Μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς με δώδεκα υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ, Η Επιστροφή/ TheRevenant, καθώς και η βιογραφία του γκουρού της τεχνολογίας, Steve Jobs είναι οι ταινίες που θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις αποψινές πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ένα animationκαι δύο δραματικές-μία ισπανική και μία γερμανική-συμπληρώνουν το παζλ αυτής της Πέμπτης στα cinema.

Η Επιστροφή/TheRevenant


Aμερικανική ταινία περιπέτειας, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα,με την υπογραφή του βραβευμένου με τρία Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου. Πρωταγωνιστούν οι: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Γουίλ Πούλτερ καιΝτόναλ Γκλίζον. Το φιλμ που έχει ήδη αποσπάσει τρεις Χρυσές Σφαίρεςκαι διεκδικεί δώδεκα αγαλματάκια, μας μεταφέρει στο 1823, όπου ένας βαρύτατα τραυματισμένος κυνηγός εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στα χιονισμένα βουνά, αλλά εκείνος καταφέρνει να επιζήσει και επιστρέφει ζητώντας εκδίκηση…



Steve Jobs


Βιογραφικό δράμα του Ντάνι Μπόιλ με τους Μάικλ Φασμπέντερ,Κέιτ Γουίνσλετ και Σεθ Ρόγκεν. Έχει δύο Χρυσές Σφαίρες-σεναρίου, Β΄ Γυναικείου ρόλου-,ενώ στις 28 Φεβρουαρίου θα διεκδικήσει δύο Όσκαρ, αυτά του Α' Ανδρικού και Β' Γυναικείου Ρόλου. Τρεις σύντομες στιγμές της ζωής και της καριέρας του Στιβ Τζομπς, λίγο πριν εκείνος βγει στη σκηνή για να παρουσιάσει τον Macintosh το 1984, το NeXT cube το 1988 και το iMac το 1998.



Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας


Μεξικανικό animation με μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Αμερική. Ο Ρόκι, ένας συνεσταλμένος και αδύναμος κόκορας, θα αναγκαστεί να μεταμορφωθεί σε πυγμάχο και να αντιμετωπίσει τον ανίκητο πρωταθλητή προκειμένου να σώσει τη φάρμα της οικογένειάς του από την πτώχευση.



Οι Ήρωες του Κακού


Δραματική, ισπανική ταινία, όπου τρεις έφηβοι, που νιώθουν αποξενωμένοι από τους συμμαθητές και το κοινωνικό περιβάλλον τους, υιοθετούν μια όλο και βιαιότερη συμπεριφορά, η οποία δεν θα αργήσει να στρέψει τον έναν ενάντια στον άλλον…



Ιάκωβος ο Ψεύτης


Δραματικήγερμανική ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιούρεκ Μπέκερσε σκηνοθεσία Φρανκ Μπέγιερ. Ήταν η πρώτη ταινία από την Ανατολική Γερμανία που προτάθηκε για Οσκαρ (1977).Σε ένα εβραϊκό γκέτο της Ανατολικής Ευρώπης, ο Ιάκωβος ομολογεί πως έχει ακούσει καλές ειδήσεις στο παράνομο ραδιόφωνό του, σώζοντας έτσι έναν παράτολμο ομοεθνή του. Παγιδευμένος στο ψέμα του, αναγκάζεται πλέον να τροφοδοτεί όλο το γκέτο με νέα για τη νικηφόρα προέλαση των Σοβιετικών.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube