Ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του θα είναι αυτό το καλοκαίρι ο Ζάνις Πέινερς, καθώς όπως αποκάλυψε η Νταρουσάφακα δεν προτίθεται να ανανεώσει τα συμβόλαια των ξένων που αγωνίστηκαν εκεί φέτος.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είχε κατά μέσο όρο 7,9 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ στο πρωτάθλημα Τουρκίας, ενώ αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα είχε 6,6 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

«Αυτή την στιγμή, η ομάδα έχει οψιόν για να με κρατήσει και την επόμενη σεζόν, αλλά σκοπεύουν να αφήσουν ελεύθερους όλους τους ξένους παίκτες, οπότε δεν θα συνεχίσω στην Νταρουσάφακα», δήλωσε αρχικά ο Ζάνις Πέινερς στον τηλεοπτικό σταθμό «Best 4 Sport TV» και πρόσθεσε:

«Η φετινή σεζόν δεν ήταν και η καλύτερή μου, ενώ δεν μου άρεσε και το μπάσκετ που ήθελε ο νέος προπονητής. Του άρεσε το αμερικανικό στιλ και εγώ δεν μπορούσα να ανταποκριθώ».

Για το μέλλον του: «Ο μάνατζέρ μου μιλάει με ορισμένες ομάδες και φυσικά θα ήθελα να παίξω στην Ευρωλίγκα, αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτή την στιγμή υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με μία ομάδα, αλλά δεν βλέπω να υπάρχουν πιθανότητες να παίξω στην Ευρωλίγκα. Δεν με ενδιαφέρει σε ποια χώρα θα παίζω».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube