Τα πρώτα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι λίγκες των τεσσάρων μεγαλύτερων αθλημάτων στις ΗΠΑ. Το ΝΒΑ, όπως επίσης οι λίγκες χόκεϊ (NHL), μπέιζμπολ (MLB) και ποδοσφαίρου (MLS) ανακοίνωσαν ως πρώτο κοινό μέτρο ότι θα περιορίσουν την πρόσβαση στα αποδυτήρια των ομάδων σε όσους είναι απολύτως απαραίτητο να βρίσκονται εκεί.

Το ΝΒΑ διευκρίνισε πως η απόφαση αυτή δεν έγινε για να απαγορευτεί η πρόσβαση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά για να διασφαλιστεί η υγεία των μελών των ομάδων. Οι συνεντεύξεις στους πρωταγωνιστές θα συνεχίσουν να γίνονται, αλλά πλέον όχι μέσα στα αποδυτήρια και οι αθλητές θα βρίσκονται σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα και το ΝΒΑ για την ώρα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές. «Αμφιβάλω πως θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», δήλωσε ο πρόεδρος των Μαϊάμι Χιτ, Πατ Ράιλι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube