Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Λούκα Ντόντσιτς ο κόουτς της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που βρέθηκε στη Λιουμπλιάνα στο περιθώριο φιλικού αγώνα που διοργανώνουν ο Σάνι Μπετσίροβιτς με τον Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Ο 42χρονος Λιθουανός παραχώρησε συνέντευξη στο σλοβενικό site rtvslo.si και συνέκρινε επίσης τον Ντόντσιτς με τον Πέτροβιτς, ενώ μίλησε για τη σεζόν που είχε με τη Ζαλγκίρις, αλλά και το παρελθόν του στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:

- Για τις ομοιότητες του Λούκα Ντόντσιτς με τον Ντράζεν Πέτροβιτς: «Ο Λούκα και ο Ντράζεν μπορούν να συγκριθούν κατά κάποιο τρόπο. Ο Ντόντσιτς είναι πιο ψηλός, αλλά ο Ντράζεν ήταν καλύτερος σουτέρ. Αγωνίστηκαν σε διαφορετικές περιόδους, όμως και οι δύο είναι πολύ ταλαντούχοι. Αμφότεροι μπορούν να σκοράρουν πολύ και να μοιράσουν ασίστ. Είναι ενδιαφέρον το πως θα εξελιχθεί η καριέρα του Ντόντσιτς στο ΝΒΑ».

- Για το ταλέντο του Ντόνσιτς: «Ο Λούκα έχει όλα τα φόντα για να γίνει τεράστιος παίκτης. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό, αλλά υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που είχαν τα φόντα και απέτυχαν. Αυτό που τον κάνει διαφορετικό από τους άλλους, είναι ότι μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι… μη φυσιολογικά για την ηλικία του. Κάνει πράγματα που δεν μαθαίνονται ή που δεν γίνονται ακόμα και από 30χρονους παίκτες. Όμως για αυτόν είναι φυσιολογικά».

- Για τη σύγκριση που γίνεται μεταξύ Ντόντσιτς και των παικτών από τα κολλέγια: «Είναι σχεδόν αδύνατο για τον καθένα να κάνει αυτά που έκανε ο Λούκα στην Ευρωλίγκα. Φυσικά, έπαιξε στο κορυφαίο επίπεδο για τα τρία προηγούμενα χρόνια. Δεν ήταν κάτι καινούριο για εκείνον, ήταν προετοιμασμένος για αυτό. Δεν υπάρχει πιθανότητα για τα παιδιά που βγήκαν από το κολλέγιο να κάνουν ό,τι έκανε εκείνος. Έπαιξα στο κολλέγιο, έπαιξα στην Ευρωλίγκα, έπαιξα παντού και γνωρίζω ότι η Ευρωλίγκα είναι μια τεράστια διοργάνωση, με πολλές απαιτήσεις. Όλα αυτά που έκανε ο Ντόντσιτς σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ σε αυτή την ηλικία, είναι απίστευτα. Δεν έπαιζε σε μικρή ομάδα που θα έπαιζε για αυτόν και θα είχε συνέχεια την μπάλα στα χέρια του. Έπαιξε σε μια πολύ δυνατή ομάδα και την οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες. Αυτοί οι τύποι από τα κολλέγια δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να κάνει ο Λούκα»!

- Για τη σεζόν που είχε με τη Ζαλγκίρις: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτά που καταφέραμε τη σεζόν 2017-18. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτές τις ημέρες θα ξεκινήσουμε τη νέα περίοδο και θα έχουμε νέες προκλήσεις μπροστά ματς».

- Για την εμπειρία του από τον Ολίμπια Λιουμπλιάνας ως παίκτης το 1999-00: «Ήταν μια πολύ σημαντικό χρονιά για μένα. Ήταν η πρώτη μου σεζόν στην Ευρωλίγκα και με τη βοήθεια του προπονητή Σαγκάντιν έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Αγαπώ αυτή τη χώρα και θέλω να δω την Ολίμπια να επιστρέφει στην Ευρωλίγκα, έτσι ώστε να επισκέπτομαι πιο συχνά τη Λιουμπλιάνα. Ο σύλλογος πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά ελπίζω να επιστρέψει διότι έχει εξαιρετικούς φιλάθλους και πολύ καλό γήπεδο».

- Για τον Γιούρι Ζντοβτς: «Ήταν ένας από τους αγαπημένους συμπαίκτες μου. Ήταν κάτι σαν την αντίθεσή μου. Ήταν πιο ήρεμος, αλλά είχε τόσο μεγάλη επιρροή στην ομάδα, γιατί ήταν έντονη προσωπικότητα. Είχε μεγάλη εμπειρία, έμαθα πολλά από αυτόν για τη συνέχεια της καριέρας μου. Με βοήθησε πάρα πολύ, με ηρεμούσε ως ένα βαθμό, αλλά την ίδια ώρα με ενθάρρυνε και μου εξηγούσε. Είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube