Το αποτέλεσμα του αγώνα πιθανότατα να κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αλλά αναμένεται να δείξει τις διαφορές των δύο ομάδων και περισσότερο αν ο «Δικέφαλος» είναι σε θέση να απειλήσει τους κατόχους του Λιγκ Καπ για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να διατηρήσει το αήττητο, αλλά και να αποσπαστεί τρεις ή τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, εξασφαλίζοντας μεγάλο πλεονέκτημα για την έδρα στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να διατηρήσει το αήττητο που έχει στους εκτός έδρας αγώνες και να προσπεράσει τον Ολυμπιακό. Το ιδανικό για τον «Δικέφαλο» θα είναι να «ανατρέψει» το 3-2 του πρώτου αγώνα, όπου επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» στο «Παλατάκι».

Από τον αγώνα της Πυλαίας, πολλά έχουν αλλάξει στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει δύο κεντρικούς, τον Ολλανδό Βίτσε Κόιστρα και τον Γιώργο Σφενφυλάκη στη θέση των Νίκου Σμαραγδή, Παναγιώτη Πελεκούδα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί με τον Κουβανό διαγώνιο Χαβιέ Χιμένες και τον Βραζιλιάνο κεντρικό Λούκας Ρανγκέλ.

Πρόσωπα του αγώνα είναι, επίσης, ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας, που στο «Μελίνα Μερκούρη» τον Μάιο του 2014 πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό τον έβδομο δικό του τίτλο πρωταθλήματος, ενώ επιστρέφει για πρώτη φορά και ο Ερνάντο Γκόμεζ, ο οποίος το 2000-04 φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και πανηγύρισε μαζί του δυο πρωταθλήματα.

Αλλά και ο Γιάννης Καλμαζίδης κατέκτησε με τον Ολυμπιακό τρία πρωταθλήματα.

O Ολυμπιακός έχει στη σύνθεσή του τρεις παίκτες που έχουν αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Τον διαγώνιο Αινεία Τζελάτι, που την περυσινή σεζόν ήταν στον ΠΑΟΚ, το βασικό πασαδόρο, Κώστα Προύσαλη, που για οκτώ χρόνια συνολικά έχει φορέσει τη φανέλα του «Δικεφάλου» (1998-05, 2008-09), αλλά και τον έτερο πασαδόρο, Θάνο Μαρούλη, που τη σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός με 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος έχει 40 βαθμούς. Προέρχεται από το εκτός έδρας 3-2 σετ επί του Εθνικού, ενώ και στη Θεσσαλονίκη είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ 3-2 σετ, παρότι έχανε 2-0 σετ.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε πως: «Παίζουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κρίνει τίτλο. Πρόκειται για το δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι και οι δυο ομάδες θέλουν να καταλάβουν την πρώτη θέση. Εννοείται ότι θέλουμε τη νίκη για να ξεφύγουμε στη βαθμολογία. Στην προσπάθειά μας, θα μας βοηθήσει πολύ και ο κόσμος που θέλουμε να έρθει στο Ρέντη και να δώσει βροντερό "παρών", για να πανηγυρίσουμε μαζί τη νίκη».

Ο Βίτσε Κόιστρα είπε πως: «Δίνουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μας ακολουθεί στη βαθμολογία. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει και κάποιους νέους παίκτες, αλλά δεν πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη ο τρόπος που θα αγωνιστεί. Για αυτό, πρέπει να εστιάσουμε στο δικό μας στυλ παιχνιδιού».

Ο ΠΑΟΚ σε 15 αγώνες έχει μόνο μία ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ στη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από το επιβλητικό 3-0 σετ επί του Άρη στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα ολοκληρωθεί με προπόνηση στου Ρέντη και η αποστολή έφτασε στην Αθήνα με το αεροπλάνο της ΠΑΕ. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε πως: «Σίγουρα, είναι ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και μεγάλη δυσκολία. Ο Ολυμπιακός είναι ο περυσινός πρωταθλητής. Είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, αλλά, παρόλα αυτά, εμείς θα κάνουμε ότι το δυνατό καλύτερο για εμάς για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δεν θα κρίνει κάτι αυτό το παιχνίδι. Τα πάντα θα κριθούν στο τέλος, ειδικά στα πλέι οφ. Ωστόσο, είναι ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες το θέλουν για την ψυχολογία και θα δουν σε ποιο σημείο βρίσκονται».

Όποια ομάδα νικήσει την Κυριακή, λογικά θα πάρει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς στον πρώτο αγώνα που είχε νικήσει ο Ολυμπιακός 3-2 σετ, οι συνολικοί πόντοι των δύο ομάδων ήταν 106-106.

Από το 1998, οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων, έχουν γίνει 39 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 34-5. Τη μοναδική φορά που νίκησε ο ΠΑΟΚ στου Ρέντη, ήταν στις 22 Οκτωβρίου 2010 με 3-2 σετ.
Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, έχουν γίνει 19 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 18-1.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube