Αποστολή στην Κοζάνη
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου


Λίγα λεπτά μετά την νίκη του Βελγίου επί της Ελλάδας με 3-0 σετ στην Κοζάνη, οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας προσπάθησαν να αναλύσουν τα αίτια της ήττας, δίνοντας μεγάλη σημασία στις παραστάσεις που έχει το Βέλγιο από την συμμετοχή του στο 1ο γκρουπ του Παγκοσμίου Λιγκ. Ωστόσο δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της υπόθεσης πρόκρισης στα τελικά του Eurovolley 2017.

Ο ακραίος Ραφαήλ Κουμεντάκης επεσήμανε: «Κοιτώντας το ματς δεν ξέρω αν το Βέλγιο αν ήταν τόσο καλό στο μπλοκ ή εμείς χάσαμε αρκετές μπάλες στην κάλυψη που θεωρητικά είμαστε οργανωμένοι σε αυτό το στοιχείο. Σίγουρα έχουν περισσότερα παιχνίδια, περισσότερες παραστάσεις. Προσπαθήσαμε, κοιτάμε το αύριο. Σε αυτά τα ματς που υπάρχει και δεύτερο τουρνουά δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Μπορεί και το Βέλγιο να στραβοπατήσει. Πρέπει κάθε μέρα να βλέπεις παιχνίδι- παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο πασαδόρος Θάνος Τερζής τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι ήταν τόσο καλό το Βέλγιο, όσο το ότι εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε σημείο να έχουμε πολύ καλή αγωνιστική απόδοση. Δεν έχουμε παίξει πολλά φιλικά, μόνο τρία στο τουρνουά της Τουρκίας και αυτά με απουσίες. Πιστεύω θα βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και θα γινόμαστε πιο ομάδα για να παίρνουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε. Σίγουρα το 1ο γκρουπ του Παγκοσμίου Λιγκ που αγωνίζεται το Βέλγιο έχει άλλες παραστάσεις, άλλες ταχύτητες. Φάνηκε αυτό στις κρίσιμες φάσεις. Υπήρχε διαφορά στα μπλοκ. Στο 2ο και 3ο σετ το παλέψαμε, αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Τώρα εννοείται ότι πρέπει να κερδίσουμε Μολδαβία και Ουκρανία για να παραμείνουμε στο κυνήγι της πρόκρισης».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube