Για πάντα κάτοικος Πόρτλαντ θέλει να παραμείνει ο Λίλαρντ, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε στον δημοσιογράφο Μάικλ Σκότο πως θα ήταν τιμή του να παραμείνει στους Μπλέιζερς μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του.

«Θα ήταν τιμή μου να είμαι για μια ζωή Μπλέιζερ. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που παίζουν για ένα μόνο σύλλογο σε ολόκληρη την καριέρα τους. Προφανώς, λατρεύω να παίζω για τους Μπλέιζερς. Λατρεύω να ζω σ’ αυτή την πόλη. Νιώθω πως έχω δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σύνδεση με τον κόσμο και την κουλτούρα της πόλης κι αυτό είναι σημαντικό. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, πρόκειται για μπίζνες, πολλές φορές οι οργανισμοί έχουν διαφορετικά σχέδια και μερικές φορές οι παίκτες αλλάζουν τη στάση τους. Αλλά το να παραμείνω παίκτης των Μπλέιζερς για μια ζωή θα ήταν υπέροχο. Θέλω να το κάνω πράξη» τόνισε ο 28χρονος πλεϊμέικερ.

Ο Λίλαρντ μίλησε και για την σχέση του με τον συμπαίκτη του Σι Τζέι Μακόλουμ, λέγοντας: « Η φιλία μας είναι τόσο δυνατή που μας βοηθά να παίζουμε πραγματικά καλά όταν βρισκόμαστε μαζί στο παρκέ και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας κάθε βράδυ. Όταν όμως θες να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα και να είσαι ανταγωνιστικός στα πλεϊόφς απέναντι σε ομάδες όπως το Γκόλντεν Στέιτ, το Χιούστον, το Σαν Αντόνιο και όλους αυτούς, πρέπει να στηρίζεσαι στην ομαδική προσπάθεια.

Πρέπει να υπολογίζουμε ο ένας στον άλλον για να είμαστε ανταγωνιστικοί σ’ αυτό το επίπεδο. Στην ομάδα μας έχουμε πολλά παιδιά που νοιάζονται πραγματικά και δουλεύουν σκληρά. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε»
, ολοκλήρωσε ο Λίλαρντ, ο οποίος βρίσκεται στο Πόρτλαντ από το 2012 όταν επιλέχθηκε στην έκτη θέση του ντραφτ, έχοντας 23,1 πόντους, 6,2 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην εξαετή παρουσία του στους Μπλέιζερς.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube