Ελλάδα

Χωρίς μετάλλιο αλλά με το κεφάλι ψηλά ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Eurobasket U16 η Εθνική Παίδων

Η Εθνική Παίδων πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της κόντρα στη Σερβία, ωστόσο μερικά «κενά» διαστήματα στο παιχνίδι της, δεν της επέτρεψαν να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, γνωρίζοντας την ήττα με 74-65.

Με ήττα, αλλά και με το κεφάλι ψηλά ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Eurobasket U16 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης η Εθνική μας ομάδα Παίδων, χάνοντας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης με σκορ 74-65 από τη Σερβία.

Η Ελλάδα βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα, κάνοντας πολλές φορές την αντεπίθεσή της ώστε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου. Στην τελευταία περίοδο μάλιστα, βρέθηκε πίσω ακόμα και με -16 (49-65) στο 34', ωστόσο κατάφερε με πάθος και πείσμα να μειώσει μέχρι και τους 5 (62-67) στο τελευταίο λεπτό, γνωρίζοντας τελικώς την ήττα στις λεπτομέρειες.

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά του Γιάννη Καλαμπόκη, που με το ταλέντο και την εξαιρετική καθοδήγηση των προπονητών τους, έφτασαν μέχρι την 4η θέση της Ευρώπης, δείχνοντας πως το μέλλον είναι μπροστά τους και τους ανήκει!

Πρώτος σκόρερ για τη «γαλανόλευκη» ήταν ο Χατζηλάμπρου με 21 πόντους και 4 ριμπαόυντ, με τον Σκληρό να δίνει μεγάλες μάχες κάτω από τη ρακέτα, ολοκληρώνοντας το ματς με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ. Χαϊδεμένος και Μπαρμπαγιάννης πρόσθεσαν από 9 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Για τους Σέρβους, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, μεγάλη «ζημιά» μας έκανε ο γκαρντ της Μέγκα Μπάσκετ, Βουκ Ντανίλοβιτς, ολοκληρώνοντας το ματς με 24 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.




Το ματς:


Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές στο παιχνίδι τους, πηγαίνοντας σε οργανωμένες και στοχευμένες επιθέσεις. Με τον Σκληρό από τη μία και τον Ντανίλοβιτς από την άλλη σε πρώτο πλάνο επιθετικά, η Σερβία προηγήθηκε με 8-6 της Ελλάδας στο 4’, προτού να έρθουν δύο φθηνά λάθη για τη χώρα μας, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βρουν δύο καλάθια στο ανοικτό γήπεδο για το 12-6 στο 5’. Σκληρός και Χατζηλάμπρου μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι (10-12), με τους «πλάβι» στη συνέχεια να απαντούν με ένα γρήγορο σερί 9-0 για το 21-10 στο 8’, χάρη στους 7 μαζεμένους πόντους του Μπέγιτς. Ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου, ο Χατζηλάμπρου έδωσε επιθετική «πνοή» στη χώρα μας με σουτ πίσω από τα 6,75μ., με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 13-23.




Με δύο γρήγορα καλάθια από τους Χαρτώνα και Μπαρμπαγιάννη, η Εθνική μας ομάδα μείωσε σε 24-18 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, δείχνοντας έτσι σημάδια ανάκαμψης. Παρ' όλα αυτά, οι Σέρβοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, παίζοντας πολύ καλά και στις δύο άκρες του παρκέ. Εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία της «γαλανόλευκης», οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 9-1 στα επόμενα τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +14 και το 33-19 στο 16'. Η είσοδος των Χαρτώνα και Χαϊδεμένου βοήθησε σημαντικά την Ελλάδα να βελτιώσει την εικόνα της, με τους διεθνείς μας να «ροκανίζουν» σιγά-σιγά τη διαφορά. Ενδεικτικό είναι πως με ένα γρήγορο 8-0 σερί, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας μάζεψε τη διαφορά στους 6 (29-35), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 32-39.



Αρκετά κακό και νωχελικό ήταν το ξεκίνημα της Ελλάδας στην τρίτη περίοδο, με τους παίκτες μας να υποπίπτουν σε μαζεμένα λάθη, την ώρα όπου η Σερβία βρήκε 7 γρήγορους πόντους, ανεβάζοντας έτσι εκ νέου τη διαφορά στο +14 (32-46) στο 22'. Με ένα πολύ όμορφο χουκ από τον Σκληρό και ένα γκολ-φάουλ του Χαϊδεμένου, η Εθνική μείωσε σε 46-37, ενώ λίγο αργότερα, ένα ακόμα καλάθι του Σκληρού και μια τρομερή ενέργεια με spin move του Χαϊδεμένου, κατέβασαν και άλλο τη διαφορά για το 48-42 στο 25'! Κάπου εκεί ωστόσο, σταμάτησε η ελληνική αντεπίθεση, με το σύνολο του Γιάννη Καλαμπόκη να σκοράρει μόλις 2 πόντους στο επόμενο πεντάλεπτο. Με τον εξαιρετικό Πάβλοβιτς να σκοράρει από παντού, η Σερβία, κατάφερε στο φινάλε να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια τιμή, κλείνοντας την περίοδο στο +13 και το 57-44.



Με τρίποντο του Θωμάκου στο πρώτο λεπτό της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, η Ελλάδα μείωσε σε 57-47, ωστόσο, η Σερβία απάντησε με το ίδιο νόμισμα και μάλιστα εις διπλούν, με αποτέλεσμα να πάει για πρώτη φορά στο +16 για το 63-47 στο 33'.
Παρά τη δύσκολη θέση στην οποία είχαν βρεθεί οι Παίδες μας, επιστράτευσαν το μεγάλο τους «όπλο», την άμυνα, μαζεύοντας σταδιακά τη διαφορά. Μάλιστα, με τους Χαϊδεμένο, Χατζηλάμπρου και Σκληρό να ηγούνται της αντεπίθεσης, η Ελλάδα μείωσε μέχρι μέχρι και τους 5 πόντους (62-67) 89'' πριν το φινάλε, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Παρ' όλα αυτά, η Σερβία μπόρεσε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα και να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με το τελικό σκορ 74-65.

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 32-39, 44-57, 65-74.

Δείτε την στατιστική του αγώνα.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x