Μία καλή επένδυση επέλεξε να κάνει το φετινό καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί έκαναν δικό τους τον Χουάν Νούνιεθ και χρειάστηκε να καταβάλουν ένα σημαντικό πόσο για να υπογράψει σε εκείνους.

Σύμφωνα με τη «Marca», για τον 20χρονο γκαρντ οι «μπλαουγκράνα» έδωσαν ένα ποσό ύψους άνω των 400.000 ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» είχε τα δικαιώματα του παίκτη, καθώς είχε μετακομίσει εκεί από ηλικία 11 ετών, ενώ ανήκε στις τάξεις της μέχρι τη σεζόν 2021/22.

Στη συνέχεια, ο νεαρός γκαρντ μετακόμισε στη Γερμανία για λογαριασμό της Ουλμ, στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Από ‘κει και πέρα, ο Νούνιεθ υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, το οποίο θα του αποφέρει 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ σ’ αυτό υπάρχει ΝΒΑ out κάθε τέλος της σεζόν.

Το φετινό καλοκαίρι, ο Ισπανός γκαρντ επελέγη στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ στο νούμερο «36» από τους Πέισερς, οι οποίοι με τη σειρά τους παραχώρησαν τα δικαιώματά του στους Σπερς. Ωστόσο, ο 20χρονος δεν σκοπεύει να πάει από την επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ και μάλιστα τα «σπιρούνια» δεν τον συμπεριέλαβαν ούτε στο ρόστερ για το προσεχές Summer League.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube