Άλλαξαν τα δεδομένα για την ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό από πέρυσι.

Οι «πράσινοι» θα υποδέχονταν τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας χωρίς κόσμο, μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλεύτηκαν ένα «παραθυράκι» του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΣΑΠ, που υπαγορεύει πως μια τιμωρία έδρας μπορεί να γίνει «ειδικής διαχείρισης». Κάτι που έγινε δεκτό, αφού η υπόθεση για την οποία τιμωρήθηκαν είχε ανάψει... φωτιές.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός, είχαν τιμωρηθεί πρωτόδικα για επεισόδια οπαδών τους που έγιναν τρία χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο που διεξαγόταν ματς του «τριφυλλιού».

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από έφεση δικαιώθηκαν, με αποτέλεσμα η ποινή τους να διαγραφεί. Οι «πράσινοι», όμως, δεν είχαν προλάβει να κινηθούν νομικά, λόγω εσωτερικών θεμάτων, με αποτέλεσμα η ποινή για το ίδιο γεγονός να διατηρηθεί.

Οι «πράσινοι» αιτήθηκαν σήμερα να γίνει ψηφοφορία, ώστε το ντέρμπι να διεξαχθεί υπό όρους ειδικής διαχείρισης, δηλαδή με συγκεκριμένη λίστα ανθρώπων, αποτελούμενη από αθλητές, γυναίκες και χορηγούς.

Όλες οι ομάδες ψήφισαν υπέρ, ενώ ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού δεσμεύτηκε πως δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη διεξαγωγή του ματς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τους κανονισμούς σε περίπτωση επεισοδίων ή εισόδου οπαδών ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με μηδενισμό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube