Τα tips από το Βόλος-Ολυμπιακός. Η εμφάνιση των Πειραιωτών στο Πανθεσσαλικό τον οδήγησε σε μία άνετη νίκη και μας προσέφερε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.
Η χημεία που βρίσκει η τριπλέτα Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ, αλλά και το παυσίπονο για τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» που είχε ο Μίτσελ.
*Κυρίαρχος Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός ήταν αφεντικό της αναμέτρησης από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Απέκτησε προβάδισμα στο 7’ με πέναλτι του Μπιέλ, ενώ είχε μπει με μεγάλη ορμή από το ξεκίνημα του αγώνα. Πέτυχε άλλα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο είχε τον απόλυτο έλεγχο, ενώ ουσιαστικά δεν κινδύνεψε καθόλου. Όχι ότι στο δεύτερο μέρος άλλαξε κάτι σημαντικά. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν αισθητά, ξεθάρρεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να αγχώσουν τους Πειραιώτες σε κάποιο σημείο του αγώνα, παρότι στο β’ μέρος είχαν τις φάσεις για να σκοράρουν. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 1-3, το 1-4, μέχρι εκεί. Μαζί με τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα, είναι τα δύο πιο ολοκληρωτικά παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα, με τη διαφορά ότι τότε είχαν αγχωθεί κάπως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μαζί με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είναι τα τρία πιο καλά τους παιχνίδια.
*Βρίσκει χημεία μπροστά, δένει και πίσω: Ο Μίτσελ σίγουρα θα έτριβε τα χέρια του μετά το σημερινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε άνετα τη δουλειά του στον Βόλο, περιμένοντας ένα καλό αποτέλεσμα στο ντέρμπι, ενώ έκανε μία από τις πλέον πειστικές εμφανίσεις του. Κάποια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» θα έβρισκαν κορμό και αυτό έχει συμβεί πλέον. Ο Ισπανός παρέταξε την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ιωνικό και πρόκειται για κάτι… πρωτόγνωρο για τα φετινά στάνταρ των Πειραιωτών. Το γεγονός ότι αποκτάνε ταυτότητα δεν φαίνεται μόνο στο… χαρτί, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, όπου η τριπλέτα, Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ αρχίζει να συνεργάζεται όλο και καλύτερα, κάνοντας ελκυστικό, αλλά και πιο ουσιαστικό τον Ολυμπιακό.
Χημεία συναντάμε σιγά-σιγά και στις υπόλοιπες γραμμές, με το δίδυμο Εμβιλά-Χουάνγκ να μην αλλάζει με τίποτα πλέον, ενώ αρχίζει να κλείνει η μεγαλύτερη «πληγή» έως τώρα στη σεζόν. Δηλαδή, το κέντρο της άμυνας, για το οποίο ξεκάθαρα ο 59χρονος τεχνικός έχει καταλήξει στους Παπασταθόπουλο και Ντόη. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε πολύ κόντρα στον Βόλο, ο οποίος απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 2ο μέρος, εκμεταλλευόμενος την όποια χαλάρωση των φιλοξενούμενων λόγω του 0-3. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Πειραιώτες κράτησαν το «μηδέν» σε 3ο διαδοχικό παιχνίδι. Σε αυτήν τη φάση, αυτό το 4-4-1-1 με την τριπλέτα Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ λειτουργεί καλά (αρκεί να μην κρυφτούν οι αδυναμίες κάτω από το… χαλάκι), τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αναμετρήσεις με ομάδες επιπέδου Βόλου, Αστέρα, Ιωνικού και Ατρομήτου. Το αν κάνει για τα ντέρμπι ή γενικότερα για αγώνες με άλλες απαιτήσεις θα φανεί στο μέλλον. Παρεμπιπτόντως, ο Μπιέλ παρότι η καλή του θέση είναι πίσω από τον φορ, δείχνει να προσαρμόζεται στα νέα του καθήκοντα, έστω και αν χρειάζεται πολλές φορές να τραβιέται προς τον άξονα.
*3η σερί νίκη για πρώτη φορά: Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να φτάσει στον Ιανουάριο για φτάσει για πρώτη φορά σε 3η διαδοχική νίκη στη σεζόν. Δεν το είχε κάνει έως τώρα ούτε στο πρωτάθλημα, αλλά και γενικότερα στους αγώνες του. Στις νίκες επί των Αστέρα Τρίπολης (5-0) και Ιωνικού (0-2), κούμπωσε το διπλό στον Βόλο, με τους Πειραιώτες να δείχνουν στην καλύτερή τους κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν. Αν δεν είχε προηγηθεί η… αυτοχειρία κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα, όπου… εξαφανίστηκαν στο β’ μέρος, με αποτέλεσμα το 0-2 να γίνει 2-2, θα είχαν ακόμα καλύτερο σερί και ασφαλώς θα ήταν πιο κοντά στην κορυφή.
*Τον μπέρδεψαν οι αλλαγές του: Είναι δεδομένο ότι ο Βόλος παρουσιάζει και φέτος μία πολύ δυνατή ομάδα, έχοντας θέση έως τώρα σταθερά στην πρώτη εξάδα. Ωστόσο, σε ένα ακόμη φετινό παιχνίδι με ομάδα του Big-4 αποτέλεσε σάκο του μποξ, αφού είχαν προηγηθεί οι εντός έδρας ήττες με 5-1 από τον Παναθηναϊκό και 4-0 από την ΑΕΚ. Την ίδια έκταση πήρε και το ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτήν τη φορά ο Βόλος φάνηκε πιο μπερδεμένος από τις άλλες φορές σε ό,τι αφορά το τι ζητούσε από το ματς. Πρόκειται για κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι έγιναν αρκετές αναγκαστικές αλλαγές με την απουσία των Τσοκάνη, Φερνάντεθ, Οζέγκοβιτς, Νοκέρ και Ματίγια, ενώ οι Γκάγι και Τσιρίνος που έκαναν ντεμπούτο έδειξαν κάποια καλά στοιχεία, αλλά φάνηκε ότι είναι έξω από τα νερά τους. Όταν άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, είχε ήδη γίνει η ζημιά.