Mετά από μόλις τρία παιχνίδια στο τιμόνι του Asteras AKTOR, ο Κλοντ Μακελελέ θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και τον Αργύρη Γιαννίκη να αποτελεί φαβορί για την αντικατάστασή του.

Μιλώντας στον Chris Wheatley του London World, ο παλαίμαχος μέσος αναφέρθηκε στις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το διαφαινόμενο διαζύγιο, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της γαλλικής ιστοσελίδας «Foot Mercato».

Συγκεκριμένα, ο Μακελελέ ισχυρίστηκε πως η διοίκηση του Asteras AKTOR του είχε υποσχεθεί «πλήρη έλεγχο της ομάδας», ωστόσο έδειξε την τάση να παρεμβαίνει στις επιλογές του, με αποκορύφωμα τον νεαρό Νταρνέλ Μπιλέ, για τον οποίο ανέφερε «μου είπαν πως έπρεπε να μείνει στον πάγκο στο ματς με την Καλλιθέα».

«Μου υποσχέθηκαν πλήρη έλεγχο της ομάδας. Ήταν δική μου απόφαση ποιον θα χρησιμοποιήσω και ποιον όχι. Οι μεταγραφές δεν γινόντουσαν με δική μου ευθύνη. Αν θες να με απολύσεις λόγω των αποτελεσμάτων, κάνε το. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου λέω ποιον να βάζω και ποιον όχι.

Στο ματς με την Καλλιθέα, μου είπαν πως ένας παίκτης – κλειδί έπρεπε να μείνει στον πάγκο. Ο παίκτης έχει μικρό συμβόλαιο και είναι ο καλύτερος στην ομάδα. Τον έβαλα για 20 λεπτά, είχε δύο ασίστ και κερδίσαμε. Δεν ήθελαν όμως να παίξει, γιατί δεν είχε υπογράψει. Εγώ τον έβαλα όμως, λόγω ποιότητας!»
, είπε αναλυτικά ο Γάλλος και συνέχισε:

«Είχαν συνηθίσει να παίζουν με μακρινές μπαλιές και δεύτερες μπάλες, αλλά τους έδωσα να καταλάβουν ότι είτε κερδίζεις, είτε χάνεις είτε έρχεσαι ισόπαλος, πρέπει να μάθεις να παίζεις ποδόσφαιρο.

Είμαι ένας προπονητής που κοιτάζει μπροστά. Όταν αναλαμβάνω την ευθύνη για τους παίκτες, ξέρω τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω. Λατρεύω τη δουλειά, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ όταν οι άνθρωποι παρεμβαίνουν και μου λένε τι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το «καυτό» ΟΑΚΑ και η αγωνία του Αλόνσο: Η παρακάμερα από την πλούσια ισοπαλία μεταξύ Παναθηναϊκου και Ολυμπιακού

Τσορμπατζόγλου: «Πρέπει να γίνει ουσιαστική διαχείριση των προβλημάτων στον ΠΑΟΚ και όχι με πρόστιμα»

Τσακίρης: «Πέναλτι με το χέρι στον Περέιρα, εκτός και αν το σήκωσε ο Τσάβες για να… παραγγείλει»!

Ντέμης: «Προσπαθώ να καταλάβω τι δεν λειτουργεί στον Παναθηναϊκό - Έλειψε το πρέσινγκ του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό»

Ντέμης για ΠΑΟΚ: «Ο Λουτσέσκου είχε δίκιο - Οι παίκτες δεν υπογράφουν συμβόλαιο ότι πάντα θα κερδίζουν»

Ντέμης: «Άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Κωστούλας - Θα πόνταρα πάνω του και θα χαρώ να γίνει ο νέος Ιωαννίδης»

Asteras AKTOR: Τι συνέβη με Μπιλέ, Μακελελέ και το πρότζεκτ των «κιτρινομπλέ»

Ντέμης για διαιτησία: «Δεν θα έδινα πέναλτι ούτε στο Αγρίνιο ούτε στο ΟΑΚΑ»

Τσανάκας: «Ο Ολυμπιακός έχει χρυσό στα χέρια του και πρέπει να τον… εξαργυρώσει»

Παραμένει στον πάγκο του Λεβαδειακού ο Νίκος Παπαδόπουλος