sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το πάθος που ξεχείλιζε και η άμυνα που έκανε ξανά τη δουλειά της: Τα σημεία από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Κροατία

Η Εθνική μας θριάμβευσε στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά κόντρα στην Κροατία και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά του αγώνα!

Η Εθνική μας έγραψε ιδανικό φινάλε στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, καταφέρνοντας να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Κροατίας, επικρατώντας 80-69 στον τελικό και πανηγυρίζοντας την επιστροφή της σε Ολυμπιακού Αγώνες για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια!

Με πάθος που... ξεχείλιζε, άμυνα που έκανε ξανά τη δουλειά της και Καλάθη, Παπαγιάννη και Γιάννη Αντετοκούνμπο να βγαίνουν μπροστά, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είδε τις προσπάθειές της να ανταμείβονται, παίρνοντας την πολυπόθητη νίκη μπροστά στον κόσμο της.

Το sport-fm.gr ξεχώρισε και σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά του τελικού κόντρα στην Κροατία!

Το πάθος που ξεχείλιζε και έδωσε την έξτρα ώθηση στην Εθνική μας: Από τα πρώτα λεπτά του τελικού, ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτες της Εθνικής μας μπήκαν στο παρκέ με πρόθεση να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για την πολυπόθητη πρόκριση! Αφού δεν χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα στο ματς για να καταλάβουν άπαντες ότι δεν θα έχουν τόσο εύκολο έργο όσο είχαμε στον ημιτελικό με τη Σλοβενία, με την Κροατία να μας βάζει δύσκολα να δίνει στο ματς τον χαρακτήρα του ντέρμπι, οι διεθνείς μας κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάστηκαν, βγάζοντας στο παρκέ τεράστιο πάθος! Από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (χαρακτηριστική η φάση που βουτάει στο παρκέ για να σώσει μια επίθεσή μας και στη συνέχεια δίνει την πάσα στον Λαρεντζάκη, ο οποίος αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο) μέχρι και τον Καλαϊτζάκη, ο οποίος έπαιξε μόλις λεπτά απόψε, όλοι τους έδειξαν πρόθυμοι να… ματώσουν για τη νίκη, με ατσάλινες άμυνες, ασταμάτητο τρέξιμο, μάχη για κάθε ριμπαόυντ, και τελικά επιβραβεύτηκαν!

Ο Καλάθης που… γύρισε τον διακόπτη και βγήκε μπροστά στην 3η περίοδο: Τι κι αν μπήκε στον τελικό αρκετά… μουδιασμένος, με την άμυνα των Κροατών να τον αντιμετωπίζει αποτελεσματικά στα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά; Ο Νικ Καλάθης έδωσε την απάντησή του στην τρίτη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας σκόραρε 11 πόντους και έφτασε τις 8 ασίστ, όντας ο πρωταγωνιστής στην περίοδο που η Εθνική μας κατάφερε να βρει ρυθμό και να φτιάξει την πρώτη διψήφια διαφορά της! Με την τεράστια εμπειρία του, κατάφερε να… γυρίσει τον διακόπτη και να βγει μπροστά, τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα! Όντας σε ακόμα ένα παιχνίδι ο «εγκέφαλος» της Εθνικής, ολοκλήρωσε τον τελικό με doubl-double (14 πόντοι και 10 ασίστ) και έκλεισε ιδανικά την επιβλητική παρουσία του στο Προολυμπιακό τουρνουά!

Ελλάδα-Κροατία: Τα σημεία του αγώνα

Η άμυνα που έκανε ξανά τη δουλειά της και η αντιμετώπιση των Χεζόνια, Σμιθ: Σε τέτοια παιχνίδια, αν δεν παίξει άμυνα που… σκοτώνει, πιθανότατα θα έχεις πρόβλημα. Αναμφίβολα κάτι που γνώριζαν άπαντες στην Εθνική μας, δηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν ότι η άμυνα θα είναι το «κλειδί» και κόντρα στην ομάδα του Σέσαρ. Στο πιο δύσκολο παιχνίδι της στο Προολυμπιακό, η «γαλανόλευκη» πήρε ξανά πολύ καλό βαθμό στην άμυνά της, κρατώντας την ποιοτική Κροατία στους 65 πόντους και καταφέρνοντας να περιορίσει τόσο τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος στη μέρα του μπορεί να σε «σκοτώσει», όσο και τον Τζέιλεν Σμιθ, ο οποίος δεν βρήκε ποτέ τον τρόπο να φανεί απειλητικός και αρκέστηκε σε 4 πόντους, με 1/5 δίποντα και 0/4 τρίποντα.

Ελλάδα-Κροατία: Τα σημεία του αγώνα

Ο… λέιζερ Παπαγιάννης και ο Γιάννης που βρήκε διαφορετικό τρόπο να «ξεκλειδώσει» τους Κροάτες: Τι να πει κανείς για την εμφάνιση του Παπαγιάννη στον τελικό με την Κροατία; Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με το απίθανο 4/5 στα τρίποντα που πήρε, έφτασε από νωρίς τους 16 προσωπικούς πόντους και αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο που η Εθνική μας, η οποία αντιμετώπισε μπόλικες δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο, πήγε στα αποδυτήρια ούσα στη «θέση του οδηγού» (45-39). Ολοκλήρωσε το παιχνίδι ως ο πρώτος σκόρερ του ματς, με 19 πόντους, ενώ παράλληλα ήταν πάρα πολύ σημαντικός και στην άμυνα. Όσο για τον Γιάννη, κόντρα στην Κροατία βρήκε… διαφορετικό τρόπο να γεμίσει το καλάθι! Από τα 7 δίποντα στα οποία ευστόχησε, τα 6 ήταν με σουτάκι μέσης απόστασης! Δυσκολεύτηκε να μπει στη ρακέτα απέναντι στην ποιοτική frontline των Κροατών, αλλά είχε την ψυχραιμία να… αλλάξει δρόμο και τελικά να δικαιωθεί, κλείνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους.

Ελλάδα-Κροατία: Τα σημεία του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x