Η φετινή σεζόν στο ΝΒΑ έχει φτάσει στου δρόμου τα… μισά. Άρα, υπάρχει ένα καλό δείγμα γραφής από τα πεπραγμένα των παικτών.

Στην αναζήτηση των στατιστικών, λοιπόν, υπάρχει ένα… παράδοξο. Το συγκεκριμένο έχει να κάνει με την επίδοση που έχει μέχρι στιγμής ο Λόνζο Μπολ των Πέλικανς έξω από τα 7,25μ.

Ο πρώην παίκτης των Λέικερς έχει βελτιώσει αισθητά το περιφερειακό του σουτ και μάλιστα βάσει των αριθμών έχει βάλει από… κάτω ακόμη και –παραδοσιακά- καλούς σουτέρ του ΝΒΑ! Και ποιοι είναι αυτοί που σουτάρουν… χειρότερα από τον Μπολ φέτος;

Οι Τρε Γιανγκ (Χοκς), Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς), Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς), Μπράντλεϊ Μπιλ (Γουίζαρντς), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), αλλά και ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς)! Φυσικά, η σύγκριση αυτή γίνεται με τους παίκτες να έχουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Συγκεκριμένα και πάντα βάσει των μέχρι στιγμής αριθμών, ο Λόνζο Μπολ έχει σημειώσει περισσότερα τρίποντα από τους προαναφερθέντες, σουτάροντας μάλιστα και με καλύτερα ποσοστά.

Σε 33 ματς με τους Πέλικανς, ο 23χρονος γκαρντ έχει 99 τρίποντα, με ποσοστό 38,7%. Από την περσινή σεζόν, άρχισε να αυξάνει τους αριθμούς τους έξω από τα 7,25μ., καθώς σε 63 αγώνες με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης είχε σημειώσει συνολικά 148 τρίποντα, με ποσοστό 37,5%. Παράλληλα, αυτό σημαίνει πως την περσινή σεζόν πετύχαινε κατά μέσο όρο 2,35 τρίποντα και μέχρι στιγμής φέτος πετυχαίνει 3 ανά παιχνίδι!

Αναλυτικά τα τρίποντα (σε παρένθεση το ποσοστό):
Λόνζο Μπολ 99 (38,7%)
Λούκα Ντόντσιτς 87 (35,1%)
ΛεΜπρόν Τζέιμς 86 (35,8%)
Τρε Γιανγκ 85 (37,8%)
Τζέισον Τέιτουμ 81 (36,8%)
Μπράντλεϊ Μπιλ 75 (32,8%)
Ντέβιν Μπούκερ 63 (36,2%)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube