· Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε κεντρικό δίδυμο στα χαφ τους Καμαρά και Νάτχο στη ρεβάνς με την Ντουντελάνζ. Οι δυό τους είχαν ξαναπαίξει μαζί μόνο με την Μπέτις από το 35’ και μετά, όταν βγήκε ο Μπουχαλάκης και πέρασε στη θέση του ο Νάτχο.
· Στο Χαριλάου με τον Άρη ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε προτιμήσει τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη.
· Στην Πάτρα για το Κύπελλο τους Γκιγιέρμε, Νάτχο. Το ίδιο και στο Μιλάνο.
· Με τον Απόλλωνα το πιο κλασικό του φετινό δίδυμο, τους Μπουχαλάκη, Καμαρά. Το ίδιο και στον πρώτο αγώνα, στο Λουξεμβούργο.
· Στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ είχε πάει με Γκιγιέρμε, Καμαρά και στο ημίχρονο το έκανε Γκιγιέρμε, Νάτχο.
· Πάλι με Γκιγιέρμε, Καμαρά είχε ξεκινήσει και στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
· Και με τον ΠΑΟΚ κλασικά Μπουχαλάκη, Καμαρά.
· Βλέπουμε, δηλαδή, ότι σε μία ολόκληρη σειρά εννιά αγώνων ο Μαρτίνς αλλάζει συνεχώς τους δύο βασικούς του κεντρικούς χαφ. Το κάνει, άραγε, επειδή θέλει να παίζει κάθε φορά με όσο το δυνατόν πιο φρέσκους παίκτες σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι του γηπέδου η, γιατί ψάχνεται επειδή δεν τον έχει ακόμη ικανοποιήσει όσο θα ήθελε κανένα σχήμα;…
· Με πέντε διαφορετικά δίδυμα έχει πάει ο Πορτογάλος τεχνικός τις τελευταίες πέντε εβδομάδες (!), μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (0-1), καθώς έως τότε το «Μπουχαλάκης-Καμαρά» ήταν αδιαπραγμάτευτο.
· Και τώρα, τι κάνει με τον Παναθηναϊκό; Ποιους δύο θα βάλει εκ των Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Νάτχο; Η, θα κάνει ξαφνικά σε ντέρμπι κάτι που δεν έχει ξανακάνει από το ξεκίνημα του αγώνα, να βάλει τον Φορτούνη στα πλάγια της επίθεσης και θα χωρέσει τρεις στα χαφ;
· Θα έλεγε κανείς, σαν εκτίμηση, ότι προσανατολίζεται να παίξει με Γκιγιέρμε, Καμαρά. Διότι τον Γκιγιέρμε τον ξεκούρασε αφήνοντας τον εκτός 18άδας την Πέμπτη, ενώ τον Καμαρά τον έβαλε βασικό την Πέμπτη για να πάρει ρυθμό, αφού τον είχε στον πάγκο την Κυριακή. Όμως, είναι απλά μία εκτίμηση. Μπορεί να σκεφθεί π.χ. ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε νίκη στα δύο ματς που έπαιξαν μαζί αυτοί οι δύο.
· Θεωρητικά το πιο πιθανό μπορούσε να είναι το «Μπουχαλάκης, Καμαρά», αφού έχουν την καλύτερη χημεία, ως οι μόνοι που έκαναν προετοιμασία. Ο Νάτχο μου δίνει την εντύπωση ότι βοηθάει περισσότερο όταν μπαίνει αλλαγή, παρά όταν ξεκινάει! Φαντάζομαι ότι δεν σκέφτεται το «Μπουχαλάκης, Νάτχο», γιατί δεν το έχει ξανακάνει-θα είναι δηλαδή ρίσκο να το κάνει πρώτη φορά σε ντέρμπι.
· Ο Καμαρά είναι αυτός με τα καλύτερα τρεξίματα και με την μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του σε σχέση με τους άλλους τρεις, που όμως είναι πιο έμπειροι και κοντρολαρισμένοι και πασαδόροι, με τον Μπούχα πιο ψηλό και καλό στο πρες και τους Γκιγιέρμε, Νάτχο πιο κλασάτους, με τον Βραζιλιάνο και με περισσότερες αντοχές. Ο νεαρός Αφρικάνος αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, όπως είδαμε και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι προχθές.
· Από τη μία τον έβλεπες να κάνει λάθος η, απρόσεκτες πάσες και να χάνει την μπάλα. Από την άλλη, είχε καλές επεμβάσεις ανασταλτικά, πίεζε ψηλά, έκανε τα φάουλ στο κέντρο και έδινε και σωστά την μπάλα. Έχει ένα κουσούρι, καθώς θεωρεί ότι είναι στα προσόντα του το καλό πόδι και σουτάρει σχεδόν απ΄ όπου να΄ ναι! Ενίοτε, όμως, αυτό γίνεται γραφικό. Και στη φάση που έκλεψε έξοχα την μπάλα και προχώρησε κατά μέτωπο, σουτάροντας πάλι, ήταν μόνος δεξιά του συμπαίκτης και δεν του έδωσε την μπάλα…
· Πάντως, ο Καμαρά, που αυτό τον καιρό δεν είναι στο ζενίθ της φόρμας του, είναι αλήθεια ότι έχει βοηθήσει επιθετικά ίσως περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του! Με δικό του γκολ, γκολάρα, είχε ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα…Με δική του ασίστ είχε ανοίξει το σκορ ο Ομάρ με τον ΠΑΣ…Κι από δύο δικά του σουτ, με ριμπάουντ μετά από κόρνερ, είχαν έρθει το πέναλτι για το τρίτο γκολ στο Ολυμπιακός-Μπέρνλι και το 1-0 του Τοροσίδη την Πέμπτη…
· Τέσσερα γκολ με τον Καμαρά μέσα, κι όλα σε κρίσιμα χρονικά σημεία των αγώνων. Αντίθετα, οι άλλοι τρεις μαζί είναι μέσα σε μόνο τρία γκολ. Μπορούμε να βρούμε τον Μπουχαλάκη μέσα σε ένα γκολ (το 2-1 με την Μπέρνλι), τον Νάτχο σε δύο (το δικό του 2-1 με τον Αστέρα και την προασίστ στον Κούτρη για το 1-0 στο Χαριλάου) και τον Γκιγέρμε ακόμη σε κανένα.
· Συνυπολογίζοντας σε όλο αυτό ότι ο χρόνος συμμετοχής είναι μεγαλύτερος του Καμαρά, λίγο μικρότερος του Μπουχαλάκη και αρκετά μικρότερος των Νάτχο, Γγκιγιέρμε.