Η 18η αγωνιστική στην Α1 βόλεϊ ολοκληρώνεται με ένα σούπερ ντέρμπι. Στις 19:00 (Novasports 3, ΣΠΟΡ FM 94,6), ο αήττητος στην έδρα του Παναθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό της Κυψέλης Ολυμπιακό, που είναι πρωτοπόρος και αήττητος στο πρωτάθλημα. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα είναι ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ θα παίξει αντίπαλος των «πράσινων» εκτός έδρας για πρώτη φορά από το 2010, όταν και ο Κολομβιανός διαγώνιος αποχώρησε από την ομάδα που οδήγησε σε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ.

Οι γηπεδούχοι, που είναι δεύτεροι στη βαθμολογία, καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ του αποκλεισμού από την Κηφισιά στο Κύπελλο ψάχνοντας την πρώτη τους εντός έδρας νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο από τις 3 Μαρτίου του 2010 και πρώτη σε κανονική περίοδο από τις 25 Φεβρουαρίου του 2008. «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για τη βαθμολογία και το γόητρο. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος κι αυτό αποτελεί διπλή πρόκληση για μας. Θα παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί και με τη βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Μπέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν φέτος νικήσει τον μεγάλο τους αντίπαλο δύο φορές με 3-1 (για πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ) στο κλειστό του Ρέντη, μετρούν οκτώ σερί νίκες στην έδρα του Παναθηναϊκού. «Είναι ένα ντέρμπι κορυφής και θέλουμε τη νίκη για να μείνουμε στη θέση του οδηγού. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας και θα είναι σημαντικό να δούμε τον τρόπο που θα αγωνιστούμε εν όψει των play offs. Θα δώσουμε το 100%, είμαστε έτοιμοι», ανέφερε με τη σειρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σλόμπονταν Μπόσκαν.

Από το 1998, που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων, ο Ολυμπιακός μετρά 36 νίκες έναντι 20 του Παναθηναϊκού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube