Δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στη Γαλλία η Εθνική Κορασίδων.

Η ομάδα της Ελένης Μίχα βρήκε ρυθμό μόνο στα πρώτα λεπτά του αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του φετινού EuroBasket U16, με τις Γαλλίδες όμως να κυριαρχούν στη συνέχεια, φτιάχνοντας μεγάλες υπέρ τους διαφορές και παίρνοντας τελικά την άνετη νίκη με 69-29.

Έτσι, η «γαλανόλευκη» παρέμεινε χωρίς νίκη στη φετινή διοργάνωση, αφού είχε ηττηθεί και στην πρεμιέρα της κόντρα στο Ισραήλ, ενώ πλέον στρέφει την προσοχή της στην αυριανή (18/8, 19:00) αναμέτρησή της με την οικοδέσποινα Ουγγαρία.

Η Εθνική μας ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα με 11-3, ωστόσο η Γαλλία έκλεισε την πρώτη περίοδο με σερί 10-0, για το υπέρ της 13-11, ενώ επικράτησε με επί μέρους σκορ 17-4 στο δεύτερο δεκάλεπτο, πηγαίνοντας στο ημίχρονο ούσα στο +15 (30-15), χωρίς να ξανακοιτάξει πίσω.

Πρώτη σκόρερ για την Εθνική ήταν η Ζορμπαλά με 6 πόντους, ενώ Βίγκα και Φουστέρη είχαν από 5 πόντους η καθεμία.

Να αναφέρουμε ότι καμία από τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση δεν θα αποκλειστεί από την πρώτη φάση, με την Εθνική μας να διασταυρώνεται στα νοκ-άουτ με ομάδα από τον 1ο όμιλο, στον οποίο βρίσκονται Γερμανία, Ιταλία, Κροατία και Σουηδία.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 15-30, 20-46, 29-69

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube