Το βράδυ της Τετάρτης (16/10, 20:00), ο Άρης υποδέχεται στο «Αλεξάνδρειο» τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 4η αγωνιστική του EuropeCup.

Στην αποψινή Media Day του συλλόγου, ο προπονητής των «κίτρινων», Γιάννης Καστρίτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διακοπή του δανεισμού του Λευτέρη Μαντζούκα από τον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά και στο γεγονός πως η ομάδα θα πρέπει να ενισχύσει άμεσα το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ της.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη:


Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας : «Δεν μπορώ να βάλω αξιολόγηση, αν αυτό είναι πιο έντονο ή λιγότερο έντονο, αλλά είναι φυσιολογικό. Δεν ήταν εύκολη περίοδος προετοιμασίας για εμάς, σε κάθε αγωνιστική ακόμη και προπονητές ομάδων Ευρωλίγκας λένε ότι είμαστε καινούργια ομάδα. Εμείς έχουμε δέκα νέους παίκτες και δεν έχουμε δουλέψει όλοι μαζί. Όταν επέστρεψαν οι τραυματίες είχαν αρχίσει τα επίσημα παιχνίδια και προσπαθήσαμε να δουλέψουμε μέσα από τους επίσημους αγώνες.

Οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί στη Λιθουανία. Από εκεί και πέρα, το πρώτο μας δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ικανοποιητικό, το συζητήσαμε. Τα σκαμπανεβάσματα είχαν να κάνουν το πνευματικό κομμάτι, οπότε όσο πιο γρήγορα γίνουμε συμπαγείς στο μυαλό, τόσο και θα μειωθούν».


Για τον Λευτέρη Μαντζούκα: «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό. Η ομάδα ξέρει ποια είναι, ποιοι παίκτες θα είμαστε αύριο. Δεν έχει να κάνει με θέμα αποχώρησης ή τραυματισμούς. Πάντα έχουμε να αντιμετωπίσουμε απουσίες. Εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι μας».

Για το κενό στην ομάδα μετά τις αποχωρήσεις των Μαντζούκα και Άλκινς και το έλλειμμα Ελλήνων παικτών: «Καταρχάς, ειλικρινά δεν ξέρω τι έχει γίνει γνωστό επίσημα και τι όχι. Ο Άλκινς δεν ήταν με συμβόλαιο μέχρι στο τέλος της χρονιάς. Η ομάδα έτσι κι αλλιώς από ένα σημείο και μετά θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τη συνεργασία ή όχι. Και το θέμα του Λευτέρη δε σχετίζεται σε τίποτα με αυτό που έχω πει πως είμαστε στην αγορά για παίκτη. Έτσι κι αλλιώς ήμασταν και κοιτούσαμε. Καταλαβαίνεται πως σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό στοιχείο είμαστε λιγότεροι από τον αριθμό που θα θέλαμε να έχουμε, οπότε τις επόμενες μέρες θα ενισχυθούμε και σε αυτό το κομμάτι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης