Οι Μπακς με τη νίκη επί των Σέλτικς (127-121) απέκτησαν προβάδισμα για τη δεύτερη θέση της Ανατολής. Οι πρωταθλητές βρίσκονται στο 50-30, μπροστά από Σέλτικς (50-31) και Σίξερς (49-31).

Έχουν να παίξουν ακόμη με Πίστονς στο Ντιτρόιτ και Καβαλίερς στο Κλίβελαντ και αν κάνουν 2/2 θα είναι σίγουρα δεύτεροι. Αν οι Σέλτικς χάσουν στο Μέμφις, θα αρκεί και μία νίκη στους Μπακς για να είναι δεύτεροι. Οι Σίξερς, που έχουν εντός έδρας Πέισερς και Πίστονς ουσιαστικά ποντάρουν σε ήττα της Βοστώνης από Γκρίζλις για να πάρουν την τρίτη θέση.

Οι Μπακς θεωρητικά μπορούν να επιλέξουν αντίπαλο. Αν δεν έχουν πρόβλημα να παίξουν με τους Νετς, που λογικά θα βγουν νικητές στο play in με τους Καβαλίερς, θα πρέπει να κάνουν δύο νίκες, ενδεχομένως και μία αν οι Σέλτικς χάσουν στο Μέμφις. Αντίθετα, αν θέλουν να αποφύγουν τους Νετς και να παίξουν με τους κατά πάσα πιθανότητα έκτους Μπουλς, θα πρέπει να βγουν τρίτοι χάνοντας στα δύο τελευταία παιχνίδια τους.

Οι Μπακς έδειξαν πέρσι πως δεν προσπαθούν να αποφύγουν συγκεκριμένες ομάδες που θεωρούνται δυνατές, όταν είχαν τη δυνατότητα να αποφύγουν το συναπάντημα με τους Χιτ και δεν το έκαναν.

Δείτε πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή το bracket για τα playoffs:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube