• Προσωπικά ένα παράπονο έχω από τον Μεντιλίμπαρ σε αυτούς τους επτά μήνες, που είναι στον Ολυμπιακό. Μόνο ένα. Τις στατικές φάσεις!

• Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι ο Ολυμπιακός είναι τόσο ακίνδυνος στη διαδικασία των κόρνερ και των φάουλ. Μία ιστορία που υπήρχε και την περασμένη σεζόν, παρά την παρουσία του Φορτούνη, που χωρίς να είναι σούπερ ήταν καλύτερος από τους νυν εκτελεστές.

• Φέτος, όμως, το πράγμα έχει ξεφύγει ακόμη περισσότερο. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει συνολικά γύρω στα 40 κόρνερ και φάουλ κοντά στις περιοχές των αντίπαλων. Και όχι απλά δεν έχει σκοράρει, όπως να επαναλάβω δεν σκόραρε και πέρυσι, αλλά ούτε καν έχει γίνει επικίνδυνος -τουλάχιστον πέρυσι κάποιες φορές ήταν λίγο επικίνδυνος.



• Μπορεί οι λεγόμενες στημένες φάσεις να φαίνονται μία λεπτομέρεια, όμως δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος μία μεγάλη ομάδα να κερδίσει μία μικρότερη από μία καλή εκτέλεση κόρνερ και φάουλ. Το βλέπουμε σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Ένα γκολ να έβαζε ο Ολυμπιακός στον Παναιτωλικό από τα τόσα κόρνερ και φάουλ, μετά θα άνοιγε κάπως το παιχνίδι και οι «ερυθρόλευκοι» θα κλείδωναν το τρίποντο.

• Αντιθέτως, βλέποντας κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού, κάθε φορά που η μπάλα πάει κόρνερ ή σφυρίζεται φάουλ, είναι σαν να μην περιμένεις τίποτα! Ακόμη και οι αντίπαλοι αμυντικοί μοιάζουν να μην έχουν καμία ανησυχία, κανένα φόβο και την πετάνε χωρίς να το πολυσκεφτούν την μπάλα κόρνερ!

• Έχω ακόμη στο μυαλό μου δύο-τρεις φορές, σε διαφορετικά παιχνίδια, τον Ολυμπιακό να κερδίζει φάουλ από πλάγια σε θέση αριστερού εξτρέμ, σε θέση ιδανική να γίνει επικίνδυνος, με μία καλή εκτέλεση -όπως λέμε να φύγει η μπάλα με καλά φάλτσα και όπου χτυπήσει η μπάλα, σε συμπαίκτη ή αντίπαλο, θα πάει στα δίκτυα. Και τον Τσικίνιο να το εκτελεί το φάουλ πάντα πάνω στο τείχος!



• Ο Μεντιλίμπαρ είναι παλιά καραβάνα και καλός προπονητής. Κάτι καλύτερο περιμένω να κάνει σε αυτό το κομμάτι. Ή μάλλον να το ξεκινήσει αυτός. Και μετά να το συνεχίσουν και οι παίκτες. Διότι πάνω απ' όλα θέμα παικτών είναι. Άμα δεν μπαίνεις στη φωτιά στις εναέριες και όχι μόνο μάχες στην περιοχή, δεν θα αποκτήσεις υπεροχή και προβάδισμα για να πάρεις την κεφαλιά ή να κάνεις το σουτ στο μελέ και να απειλήσεις για το γκολ.

• Όπως γενικά σε κάθε παιχνίδι πρέπει να έχεις τσαγανό, ακόμη περισσότερο ισχύει αυτό στις στατικές φάσεις. Αλλά πρέπει να έχει προηγηθεί και μία καλή εκτέλεση. Και όχι αυτές που βλέπουμε στον Ολυμπιακό, όχι μόνο από τον Τσικίνιο, αλλά και από τον Βέλντε και απ' όλους. Μακάρι να βοηθήσουν περισσότερο ο Γουίλιαν και ο Ολιβέιρα σε αυτό το κομμάτι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube