Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως χάθηκε οριακά η πρόκριση και πως όλα πήγαν ανάποδα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ειδικά στο τέταρτο σετ που έφτασαν στο +3, όμως ποντάρει στην πλειάδα ταλαντούχων παικτών που υπάρχουν για το μέλλον.

Αναλυτικά: «Προφανώς, είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, προσπαθήσαμε πολύ σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Νομίζω ότι οριακά χάθηκε η πρόκριση. Μας πήγαν πολλά πράγματα ανάποδα. Στο τέταρτο σετ, ήμασταν μπροστά με 21-18 και χάσαμε κάποιες κόντρα επιθέσεις. Εκείνη τη στιγμή, η Ισπανία έπαιξε πολύ καλά, γιατί τη βοήθησε το γεγονός ότι πήρε το πρώτο σετ και ο στόχος για αυτή ήταν εφικτός.

Η ομάδα πάλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχει πλειάδα παικτών υψηλού επιπέδου, με αυτούς που παίζουν στο εξωτερικό να γίνονται ακόμα καλύτεροι. Νομίζω ότι αυτή είναι η μόνη διαδικασία για να μπορέσουμε να κάνουμε ότι δεν καταφέραμε σήμερα».

Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Μουνιόθ τόνισε πως: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε, αυτή η ομάδα αποτελείται από νεαρούς παίκτες, οι οποίοι αυτό το καλοκαίρι έκαναν πολλές θυσίες για να φτάσουμε σήμερα εδώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα παιδιά που ήταν τραυματίες, αλλά ξεκίνησαν μαζί αυτή την προσπάθεια. Είμαι ήρεμος, γιατί δουλεύουμε πολλά χρόνια για να πάρουμε σήμερα αυτή την πρόκριση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική στο γήπεδο. Είναι τέλειο να παίζεις με τέτοιο κόσμο είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Θα ήθελα να πω ότι η ελληνική ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες μπροστά της, έχει νεαρούς παίκτες και είναι σημαντικό που παίρνουν τόσες εμπειρίες και τους εύχομαι το καλύτερο στο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι τα καλύτερα θα έρθουν».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube