Άφησε βαθμό στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός. Ναι μεν οι πράσινες επικράτησαν του μαχητικού Αίαντα Ευόσμου, ωστόσο το έκαναν στο τάι μπρέικ κι ως εκ τούτου «πέταξαν» έναν πόντο, ούσες πλέον στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Από την άλλη, οι σημερινές γηπεδούχους βρίσκονται στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και συνεχίζουν την προσπάθειά τους για παραμονή στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.

Η γηπεδούχος ομάδα στο πρώτο σετ ξέφυγε με 11-7 με το τριφύλλι να ροκανίζει τη διαφορά (13-11) να προηγείται με 17-18 αλλά στη συνέχεια δέχθηκε ένα σερί 8-3, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να «γραφεί» το 1-0.

Στα επόμενα δύο σετ, οι πράσινες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τους, αλλά ο Αίας παρά το 1-2 δεν εγκατέλειψε την μάχη και κατέκτησε σχετικά εύκολα το τέταρτο, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ.

Παρά το αρχικό 2-5 του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια οι δύο σύλλογοι πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον Αίαντα να χάνει κόντρα επίθεση στο 13-13 και το τριφύλλι να παίρνει τελικώς το σετ και το ματς. Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη, αυτή τη φορά στην έδρα του Παναθηναϊκού για τους «16» του Κυπέλλου.

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (προπονητής Αίαντα Ευόσμου): «Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι από το σημερινό ματς γιατί είχαμε μεγάλη ευκαιρία να νικήσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες. Δείξαμε όμως ότι είμαστε σε καλό δρόμο και προτιμούμε να δουλεύουμε με αυτούς που θέλουν να είναι στο γήπεδο και να παλεύουν».

Δημήτρης Καζάζης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια μέτρια έως κακή εμφάνιση και δυστυχώς το γεγονός ότι δεν πετύχαμε μία ‘καθαρή’ νίκη, μας απομακρύνει από διεκδίκηση της 2ης θέσης. Παράλληλα, η σημερινή αναμέτρηση μας χτύπησε το καμπανάκι για το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Αίαντα. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο, καθώς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε για οτιδήποτε απρόοπτο και να προκριθούμε στην επόμενη φάση όπως επιτάσσει η ιστορία του Συλλόγου».

Τα σετ: 25-21, 18-25, 21-25, 25-20, 13-15

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Βλάχου, Τζούριτς, Ανδρονικίδου, Κλέπκου, Τζιαρλη, Κούση, Γεωργιάδου –λ / Φαλέγκα, Αποστολίδου, Ξανθοπούλου.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα -λ / Λαγουδάκη, Καββαδία, Καρπουζά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube