Ξεχωρίζει η δραματική βιογραφία Trumbo με πρωταγωνιστή τον Μπράιαν Κράνστον- υποψήφιο για Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου-, καθώς και το φιλμ «Ο Λαβύρινθος της Σιωπής», με Βραβείο Κοινού στις «Νύχτες Πρεμιέρας».

Trumbo
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζέι Ρόατς. Πρόκειται για μια δραματική βιογραφία με μεγάλο ατού τον υποψήφιο για Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου, Μπράιαν Κράνστον («Breaking bad»).Το φιλμ μας μεταφέρει στο 1947 και τον Ντάλτον Τράμπο, έναν βραβευμένο συγγραφέα και ένα από τους πλέον περιζήτητους χολιγουντιανούς σεναριογράφους. Μέχρι τη στιγμή που η Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών τον καλεί να καταθέσει, εκείνος αρνείται να απαντήσει, οπότε και καταδικάζεται σε πολύμηνη φυλάκιση. Όταν αποφυλακίζεται, κανένα στούντιο δεν δέχεται να τον προσλάβει, ενώ πρώην συνεργάτες και φίλοι τού γυρίζουν την πλάτη.



Les Cowboys
Γαλλική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Τομά Μπιντεγκέν με τους: Φρανσουά Νταμιέν, Φίνεγκαν Όλντφιλντ και Αγκάτ Ντρον. Όταν μια μέρα χωρίς καμιά προειδοποίηση η 16χρονη κόρη του δεν επιστρέφει σπίτι, ο Αλέν αρχίζει να την αναζητά απεγνωσμένα. Τα χρόνια περνούν, ο Αλέν έχει πια μόνο στήριγμά του το γιο του. Συνεχίζει όμως να ψάχνει με την ίδια, αυτοκαταστροφική εμμονή.



Ο Λαβύρινθος της Σιωπής
Γερμανική δραματική ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Σκηνοθετεί ο Τζούλιο Ρικιαρέλι και πρωταγωνιστούν οι : Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Ζιμάνσκι και Φριντερίκε Μπεχτ. Στη Φρανκφούρτη του 1958 ένας φιλόδοξος νεαρός εισαγγελέας και ένας δημοσιογράφος προσπαθούν να αποκαλύψουν και να φέρουν μπροστά στη δικαιοσύνη ναζί εγκληματίες που παραμένουν ασύλληπτοι. Τόσο η κοινή γνώμη όσο και ο Τύπος, όμως, θεωρούν πως οι κατηγορίες είναι προϊόν αντεθνικής προπαγάνδας.



Οδηγός για Singles
Αμερικανική ρομαντική κομεντί με τους Ντακότα Τζόνσον, Άλισον Μπρι, Ρέμπελ Γουίλσον και Λέσλι Μαν. Κάνοντας διάλειμμα από τη μόνιμη ερωτική της σχέση και πιάνοντας καινούρια δουλειά, η Άλις γνωρίζει τη Ρόμπιν, μια εξωστρεφή και αστεία συνάδελφο η οποία είναι αποφασισμένη να της μάθει το σωστό τρόπο να είναι single.



Ταξίδι στην Άλλη Όχθη
Δραματική ιαπωνική ταινία, όπου ο Γιουσούκε-τρία χρόνια μετά το θάνατό του-επιστρέφει ξαφνικά ένα βράδυ σπίτι, όμως η σύζυγός του Μιζούκι μοιάζει να τον περιμένει. Όταν αυτός της προτείνει να φύγουν μαζί για ένα ταξίδι, εκείνη συμφωνεί πρόθυμα…



Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες
Γαλλική κωμωδία, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες, για να μπορέσουν να κλέψουν ό,τι μπορέσουν από ένα πολυκατάστημα, δυο φίλοι «παγιδεύονται» από τα παιδιά που το επισκέπτονται και ένας απ’ αυτούς αναγκάζεται να τους διηγηθεί τις περιπέτειες του Αλαντίν, αλλά με το δικό του –όχι ακριβώς παραδοσιακό– τρόπο.



Η Τζέϊν Πήρε το Όπλο της
Γουέστερν σε σκηνοθεσία Γκάβιν Ο'Κόνορ με τους: Τζόελ Έντγκερτον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ροντρίγκο Σαντόρο, και Νάταλι Πόρτμαν. Όταν ο άντρας της επιστρέφει σπίτι βαριά πληγωμένος, με μια αδίστακτη συμμορία στο κατόπι του, η Τζέιν απομακρύνει τη μικρή κόρη της και ζητά βοήθεια από έναν πιστολά με τον οποίο είχε σχέση στο παρελθόν. Εκείνος αρχικά αρνείται, αλλά τελικά αποφασίζει να σταθεί δίπλα της σε μια εντελώς άνιση κατά τα φαινόμενα μάχη.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube