Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, η Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και η Ιαπωνέζα Γιοσίμι Γιαμασίτα θα ανταμειφθούν για τις σκληρή δουλειά τους και θα είναι εκείνες που θα σφυρίξουν στο Μουντιάλ του ερχόμενου Νοεμβρίου στο Κατάρ.
Η επιλογή της 38χρονης Φραπάρ δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση τυχαία. Η Γαλλίδα έχει πολλά να επιδείξει από την καριέρα της και ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη γυναίκα διαιτητή στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας (2014), στη πρώτη κατηγορία ανδρών (2019), στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2019), στο Champions League (2020) αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας (2022). Τα επιτεύγματα και η σπουδαιότητα της καριέρας της Γαλλίδας έκαναν την επιλογή της για το Μουντιάλ αρκετά εύκολη.
Παρόλα αυτά η ίδια κράτησε χαμηλό επίπεδο στις δηλώσεις της και εξέφρασε την χαρά που ένιωσε για την επιλογή της. «Είμαι πολύ συγκινημένη, γιατί δεν ήταν απαραιτήτως αναμενόμενο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η κορυφή», δήλωσε η 38χρονη.
Η καριέρα της νεότερης κατά δύο χρόνια Γιαπωνέζας είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα «σφυρίξει» εντός του 2022 θα είναι το δεύτερο έπειτα από το γυναικείο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στη Γαλλία. «Υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες διαιτητές στη Μέση Ανατολή, κάτι που θα ήθελα να αλλάξει με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ», δήλωσε η Γιαμασίτα και συνέχισε: «Το γεγονός ότι υπάρχουν 3 γυναίκες για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο κύπελλο αντρών αποδεικνύει ότι το γυναικείο ταλέντο αυξάνεται και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω αρκετά».
Η Σαλίμα Μουκανσάγκα από την πλευρά της ξεκίνησε να «σφυρίζει» επίσημα για την FIFA το 2012 όμως είναι αρκετά υποσχόμενη με την θετική παρουσία της στους Ολυμπιακούς του Τόκυο το 2020. Ένα από τα επιτεύγματα της Μουκανσάγκα είναι ότι η 34χρονη αποτελεί την πρώτη γυναίκα διαιτητή σε αγώνα Κύπελλο Εθνών Αφρικής ανδρών. Ένα εντυπωσιακό γεγονός μάλιστα είναι ότι η ίδια σκεφτόταν να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια πριν ασχοληθεί με την διαιτησία.