Αρχίζει να παίρνει τα πάνω του ο Ατρόμητος. Οι «μπλε» επικράτησαν 2-1 της Ξάνθης στο Περιστέρι με τον Τόνσο να γίνεται πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τέρμα στο 85ο λεπτό και η ομάδα του πέτυχε δεύτερη σερί μεγάλη νίκη ύστερα από το 1-0 στην Τρίπολη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Πλατέλλας άνοιξε το σκορ στο 42ο λεπτό, με το πρώτο του γκολ με την μπλε φανέλα και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 57’ με αυστηρό πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γιουνές.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι, λόγω δεύτερης κίτρινης που δέχθηκε ο Καρασαλίδης λίγο πριν το φινάλε.

Το ματς

Αρκετά… σφιχτό το ματς στο πρώτο μέρος. Η Ξάνθη μπήκε με τη γνωστή της φιλοσοφία στην αναμέτρηση, ούσα καλά «οχυρωμένη» στην άμυνα, με τις γραμμές πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως με καλές αντεπιθέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει τον Ατρόμητο που είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν τόσο παραγωγικός (όπως και οι φιλοξενούμενοι βέβαια). Σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο και κατά βάση στο πρώτο μισό, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν (κάτι παρόμοιο είχε γίνει στο ματς του πρώτου γύρου σε όλη τη διάρκειά του), προσφέροντας πολύ κακό θέαμα.



Από τα μέσα του πρώτου μέρους, το ματς απέκτησε ρυθμό και μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες, που είχε συνολικά πέντε τελικές (δύο ο Ατρόμητος στην εστία και τρεις η Ξάνθη), να παίζουν σε μεγαλύτερη ταχύτητα πλέον. Ύστερα από τις δύο προσπάθειες του Λουσέρο (3’, 32’), οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή τους στο 34’, όταν ο Γιουνές έκλεψε την μπάλα και βγήκε ταχύτατα στην επίθεση από τα δεξιά, είδε τον Βασιλακάκη που έκανε κίνηση στον χώρο, αλλά η σέντρα του δεν ήταν καλή και δεν μπόρεσε να τον βρει. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ατρόμητος είχε να επιδείξει κάποιες προσπάθειες του Πλατέλλα που ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο.



Μια στιγμής αδράνειας στην άμυνα του, λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά στον Ατρόμητο στο 40ο λεπτό. Ο Ζησόπουλος υπό την πίεση του Βασιλακάκη και όντας μέσα στην περιοχή γύρισε παρακινδυνευμένα την μπάλα στον Γκορπούνοφ που δεν μπόρεσε να διώξει με δύναμη την μπάλα και ο μέσος των φιλοξενούμενων βρήκε την μπάλα και λίγο έλειψε την κλέψει. Η Ξάνθη όχι μόνο δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, αλλά λίγο μετά ο Ατρόμητος βρέθηκε σε θέση οδηγού. Ο Ντάουντα στο 42’ έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και έστρωσε την μπάλα στον Πλατέλλα την κατάλληλη στιγμή και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε ωραία από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζίβκοβιτς.



Το δεύτερο μέρος κινήθηκε πάνω-κάτω στην ίδια λογική, με τους γηπεδούχους να έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν με μεγαλύτερη άνεση το υπέρ τους προβάδισμα. Ωστόσο, ήρθε να τους χαλάσει τα πλάνα το πέναλτι που κέρδισε ο Γιουνές στο 55’, όταν ο Τυνήσιος μπήκε στην περιοχή και τσίμπησε την μπάλα, που έφθασε που πριν φθάσει στον Λάζιτς απομάκρυνε με το κεφάλι ο Φυτανίδης και ο Παπαπέτρου υπέδειξε παράβαση στη δυναμική έξοδο του Γκορμπούνοφ.

Ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε από εκείνο το σημείο και μετά να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης που είχε φέρει το ματς στα μέτρα της, παρότι έβγαζε ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι της η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι υπολόγιζαν δίχως τον Τόνσο που σημείωσε ένα πολύ ωραίο γκολ, υποδεχόμενος την μπάλα μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια και με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.


Τα στιγμιότυπα






Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοβ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μπάγκα (64' Μανιάτης), Ούμπιδες, Τόνσο, Πλατέλλας (79' Λε Ταλέκ), Λημνιός, Ντάουντα (87' Κυριακίδης)

Στον πάγκο: Θεοδωράκης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Βασιλείου

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ορφανίδης, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Σιλά, Ντε Λούκας (76' Πιτσέλι), Λουσέρο, Λάζιτς, Βασιλακάκης (84' Λισγάρας), Καμαρά (60' Τριάδης), Γιουνές.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Σολτάνι, Μεχία, Ράνος

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου. Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Ιορδάνης Απτόσογλου 4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος

Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube