Με απόλυτη ηρεμία και με πολύ μεγάλη συγκέντρωση ετοιμάζεται αγωνιστικά και ψυχολογικά ο Ατρόμητος για το αυριανό ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς και το σερί (5x5), αλλά και η απόδοση της ομάδας στα τελευταία ματς έχουν βοηθήσει στη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Τόσο οι παίκτες, όσο και η τεχνική ηγεσία αντιλαμβάνονται την πολύ μεγάλη πρόκληση που τους παρουσιάζεται και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν όσο δεν πάει τις πιθανότητες που τους αναλογούν ώστε να χαρίσουν στον Ατρόμητο έναν ακόμα τελικό Κυπέλλου, τον τρίτο μετά το 2011 και το 2012.

Ο Δέλλας είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές, πλην του Σουμπίνιο, ο οποίος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το δεύτερο ματς. Στη σημερινή προπόνηση δεν άνοιξε τα «χαρτιά» του, δεν έκανε το καθιερωμένο «διπλό», ωστόσο οι 10 από τους 11 φαίνονται σίγουροι.

Συγκεκριμένα, σε σχηματισμό 4-2-3-1 η πιο πιθανή ενδεκάδα είναι: Μπάρκας – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Ουσέρο, Ούμπιντες – Στόιτσεφ, Μπρίτο, Ματέι – Λε Ταλέκ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει σκέψη, επειδή πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου που το «μηδέν» στην άμυνα θεωρείται απαραίτητο, να προτιμηθεί ο Κεϊτά στο πλευρό του Ουσέρο και μπροστά τους ο Ούμπιντες και να χρησιμοποιηθούν στις πτέρυγες οι Μπρίτο και Ματέι. Είναι πολύ δύσκολο να προτιμηθεί ο Κεϊτά αντί του Ουσέρο, αφού ο Ισπανός είναι πολύ ανεβασμένος στα τελευταία ματς σε αντίθεση με τον Σενεγαλέζο που έχει μεταπτώσεις ακόμα και μέσα στο ματς. Η μοναδική περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να ληφθεί υπ’ όψιν το ύψος του Κεϊτά που βοηθά σε μεγάλο βαθμό στις στημένες φάσεις.

«Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας»

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να είναι στο ξενοδοχείο και συγκεντρωμένοι στον αυριανό αγώνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στον… έξω κόσμο. Το νέο της παραίτησης του Γκουστάβο Πογέτ μαθεύτηκε, όπως το έμαθαν όλοι (μέσω των sites) και η κατακλείδα των σχολίων ήταν ότι: «Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας». Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί πολύ μεγάλο «ερωτηματικό» η παρουσία της ΑΕΚ στο αυριανό ματς για όλους στον Ατρόμητο λόγω των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων και των εξελίξεων στο θέμα «Πογέτ», ωστόσο με «όπλο» την προετοιμασία που έχει γίνει για τα συγκεκριμένα ματς, δεν ασχολούνται περαιτέρω με τα εξωαγωνιστικά και αναμένουν με ενθουσιασμό τη σέντρα του αυριανού ματς.

Παύλος Κουστέρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube