Αυτό που ήταν δεδομένο το τελευταίο δίμηνο στις τάξεις του Ατρόμητου, αναμένεται να επισημοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, καθώς ο Μαρσελίνιο Λέιτε μόλις ένα χρόνο μετά την απόκτησή του από τους Περιστεριώτες αναμένεται να αποχωρήσει.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μπορεί να έχει συμβόλαιο μέχρι τη λήξη της φετινής σεζόν, αλλά τόσο η συμπεριφορά του όσο και η απόδοσή του τη φετινή χρονιά δεν ήταν οι αναμενόμενες με αποτέλεσμα η διοίκηση της ομάδας να τον έχει ειδοποιήσει να λύσουν το συμβόλαιό τους. Αυτό μπορούσε να είχε συμβεί και αμέσως μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Γρηγορίου, αλλά ο Τραϊανός Δέλλας είχε ζητήσει να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, γεγονός όμως που δεν εκμεταλλεύθηκε σε καμία περίπτωση ο 28χρονος.

Με αυτή την εξέλιξη γίνεται ο πρώτος που πληρώνει το… μάρμαρο για την κακή αγωνιστική εικόνα των «κυανόλευκων» και αυτό γιατί αναμένεται να ακολουθήσει ακόμα ένας ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον Μπόρισλαβ Στόιτσεφ που αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Πάπε Εμπόου, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να προσφέρει και έτσι θα λυθεί το συμβόλαιό του. Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε τόσο η απόδοση του Γιάννη Κοντοέ ως σέντερ μπακ, δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις, αλλά και η πολύ καλή πορεία της αποθεραπείας του Εμπόου που δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμος από τον Φεβρουάριο.

Τον… κύκλο των αποχωρήσεων θα ολοκληρώσει ο Σπύρος Παπασπύρος που δεν υπολογίζεται.

Σε ό,τι αφορά το… μέτωπο των μεταγραφών, η πρόθεση διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας είναι να αποκτηθεί ένας μεσοεπιθετικός που να έχει την ικανότητα να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας και ένας εξτρέμ που θα μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις και από τα άκρα, κάτι που δεν έχει μέχρι σήμερα η ομάδα του Περιστερίου.

Παύλος Κουστέρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube