Ιστορική νίκη πανηγύρισε ο Απόλλωνας Λεμεσού, ο οποίος επιβλήθηκε της Λάτσιο με 2-0 στο «ΓΣΠ», χάρη σε ένα φανταστικό γκολ του Φοπαλά και πέτυχε την πρώτη του νίκη στον 8ο όμιλο του Europa League. «Παρέλαση» για την Άιντραχτ, η οποία διέσυρε τη Μαρσέιγ με 4-0 και «κλείδωσε» την πρωτιά του ομίλου, αφήνοντας στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό τους Γάλλους.

Η Λάτσιο ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο «ΓΣΠ» στο 18’, με τον Μπερίσα να πιάνει δυνατό σουτ και τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βάλε. Ωστόσο, ο Απόλλωνας πήρε το προβάδισμα στο 31’, με τον Πέδρο να κάνει ωραία σέντρα και τον Φοπαλά να πιάνει ένα πανέμορφο «ανάποδο ψαλίδι», στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό για το 1-0. Αυτό ήταν και το μοναδικό σουτ στο στόχο στο πρώτο ημίχρονο, με τη Λάτσιο να μην μπορεί να απειλήσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα.

Η Λάτσιο έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 65’, με τον Βάλε να αποκρούει εντυπωσιακά μία «βολίδα» του Ντούρμισι από μακρινή απόσταση, αλλά τελικά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, στο 82’! Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Παπουλής «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Μάρκοβιτς, ο οποίος από πολύ κοντά έκανε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο «ΓΣΠ»!



Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Άιντραχτ μπήκε από πολύ νωρίς στη θέση του οδηγού κόντρα στη Μαρσέιγ (η οποία είχε βασικό τον Μήτρογλου) στην «Κόμερζμπανκ Αρένα», με τον Λούκα Γιόβιτς να σκοράρει στο δεύτερο μόλις λεπτό από κοντά, μετά από ασταθή απόκρουση του Πελέ σε σουτ του Γκατσίνοιβτς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και συνέχισαν να πιέζουν για δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 17’, όχι όμως από ποδοσφαιριστή της Άιντραχτ. Ο Λουίζ Γκουστάβο έκανε μία πίσω πάσα προς τον τερματοφύλακά του, με τον Πελέ να αργεί να αντιδράσει και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. Η Άιντραχτ συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας ευκαιρίες και με τους Μασσαλούς να μην δείχνουν την παραμικρή αντίδραση.



Η κάκιστη μέρα της Μαρσέιγ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Σαρ να πετυχαίνει ακόμα ένα αυτογκόλ στο 62’, ενώ στο 67’, μετά από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Γιόβιτς σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.


Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μαρσέιγ 4-0
(2’, 67' Γιόβιτς, 17’ αυτ. Λουίζ Γκουστάβο, 62' αυτ. Σαρ)

Απόλλων Λεμεσού – Λάτσιο 2-0
(31’ Φοπαλά, 82 Μάρκοβιτς)

Η βαθμολογία:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης 15
Λάτσιο 9
Απόλλων Λεμεσού 4
Μαρσέιγ 1

Η τελευταία αγωνιστική (13/12, 19:55):

Λάτσιο – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μαρσέιγ – Απόλλων Λεμεσού

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Από την OPAP Arena στην Τούμπα: Toν Στέγκεμαν, όρισε η UEFA στο ΠΑΟΚ-Στεάουα!

Ο Πολωνός, Ντάμιαν Σίλβερτσακ, σφυρίζει στο Ολυμπιακός-Μπράγκα

Με τα γνωστά προβλήματα ξεκίνησε για Στεάουα ο ΠΑΟΚ

Χαραλάμπους: «Πολύ δυνατός αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση»

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια της αναμέτρησης με τη Στεάουα

Το γκολ του Τσερκί στον Ολυμπιακό ψηφίστηκε ως το ομορφότερο από τα παιχνίδια της Πέμπτης (26/9) στο Europa League

Ντέμης για Κωστούλα: «Είπα ''όπα, εδώ κάτι έχουμε'' - Περίμενα καλύτερο τον Ολυμπιακό»

Ντέμης για ΠΑΟΚ: «Από τα πιο συναρπαστικά ματς που έχω δει με Γαλατάσαραϊ, μου θύμισε αγγλικό ποδόσφαιρο»

Συνελήφθη φίλος του ΠΑΟΚ και κρατείται στις τουρκικές φυλακές - Κατέβασε τουρκική σημαία από τον ιστό της

Ζαφείρης: «Δεν σκέφτομαι να φύγω ακόμα από τη Σλάβια Πράγας, ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα»