Μία από τις χειρότερες περιόδους της καριέρας του διανύει ο Κάιλ Κούριτς!

Αν και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σουτέρ, που αγωνίζονται στην Ευρώπη αυτή την στιγμή, ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να… πετύχει σουτ έξω από τα 6,75μ.!

Συγκεκριμένα, όλο τον Μάιο σε Ευρωλίγκα και ισπανικό πρωτάθλημα μετράει 0/18 τρίποντα! Την τελευταία φορά που ευστόχησε έξω από τη γραμμή των 6,75μ. ήταν στο τρίτο ματς των playoffs με την Μπάγερν Μονάχου, όπου είχε 1/6, στις 27 Απριλίου!

Στα τέσσερα επόμενα ματς της Ευρωλίγκας τα δύο με τους Βαυαρούς και τα δύο στο Final Four του Βελιγραδίου με Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό, ο Κούριτς μέτρησε συνολικά 0/7 τρίποντα.

Στη συνέχεια, στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος είχε με Μπούργος 0/2, με Μπρεογάν 0/4, ενώ στα playoffs με την Γκραν Κανάρια είχε 0/3 στη Βαρκελώνη και 0/2 στο εκτός έδρας.

Ο Κούριτς έχει αποδείξει την ικανότητά του στο περιφερειακό σουτ όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Πρόκειται για παίκτη που ολοκλήρωνε τις σεζόν με ποσοστό άνω του 40% στα τρίποντα και μάλιστα, η περσινή με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ήταν από τις καλύτερες, καθώς σούταρε με 50% έξω από τα 6,75μ. σε όλες τις διοργανώσεις.

Φέτος, όμως, η χρονιά δεν τον πάει… καθόλου και αυτό φαίνεται από το πολύ μέτριο –ειδικά για εκείνον- ποσοστό 35% που έχει. Ο 33χρονος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με τους «μπλαουγκράνα», αλλά σύμφωνα με τη φημολογία που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα η φετινή σεζόν θα είναι και η τελευταία του στη Βαρκελώνη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube