Τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού ήταν στις 17 Ιανουαρίου 2010 για την 15η αγωνιστική της Volleyleague με 3-1 στο κλειστό του Ρέντη. Με το ίδιο σκορ στο ίδιο γήπεδο οι «Πράσινοι» έσπασαν την… κατάρα πέντε ετών και μετά από 18 σερί ήττες επικράτησαν του Ολυμπιακού για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι «Πράσινοι» έκαναν ένα πολύ ώριμο παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρολεύκους» που υπέστησαν την 3η σερί ήττα τους μετά τις Κηφισιά (3-1), ΠΑΟΚ (3-1) και πλέον αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις στο τμήμα, αφού η αγωνιστική του εικόνα προβληματίζει έντονα.

Τα σετ: 18-25, 25-21, 23-25, 17-25

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο διαγώνιος Χρήστος Μπέλλος με 19 πόντους και 68% στην επίθεση, την ίδια στιγμή που οι διαγώνιοι του Ολυμπιακού Κάρσον Κλάρκ και Αινείας Τζελάτη είχαν 0 (σε 7 προσπάθειες) και 10 πόντους με 0% και 33% αντίστοιχα! Αυτό ήταν και το στοιχείο που έκρινε το ματς, αφού η «Αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπιακού είναι φέτος η θέση του διαγωνίου με τον Αμερικανό να μην μπορεί να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση τον Γιορντάνοφ.

Εντυπωσιακοί ήταν επίσης οι ακραίοι των «Πρασίνων» Πρωτοψάλτης και Κουκ που πήραν από 18 πόντους, ενώ κράτησαν σε πολύ υψηλά στάνταρ την υποδοχή της ομάδας με 83% και 64% αντίστοιχα.
Για τον Ολυμπιακό συγκινητικός ήταν για μια ακόμα φορά ο Κοκκινάκης με 26 πόντους και 62% στην επίθεση.

Πρωτοψάλτης: «Το ήθελε ο κόσμος»
Χαρούμενοι, αλλά ταυτόχρονα και ταπεινοί παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στις δηλώσεις τους. Ο ακραίος Θανάσης Πρωτοψάλτης είπε: «Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά δύο εβδομάδες, εκμεταλλευόμενοι και την διακοπή λόγω του Κυπέλλου. Πιέσαμε πολύ στο σερβίς και κάναμε καλή δουλειά στο μπλοκ. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό γιατί ήρθε μετά από πέντε χρόνια. Ο κόσμος το ήθελε πολύ, είχε κουραστεί».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: «Ξέρετε πως αυτή η νίκη είναι διαφορετική κυρίως για τον κόσμο. Δώσαμε χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπαίνουμε πάλι στο στόχο της υπέρβασης της 4αδας. Ξεκινήσαμε για παραμονή, μετά μιλήσαμε για 6αδα, τώρα για 4αδα. Αυτή η ομάδα μας εκπλήσσει σε κάθε αγώνα και κορυφώνει την απόδοση της προς το τέλος του πρωταθλήματος όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε γιατί δεν φοβήθηκε από τη γραμμή του σερβίς, ακολούθησε καλή τακτική και έκανε λίγα λάθη. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι πληγωμένος τα τελευταία χρόνια αλλά αυτές οι νίκες βοηθούν πολύ και την ομάδα και την διοίκηση που κάνει μεγάλη προσπάθεια. Προσωπικά ήρθα στον Παναθηναϊκό με πλάνο τριετίας και για να κάνουμε και πάλι τον Παναθηναϊκό μεγάλο στο ελληνικό βόλεϊ».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Είναι σημαντική νίκη διότι υπήρχε ένα μεγάλο σερί του Ολυμπιακού που έπρεπε να σπάσουμε. Το μήνυμα είναι πως ο Παναθηναϊκός μετά από μία δύσκολη περίοδο επέστρεψε στο προσκήνιο και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ομάδα αντάξια του παρελθόντος. Έχουμε δύο αγωνιστικές ακόμα και όλα είναι ανοικτά για την 4αδα. Ο Ολυμπιακός έχει δύο ισάξιες εξάδες και υπερτερεί. Έχει καλούς παίκτες. Ήταν ίσως κουρασμένοι και επηρεασμένοι από την απώλεια του κυπέλλου. Ηταν μία καλή νίκη, αλλά μη το κάνουμε και μεγάλο θέμα».


Σε κρίση ο Ολυμπιακός, υπ’ ατμόν ο Καζάζης
Μετά από αυτή την ήττα οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν κάθε ελπίδα για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια με τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει στο +6 αν κερδίσει αύριο την Ορεστιάδα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό αγωνιστικό και ψυχολογικό πρόβλημα και χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να καταφέρει να συνέλθει.
Ίσως για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2012 που ανέλαβε την ομάδα, η θέση του προπονητή Δημήτρη Καζάζη είναι τόσο επισφαλής.


Καζάζης: «Βαριά ήττα»

Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής των ερυθρολεύκων Δημήτρης Καζάζης τόνισε: «Τρεις ήττες σε μία εβδομάδα είναι πολλές. Ο πρώτος υπεύθυνος είμαι εγώ. Οι επιλογές στην ομάδα είναι δικές μου. Δεν ήταν καλή εικόνα αυτή που παρουσιάζουμε. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας με πρώτο και καλύτερο εμένα. Δεν βγάλαμε σπίθα στο γήπεδο. Δεν υπήρχε πάθος. Δυστυχώς δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια. Είναι φανερό ότι η ομάδα έχει ψυχολογικό πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ελεύθερα και ήταν πολύ καλός. Για εμάς είναι μια βαριά ήττα. Δεν αντιδράσαμε σωστά. Είχα πει ότι έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα μετά τις ήττες από Κηφισιά και ΠΑΟΚ και δεν το καταφέραμε. Μας προβληματίζει αυτή η εμφάνιση. Ήταν επί της ουσίας μία ήττα γοήτρου, αφού η πρώτη θέση έχει κριθεί. Το μεγαλύτερο μας αγωνιστικό πρόβλημα ήταν για μια ακόμα φορά η επίθεση. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε τον εύκολο πόντο».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Είμαστε στεναχωρημένοι αλλά όχι απογοητευμένοι. Τα λόγια είναι περιττά. Εχουμε όλοι ευθύνες. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται από τον τρόπο που διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις και ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να τα καταφέρει. Το πρωτάθλημα είναι μπροστά και πρέπει να συνέλθουμε για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube