Την σπουδαία επιτυχία της Εθνικής ομάδας, με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας, κλήθηκε να σχολιάσει στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε και αυτός τη συμβολή του στη «γαλανόλευκη» τα προηγούμενα χρόνια, ως άμεσος συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο αλλά και του Δημήτρη Ιτούδη αλλά και ως πρώτος προπονητής στα «παράθυρα» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Συζητώντας με τον Γιώργο Πετρίδη, σχολίασε την εξαιρετική οργάνωση της Εθνικής υπό τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον οποίο αναμένει ακόμη περισσότερα πράγματα, αλλά και τη γενικότερη πορεία του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα στοιχεία που έφεραν αυτή την επιτυχία: «Νομίζω ότι υπήρχε μια προεργασία και μία εμπειρία για το πώς θα έπρεπε να στηθεί η ομάδα με τους παίκτες που είχε και για το πώς θα έπρεπε να παίξει. Το οργανωτικό κομμάτι ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Έχουν βοηθήσει και τα "παράθυρα" καθώς κάποιοι παίκτες απέκτησαν εμπειρία και πήραν την ομάδα πάνω τους, όπως ο Τολιόπουλος. Όλα αυτά τα στοιχεία βοήθησαν για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το καλό κλίμα μεταξύ των παικτών: «Υπήρχε καλή ατμόσφαιρα και οι παίκτες ταίριαξαν μεταξύ τους, είναι κάτι πολύ σημαντικό όταν παίζεις τόσα παιχνίδια σε λίγες μέρες».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν: «Τώρα το πρόγραμμα έχει μόνο ξεκούραση, σωματική και ψυχολογική. Η άποψη η δική μου είναι πως η Εθνική είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και σκληρή. Ξεκινάει από την άμυνα και βρίσκει όλη την ενέργειά της από εκεί. Όσες ομάδες παίζουν άμυνα πάντα έχουν τον πρώτο λόγο. Θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο στη φιλοσοφία και την τακτική. Είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις, πρέπει να δούμε και τις άλλες ομάδες».

Για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε ο Γιάννης: «Ο Γιάννης στη φυσική κατάσταση νομίζω δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος, θα δούμε πολλά περισσότερα από αυτόν. Υπάρχει μία πολύ καλή συνεννόηση μεταξύ του Γιάννη και του Σπανούλη».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Βλέπω σημαντική βελτίωση. Εμένα μου άρεσε και πολύ το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν, και πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη πιο δυνατό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube