Ο Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος έχει σηκώσει αρκετές Κούπες με τον Ολυμπιακό και το όνομα του συνδυάστηκε με το πρώτο Κύπελλο του ΠΑΟΚ, μίλησε στη «SportDay» για την επιτυχία της ομάδας του, αλλά και τη δική του και δυσκολεύτηκε να περιγράψει τα συναισθήματα του.

Τα μάτια του και οι κινήσεις του απέπνεαν ηρεμία κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο τέλος δάκρυσαν και πανηγύρισε σαν μικρό παιδί, δικαιολογημένα.
«Είναι απίστευτο! Δεν περιγράφεται εύκολα», ήταν οι πρώτες λέξεις του γεμάτου συναισθήματα 39χρονου αθλητή.

Ο MVP του τελικού (σ.σ.: δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 1999 ως παίκτης τότε του Ολυμπιακού) είχε τραυματιστεί (σ.σ.: θλάση στη γάμπα) πριν από το ματς, αλλά δεν πτοήθηκε, έβαλε το χεράκι του και στο τέλος αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του. Και όντας πλέον ευτυχισμένος συνέχισε λέγοντας πως «δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, που ξέρει πώς να κατακτάει τίτλους όλα αυτά τα χρόνια».

Ωστόσο και ο ΠΑΟΚ είχε πάει στη Σύρο ως φαβορί με τον αρχηγό του να ξεκαθαρίζει: «Κακά τα ψέματα, όταν είσαι απέναντι στον Ολυμπιακό, εκείνος έχει την ταμπέλα του φαβορί, διότι έχει εμπειρία, μεγαλύτερο βάθος και μεγάλη ποιότητα, αλλά το θετικό είναι ότι πιστεύαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πως θα τα καταφέρουμε και παρά τις δυσκολίες, μπορέσαμε να ανταποκριθούμε».

Ο πολύπειρος παίκτης μετέφρασε την κατάκτηση του τροπαίου ως «δικαίωση για εμένα» και το εξήγησε λεπτομερώς: «Διότι δεν το κρύβω, το καλοκαίρι υπήρχε έντονα στο μυαλό μου η σκέψη να σταματήσω και δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Ωστόσο αποδείχθηκε ότι έκανα καλά και συνέχισα διότι είναι μια ξεχωριστή χρονιά. Χαίρομαι και είμαι περήφανος που ανήκω σε ένα γκρουπ αθλητών που δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό και κυρίως ότι είμαστε ομάδα, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Είμαστε ενωμένοι».

Το συγκεκριμένο τρόπαιο ήταν το 7ο στο πλούσιο βιογραφικό του Βασίλη Κουρνέτα (δεύτερος στη λίστα των κορυφαίων μαζί με τον Αντώνη Θεοδωρίδη). Ήταν και το πιο… γλυκό;

Ο ίδιος τόνισε: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν ήταν το πρώτο μου ή αυτό πιο γλυκό. Όλα έχουν τη γλύκα τους, την ομορφιά τους και κάθε Κύπελλο είναι η δικαίωση των προσπαθειών που κάνεις. Σίγουρα έχει μία ιδιαιτερότητα αυτή η “κούπα” γιατί την κατακτώ με μία ομάδα που δεν είχε καταφέρει μέχρι τώρα να κατακτήσει τίτλο και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία. Ωστόσο ο κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός και χαίρομαι που αυτή η ομάδα προσπαθεί μέσα στο γήπεδο και οι κόποι μας επιβραβεύονται όπως έγινε τώρα».

Ο Βασίλης Κουρνέτας είναι 39 ετών, αλλά έχει τη φρεσκάδα και την εμπειρία να βγάζει μαγικές πάσες, ακόμη και με... κλειστά μάτια. Αλήθεια, από πού πηγάζει η ενέργεια; Ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ ήταν λιτός και περιεκτικός διότι δεν ήθελε να μπει και σε λεπτομέρειες: «Κάποια πράγματα είναι θέμα προπόνησης, είναι θέμα επαναλήψεων και εντάξει, δεν θα πω και όλα τα μυστικά. Κάποιες φορές βγαίνουν, άλλες όχι. Αυτή τη φορά βγήκαν και έτσι βοήθησα για να μπορέσει να κατακτηθεί το τρόπαιο, που θέλαμε τόσο πολύ για όλους στην ομάδα».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης αποτέλεσε τον άνθρωπο-κλειδί που έκανε τον Κουρνέτα να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ και να μη σταματήσει το περασμένο καλοκαίρι. Ο έμπειρος πασαδόρος το εξήγησε:

«Πραγματικά είναι μακράν ο καλύτερος Ελληνας προπονητής και τα δύο τελευταία χρόνια όπου πηγαίνει κερδίζει. Αυτό φάνηκε και τώρα που κατάφερε να δέσει ένα κράμα έμπειρων παικτών και άπειρων και να φτιάξει ένα σύνολο που διαθέτει νοοτροπία πρωταθλητισμού. Συν τοις άλλοις διαθέτει την ηρεμία και την προσφέρει σε όλους μας, ειδικά στις δύσκολες στιγμές και μέσα από τη συλλογική δουλειά και την καθημερινή προσπάθεια βγαίνουν και τα αποτελέσματα στο παρκέ. Οπότε είναι ευτυχία να συνεργάζεσαι μαζί του και φυσικά το κίνητρο παραμένει υψηλό διότι πάνω από όλα αγαπάμε το βόλεϊ και εγώ προσωπικά σέβομαι τη δουλειά μου τόσα χρόνια».

«Ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά...»

Ο ΠΑΟΚ έχει άλλον ένα στόχο τη φετινή χρονιά. Να κατακτήσει και το πρωτάθλημα και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 50 βαθμούς έναντι 47 του Ολυμπιακού (σε 19 αγώνες), όντας μια ανάσα πλέον από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ως εκ τούτου η κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις έναντι του αντιπάλου του;

«Άλλο το Κύπελλο και άλλο το πρωτάθλημα. Σίγουρα δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα θέλει να αντιδράσει. Αν φτάσουμε μέχρι τους τελικούς ή αν τον αντιμετωπίσουμε, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή. Ωστόσο έχουμε ακόμη μερικούς αγώνες για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια και πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά, αφού πρώτα χαρούμε το Κύπελλο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.