Πέντε νέες ταινίες βγαίνουν απόψε στους κινηματογράφους με το ισπανικό δράμα «Η Ελιά» και το γαλλογερμανικό «Η Αποικία» να είναι ικανά να προσελκύσουν τους σινεφίλ στις αίθουσες, όπως και η παρουσία της Κέιτ Γουίνσλετ στο φίλμ «Η Μοδίστρα». Εκτός από δράμα, το «μενού» περιλαμβάνει και περιπέτεια με τα αγαπημένα «Χελονονιτζάκια» να επιστρέφουν, καθώς και μια γαλλική ρομαντική κωμωδία «Έρωτας στα Τυφλά».

Ας δούμε αναλυτικά τις νέες ταινίες:

Η Ελιά
Ισπανικό δράμα της Ιθίαρ Μπογιαΐν με τους Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Άννα Καστίγιο και Πεπ Άμπρος. Θέλοντας να επικοινωνήσει με τον παππού της, ο οποίος έπειτα από χρόνια απόλυτης σιωπής έχει σταματήσει πλέον και να τρώει, η 20χρονη Άλμα ξεκινά με έναν φίλο και τον θείο της, αλλά χωρίς κανένα σχέδιο, να φέρει πίσω από τη Γερμανία την οικογενειακή αιωνόβια ελιά που πουλήθηκε πριν από χρόνια.



Χελωνονιντζάκια ΙΙ
Aμερικανική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Ντέιβ Γκριν . Τα Χελωνονιντζάκια επιστρέφουν και τα ξαναβάζουν με τον διαβόητο κακοποιό, Σενσέι Σρέντερ, που δραπετεύει και σε συνεργασία με έναν ευφυή επιστήμονα και έναν παντοδύναμο εξωγήινο ετοιμάζεται να καταλάβει τη Νέα Υόρκη και μετά ολόκληρο τον πλανήτη. Πρωταγωνιστούν οι: Μέγκαν Φοξ, Λόρα Λίνεϊ και Στίβεν Αμέλ.



Έρωτας στα Τυφλά
Η Γαλλική κομεντί της Κλοβίς Κορνιγιάκ με την ίδια τη σκηνοθέτης σε πρωταγωνιστικό ρόλο μας παρουσιάζει μια πιανίστρια που εγκαθίσταται σε ένα διαμέρισμα, το οποίο χωρίζεται από το διπλανό, «άντρο» ενός αντικοινωνικού και εργασιομανή δημιουργού γρίφων, μ’ έναν λεπτό, μηδενικής ηχοπροστασίας τοίχο. Η αρμονική «συγκατοίκησή» τους μοιάζει αδύνατη…



Η Μοδίστρα
Δραματική ταινία, όπου η πρωταγωνίστρια, Κέιτ Γουίνσλετ, βρίσκεται σ την Αυστραλία του ’50 και είναι μια μοδάτη, υπερβολικά καλοντυμένη γυναίκα που επιστρέφει στο χωριό απ’ όπου εκδιώχτηκε μικρή, κατηγορούμενη για το φόνο ενός αγοριού. Με μια ραπτομηχανή στο χέρι, είναι αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια και να εκδικηθεί όσους συνωμότησαν εναντίον της.



Η Αποικία
Άλλο ένα δράμα, γαλλογερμανικής παραγωγής, που μας μεταφέρει στη Χιλή. Στην ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, η οποία, αναζητώντας τον σύντροφό της που έχει συλληφθεί από τη χούντα του Πινοσέτ, εισέρχεται στα άδυτα μιας φιλανθρωπικής θρησκευτικής οργάνωσης, προκάλυμμα μιας μυστικής στρατιωτικής βάσης όπου γίνονται ανακρίσεις και βασανιστήρια…



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube