• Μπορεί και να μην…βλέπω καλά, αλλά στα δικά μου μάτια ο Χασάν δείχνει ένας καθαρόαιμος σέντερ φορ, που μπορεί να κάνει τη διαφορά.
• Για μόλις δεύτερη φορά τον είδαμε βασικό με τον ΠΑΟΚ. Αλλά για πρώτη φορά μπορέσαμε να τον τσεκάρουμε καλύτερα, αφού την πρώτη, στο παιχνίδι με την Μπέτις, ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού από τους Ισπανούς, που είχαν πάρει την κατοχή της μπάλας. Ίσως ένα πρώτο συμπέρασμα: ο Αιγύπτιος δεν προσφέρεται τόσο για παιχνίδια όπως εκείνο με την Μπέτις. Αντίθετα, μπορεί να φανεί πολύ πιο χρήσιμος στα παιχνίδια στα οποία έχει ο Ολυμπιακός την μπάλα-και συνήθως ο Ολυμπιακός την έχει…
• Τι είδαμε λοιπόν από τον Χασάν; Εν πρώτοις ένα σέντερ φορ που μπήκε σε πολλές φάσεις. Τις μυρίστηκε και τις τέλειωσε. Πέντε τον αριθμό, με την μία να είναι η κακή του, όχι μόνο γιατί βρήκε την μπάλα σε πολύ κακή ισορροπία στην κεφαλιά που επιχείρησε, αλλά και γιατί αν άφηνε τον Λάζαρο που ερχόταν από πίσω ίσως είχε ο Ολυμπιακός το πολυπόθητο γκολ που τόσο του έλειψε.
• Τα άλλα τέσσερα τελειώματα του Χασάν ήταν καλά, έως πολύ καλά. Προφανώς, όμως, όχι αρκούντως καλά για να πάει η μπάλα στο πλεκτό…
• Δύο φορές τον νίκησε ο Πασχαλάκης. Την πρώτη φορά ο φορ του Ολυμπιακού δύσκολα θα μπορούσε να περάσει καλύτερο σουτ από το εναέριο γυριστό στη σέντρα του Ομάρ. Τη δεύτερη φορά, παίρνοντας την κάθετη του Γκιγέρμε, ο «Φαραώ» έκανε την περιστροφή για να σουτάρει, υπό πίεση. Δεν ήταν κακό το σουτ, θα μπορούσε όμως να ήταν αν μη τι άλλο πιο δυνατό.
• Στη φάση που έκανε την προβολή στο εξωτερικό μέρος του αριστερού δοκαριού του Πασχαλάκη, ήταν μία αστραπιαία αντίδραση και φάση από πολύ πλάγια που με λίγη τύχη θα έγραφε γκολ, με λίγη…ατυχία δεν θα έμπαινε το γκολ. Σίγουρα ήταν άτυχος και στο άλλο σουτ που επιχείρησε, με το αριστερό, πάλι με περιστροφή του σώματος του και με αρκετούς αντιπάλους μπροστά του. Η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
• Εκτός, όμως, από την παρουσία του στις φάσεις, είδαμε ένα σέντερ φορ με συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας. Θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη, αλλά μικρή δεν την λες με τίποτα. Πήρε μπάλες, έσπασε μπάλες σε συμπαίκτες του με πόδια και κεφάλι, βγήκε στα πλάγια κι έδωσε ωραία στον Ποντένσε, γενικά έκανε αρκετές καλές κινήσεις σέντερ φορ. Άρα, δεν είναι μόνο του γκολ η, της φάσης.
• Ένα ερώτημα καίριο: μπορεί να βάλει 15 γκολ σε μία σεζόν; Στα έξι χρόνια καριέρας του, πάντως, ο 25χρονος Αφρικάνος είχε δύο σεζόν με 12 και 10 γκολ στο πρωτάθλημα (συνολικά 15 και 14 αντίστοιχα σε όλες τις διοργανώσεις) με την Ρίο Άβε και την Μπράγκα. Κι είχε κι άλλη μία σεζόν, την πρώτη της καριέρας του, στα 19 προς 20 χρόνια του, με 9 γκολ. Ναι, τα άλλα τρία χρόνια δεν είχε πολύ πιο φτωχές επιδόσεις (6-4-6 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) και μάλιστα την τελευταία διετία είχε συνολικά 10 γκολ. Αλλά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, τα 15 γκολ, την έκανε με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς.
• Στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής έχει μόλις ένα γκολ, αλλά υπερπολύτιμο, εκείνο στο 92’ στη Ν. Σμύρνη, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι πρώτον εκτός από τα δύο του 90λεπτα έχει μόνο άλλες πέντε συμμετοχές (όλες ως αλλαγή), δεύτερον έχει δύο δοκάρια και τρίτον ότι έχει πολύ καλές εκτελέσεις που για ένα κλικ δεν κατέληξαν στα δίκτυα, με αποκορύφωμα εκείνο το εκπληκτικό ψαλιδάκι στο ντεμπούτο του με το Λεβαδειακό.
• Μία εξτρά παρατήρηση: Νομίζω ότι βρίσκει πολύ περισσότερες ευκαιρίες να δράσει, όταν παίζει με άλλο σέντερ φορ δίπλα του, τον Γκερέρο η, ακόμη και τον Μάνο, όπως είδαμε τις προάλλες στο ματσάκι του Κυπέλλου. Έχω ένα ερωτηματικό για όταν παίζει μόνος του… Αλλά γενικά θεωρώ ότι αν είναι υγιής όλη τη σεζόν, αυτός ο «τύπου Μήτρογλου» επιθετικός θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα και γενικότερα στην επίθεση του Ολυμπιακού.
• Άσχετο: είχα πει στο ραδιόφωνο πριν δέκα ημέρες ότι, «αν ήμουν Μαρτίνς θα έβαζα την καλύτερη ενδεκάδα που είχα στο μυαλό μου τις δύο Κυριακές με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και μία εντελώς άλλη ενδεκάδα τις δύο Πέμπτες με Λεβαδειακό και Μίλαν!». Για να δούμε!…