Ο πολυαναμενόμενος αντι-ήρωας «Deadpool»και η νέα ταινία των αδελφών Κοέν φθάνουν σήμερα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες και αναμένεται να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Επίσης, από τις σημερινές πρεμιέρες ξεχωρίζει το υποψήφιο για Όσκαρanimation του Τσάρλι Κάουφμαν, «Anomalisa», ενώ η παρουσία αγαπημένων και βραβευμένων ηθοποιών,όπως της Μέριλ Στριπ στις Σουφραζέτες και του Ζαν Ντιζαρντέν στο «Μια Αγκαλιά Στην Άκρη του Κόσμου» αρκούν για να προσελκύσουν τους σινεφίλ.

Deadpool
Αμερικανική περιπέτεια βασισμένη στον πιο αντισυμβατικό αντι-ήρωα των Marvelσε σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ με τους: ΡάιανΡέινολντς, Τζίνα Καράνο, Μορένα Μπακάριν, ΕντΣκρέιν.Ένας βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων γίνεται αντικείμενο ενός δόλιου πειράματος, παραμορφώνεται, αλλά αποκτά υπερδυνάμεις και υιοθετεί την περσόνα του μασκοφόρου εκδικητή Ντέντπουλ.


Χαίρε Καίσαρ!
Οι αδελφοί Κοέν επιστρέφουν με μία κωμωδία που σατιρίζει το κλασικό Χόλιγουντ. Το καστ απαρτίζουν δημοφιλείς ηθοποιοί όπως οι:Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζος Μπρόλιν, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Τζόνα Χιλ.κ.α. Στην ταινία παρακολουθούμε ένα στέλεχος χολιγουντιανού στούντιο της δεκαετίας του ’50 με αποστολή να «διορθώνει» ό,τι πηγαίνει στραβά με τους σταρ και την ιδιωτική τους ζωή, ενώ πρέπει να βρει τι απέγινε ο πρωταγωνιστής ενός ιστορικού έπους, ο οποίος απήχθη μυστηριωδώς.



Anomalisa
Animationυποψήφιο για Όσκαρ Μεγάλου Μήκους της συγκεκριμένης κατηγορίας σε σκηνοθεσία Τσάρλι Κάουφμαν και Ντιουκ Τζόνσον. Ένας συγγραφέας εγχειριδίων αυτοβοήθειας και επαγγελματικής επιτυχίας ταξιδεύει ως το Σινσινάτι για μια διάλεξή του. Εσωστρεφής και καταθλιπτικός, θα γνωρίσει στο ξενοδοχείο του μια θαυμάστριά του, η οποία θα τον γοητεύσει και θα καταφέρει να αντιστρέψει την αρνητική στάση του απέναντι στη ζωή.



Οι Σουφραζέτες
Δραματική αγγλική ταινία της Σάρα Γκάβρον που μας παρουσιάζει την ιστορία του κινήματος υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Πρωταγωνιστούν οι: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, ΜέριλΣτριπ, Αν Μαρί Νταφ, Μπρένταν Γκλίσον.Η Μοντ, μια μαχητική πλύστρα από το Μπέθναλ Γκριν του Λονδίνου, ενεργοποιείται σταδιακά στον αγώνα των Σουφραζετών για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Η εμπλοκή της στο ακτιβιστικό κίνημα τη φέρνει αντιμέτωπη με το συντηρητικό κοινωνικό περίγυρο, αλλά κυρίως με τον άντρα της Σόνι.



Μια Αγκαλιά Στην Άκρη του Κόσμου
Ρομαντική γαλλική κομεντί, όπου ο συνθέτης Αντουάν ταξιδεύει στην Ινδία για να γράψει το σάουντρακ σε μια διασκευή του «Ρωμαίου και Ιουλιέτας». Εκεί γνωρίζει τη γυναίκα του πρέσβη, Άννα, και οι δυο τους ξεκινούν ένα ταξίδι αυτογνωσίας στην επαρχία της χώρας. Το φιλμ σκηνοθετεί ο ΚλοντΛελούς, ενώ πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ζαν Ντιζαρντέν



Illusion
Δραματική ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Σάββα Καρύδα με τους: Ιωσήφ Πολυζωίδη, Ευγενία Καπλάν, Γιάννη Στάνκογλου, Δημήτρη Ήμελλο. Ο Σωτήρης, ένας συντάκτης σε οικονομική εφημερίδα, γνωρίζει την Όλγα σε μια ρώσικη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Αυτή θα τον παρασύρει στα δύσβατα μονοπάτια του αθηναϊκού υποκόσμου, όπου τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube