Όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όλοι μιλούσαν για τους νέους «Galacticos» που έφτιαξε η «βασίλισσα» με σκοπό να παραμείνει για τα επόμενα χρόνια στην κορυφή. Χωρίς φυσικά να αποκλείεται αυτή η εξέλιξη, μέχρι στιγμής οι μοναδική... διαγαλαξιακή ομάδα που υπάρχει στην Ισπανία είναι η Μπαρτσελόνα του Χάνσι Φλικ.

Το αποκορύφωμα ήρθε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όταν οι «μπλαουγκράνα» εξέθεσαν όλες τις αδυναμίες του άμεσου ποδοσφαίρου του Κάρλο Αντσελότι και πήραν μία απίστευτη νίκη με σκορ 4-0, η οποία ήταν βάσει εικόνας απολύτως δικαιολογημένη, με τον Φλικ να κερδίζει κατά κράτος τον έμπειρο Ιταλό στη «σκακιέρα».

Ο Γερμανός τεχνικός γνώριζε πως η Ρεάλ δεν είχε στη διάθεσή της τον Ροντρίγκο, επομένως ο Αντσελότι θα γυρνούσε πιθανότατα στο κλασικό 4-4-2 των προηγούμενων ετών, με τους Εμπαπέ και Βινίσιους σε ελεύθερο ρόλο μπροστά. Ένα στυλ άμεσου ποδοσφαίρου το οποίο τελειοποίησε η «βασίλισσα» τα προηγούμενα χρόνια, και που θεωρητικά θα γινόταν ακόμη καλύτερο με τον Γάλλο σταρ στο «κόλπο».

Το θέμα είναι πως η Μπαρτσελόνα πήγε κόντρα στην πεπατημένη όσον αφορά στην αντιμετώπιση της επιθετικής ταχυδύναμης των Μαδριλένων. Ο Φλικ δεν τοποθέτησε την άμυνά του σε χαμηλά μέτρα ώστε να μην αφήσει ανοιχτό γήπεδο στη Ρεάλ, αλλά αντίθετα πάρα πολύ ψηλά, σε μία απόφαση που αρχικά έμοιαζε με ρίσκο, όμως τελικά απέδωσε στο 100%!



Φυσικά, ο Εμπαπέ και ο Βινίσιους... έγλειφαν τα δάχτυλά τους, όταν είδαν τους αμυντικούς των Καταλανών να βρίσκονται κοντά στο κέντρο του γηπέδου, θεωρώντας πως αυτό το στυλ αμυντικής αντιμετώπισης ήταν «βούτυρο στο ψωμί» τους. Αυτό που δεν αντιλήφθηκαν, ωστόσο, είναι πως ο Φλικ με αυτό τον τρόπο εξέθεσε (στην κυριολεξία) την επίθεση της Ρεάλ.

Συγκεκριμένα, ο τέλειος συγχρονισμός της αμυντικής τετράδας κάθε φορά που οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να βγάλουν με άμεσο παιχνίδι τους δύο επιθετικούς τους στον χώρο, οδήγησε σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο. Οι παίκτες της «βασίλισσας» ήταν εκτεθειμένοι 12 ολόκληρες φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα! Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός, πρόκειται για τα περισσότερα οφσάιντ κατά της Ρεάλ σε παιχνίδι πρωταθλήματος από τον Μάρτιο του 2013.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτόν τον τομέα, καθώς είδε το σημαιάκι να σηκώνεται εις βάρος του 8 φορές. Τις δύο, μάλιστα, έστειλε και την μπάλα στα δίχτυα, όμως τα γκολ του ακυρώθηκαν. Σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά του ταίριαζε «γάντι», ο Γάλλος σούπερ σταρ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, όπως και ο παρτενέρ του, Βινίσιους, που βρέθηκε εκτεθειμένος 3 φορές.

Από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Φλικ κοιτούσε ικανοποιημένος, χειρκροτώντας τους παίκτες του κάθε φορά που σηκωνόταν το σημαιάκι εις βάρος των γηπεδούχων. Ο Γερμανός ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι οι παίκτες του είχαν βρει τον ρυθμό τους και τον συγχρονισμό τους, πίστεψε σε αυτούς και δικαιώθηκε, πανηγυρίζοντας μία εντυπωσιακή νίκη, που βάζει τους Καταλανούς σε τροχιά πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, όταν η Ρεάλ άρχισε να... εκνευρίζεται που δεν μπορούσε να σκοράρει, ρίσκαρε περισσότερο και στην πορεία ανέβασε και αυτή πολύ ψηλά τις γραμμές της. Δυστυχώς γι' αυτή, η αμυντική της τετράδα δεν είχε τον ίδιο συγχρονισμό με αυτή της Μπαρτσελόνα. Σε μία χαρακτηριστική φάση, ο Φερλάν Μεντί ξεχάστηκε, με αποτέλεσμα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βρεθεί σε θέση τετ-α-τετ και να γράψει το 1-0. Από εκεί και πέρα, οι Μαδριλένοι ανοίχτηκαν και οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν κάθε χώρο που βρήκαν στο τρανζίσιον, για το τελικό 4-0 που λέει όλη την αλήθεια.

«Είναι απίστευτο να έχεις τα αρχ@@@ να παίζεις τόσο ψηλά άμυνα με τη Ρεάλ. Είναι κάτι που κάνουμε από την αρχή της σεζόν και λειτουργεί μέχρι στιγμές. Η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας είναι καταπληκτική», τόνισε ο Μαρκ Κασαδό μετά το παιχνίδι, και είχε απόλυτο δίκιο...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube