Διαφορετικό συγκριτικά με τα προηγούμενα είναι το φετινό καλοκαίρι στον Ατρόμητο, καθώς η αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στο Europa League, διαμορφώνει τα νέα δεδομένα.

Η τρέχουσα εβδομάδα η οποία είναι και η τελευταία που οι παίκτες βρίσκονται στο Περιστέρι για προπονήσεις θα σηματοδοτήσει εξελίξεις όχι μόνο για τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις, αλλά ακόμα και για τα υπάρχοντα συμβόλαια. Προκειμένου να υπάρξει ένας εξορθολογισμός του αγωνιστικού προϋπολογισμού υπήρχαν σκέψεις από τη λήξη της σεζόν για μειώσεις στους υψηλόμισθους, γεγονός το οποίο «κλείδωσε» αυτές τις μέρες και πλέον αναμένονται οι επαφές με τους εκπροσώπους των εν λόγω ποδοσφαιριστών για να φανεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος σε μια τέτοια προοπτική, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr, θεωρείται αρκετά δύσκολο.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι συζητήσεις για τις ανανεώσεις συμβολαίων των Λαζαρίδη και Μπρίτο, με τους οποίους υπάρχει θέληση για να συνεχιστεί η συνεργασία τους, αλλά αυτό θα κριθεί από το τι θα ακούσουν οι παίκτες. Πάντως, επιθυμία και των ίδιων είναι να παραμείνουν κάτοικοι Περιστερίου.

Σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό σχεδιασμό, η διοίκηση της ομάδας σε συνεργασία με τον Τραϊανό Δέλλα έχουν αποφασίσει να κινηθούν για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ και ενός «οχταριού», αφού σε αυτές τις θέσεις υπάρχουν μόνοι οι Κεϊτά και Ούμπιντες (με τον Μπάλλα όπως όλα δείχνουν να μην υπολογίζεται) ενώ πλην του Νικολά Ντιγκινί –που είναι κλεισμένος- θα αποκτηθεί ένα «δεκάρι» (ως αντικαταστάτης του Σουμπίνιο) και ένας εξτρέμ με ευχέρεια στη δημιουργία από τα άκρα και στο «ένας εναντίον ενός». Ένας «Μαρσελίνιο» δηλαδή, αλλά που να έχει τα μυαλά του στο… κεφάλι.

Για την ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι μέλλει γενέσθαι με τον Βασίλη Μπάρκα, για τον οποίο λέγεται ότι θα έρθει πρόταση για την παραχώρησή του, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πάντως, όπως ξεκαθαρίζεται στο Περιστέρι δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν ένα ολόδικό τους περιουσιακό τους στοιχείο. Σε περίπτωση που παραμείνει στο Περιστέρι, τότε θα γίνει κίνηση για έναν γκολκίπερ που στο πλάνο θα έχει θέση αναπληρωματικού.

Εξάλλου, στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα με την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας. Στον Ατρόμητο περιμένουν προτάσεις για προπονητικά κέντρα στην Ιταλία, καθώς φέτος θέλουν να ξεφύγουν από την περίπτωση του Πηλίου, διότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άρτιες εγκαταστάσεις, υπάρχει το μεγάλο αρνητικό ότι στην Ελλάδα δεν μπορούν να βρεθούν ομάδες για φιλικά ματς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ατρόμητος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την έναρξη της συνεργασίας με πολύ γνωστή εταιρεία ένδυσης, αφήνοντας τη Saller με την οποία συνεργαζόταν τη φετινή χρονιά.

Παύλος Κουστέρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιόνσον: «Έχουμε δείξει δυστυχώς ότι αν δεν είμαστε στο 100%, ακόμη και με τους ''μικρούς'', μπορούμε να υποφέρουμε»

Αλμέιδα: «Δεν χρειάζεται ούτε ενθουσιασμός ούτε απογοήτευση» - Τι είπε για το μόλις 1 γκολ που έχει δεχθεί η ΑΕΚ

Ρέτσος: «Υπερήφανοι που βλέπουμε τα παιδιά της ακαδημίας του Ολυμπιακού να πρωταγωνιστούν - Μόνο νίκη με Παναθηναϊκό»

Μεντιλίμπαρ: «Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία τι έχει προηγηθεί - Δεν χαρίζω καμία θέση στην 11άδα»

Stoiximan Best Goal 6ης αγωνιστικής η γκολάρα του Μανού Γκαρθία με ΠΑΟΚ

Λαμία: Χωρίς Βλαχομήτρο και Φουρτάδο κόντρα στον Άρη

Τσακίρης: «Εντυπωσιακή επιλογή ο Ριμπάλτα, έχει πολύ καλή ατζέντα»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός χρειάζεται… φορτιστή και αντικαταστάτη του Τσικίνιο»

Λουτσέσκου: «Είναι η περίοδος που ό,τι και να κάνουμε δεν μας βγαίνει»

Κετσετζόγλου: «Επιλογή από το πάνω ράφι και με μυθικό συμβόλαιο ο Ριμπάλτα - Δείχνει τη διάθεση Ηλιόπουλου να επενδύσει»