήνοντας τέταρτο στην ιεραρχία τον κοντό...
• Ο άσος με το μαγικό αριστερό πόδι δεν έκανε όμως καλά το δεύτερο βήμα. Την πάτησε το καλοκαίρι του 2014 με μία επέμβαση που έκανε στους κοιλιακούς καθυστερημένα, με συνέπεια να χάσει την προετοιμασία και τους δυόμιση πρώτους μήνες της σεζόν και στη συνέχεια τη σειρά του στην ομάδα.
• Η λογική λέει ότι πλέον με άλλη ωριμότητα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Φέτφα δεν θα κάνει λάθος βήματα στον Ολυμπιακό. Κι έχει και σημασία ότι ο προπονητής, ο Πέδρο Μαρτίνς, ήταν απολύτως θετικός στη μεταγραφή του. Δεν αποτελεί απλά μία "μεταγραφή της διοίκησης". Ο Πορτογάλος είπε χωρίς πολλά πολλά "ναι" με το που έκατσε λίγο και τον είδε.
• Όλα πλέον είναι στα πόδια, και κυρίως στο μυαλό του Φέτφα...Αρκεί να παίξει την μπάλα του, χωρίς να δίνει σημασία στο τι θα λέει ο ένας κι ο άλλος. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί, στην μπάλα. Γιατί πολύ απλά ξέρει καντάρια μπάλα.