Την αντίπαλό του στον 2ο προκριματικό του Conference League έμαθε μετά από συγκλονιστικό ματς ο Άρης!

Η Αραράτ μετά από επικό ματς κατόρθωσε να προκριθεί εις βάρος της Εγνατία μέσα στην Αλβανία, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι! Για να το καταφέρει αυτό, η ομάδα από την Αρμενία «έσβησε» τρεις φορές προβάδισμα των γηπεδούχων, οι οποίοι μάλιστα στο 108' προηγούνταν με 3-2 στο σκορ και έμοιαζαν «αγκαλιά» με την πρόκριση. Ωστόσο, ένα γκολ του Γιένε στο 110' και ακόμη ένα του Μπουένο στο 113', έφεραν «τούμπα» τα δεδομένα, γράφοντας το 4-3 για τους φιλοξενούμενους.





Kι ενώ η Αραράτ έμοιαζε να έχει προκριθεί, στην τελευταία φάση της παράτασης ο Ντουαμένα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, στέλνοντας το απίθανο ματς στα πέναλτι!



Εκεί, οι παίκτες της Αραράτ ήταν πιο ψύχραιμοι παρά το σοκ που υπέστησαν στη λήξη της παράτασης, ευστόχησαν σε όλες τις προσπάθειές τους κι έφτασαν τελικά στην επόμενη φάση και τον Άρη!

Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου εκτός έδρας, ενώ το δεύτερο στις 3 Αυγούστου στο Κλεάνθης Βικελίδης. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο 3ος προκριματικός γύρος αρχίζει στις 10 Αυγούστου και το δεύτερο παιχνίδι διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα. Τα playoffs είναι προγραμματισμένα για τις 24 και 31 Αυγούστου.

Αραράτ



Τι έκανε τη φετινή σεζόν
Τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Αρμενίας τη σεζόν 2022-23, μαζεύοντας επτά βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Ουραρτού και τέσσερις από τη 2η Πιουνίκ Γερεβάν, με 23 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες. Κάπως έτσι, απέτυχε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, οποίος θα ήταν ο 3ος της ιστορίας της, αφού έχει δύο πρωταθλήματα (2018-19, 2019-20), ενώ έχει φτάσει μία φορά (2019-20) έως τον τελικό του Κυπέλλου. Έπαιξε και το περασμένο καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa Conference League, έχοντας σύντομη παρουσία, καθώς συμμετείχε στον 2ο προκριματικό γύρο και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Πέιντ της Εσθονίας.

Ο προπονητής
Με νέο τεχνικό στο τιμόνι της πλέον η Αραράτ, καθώς ανέλαβε μέσα Ιουνίου o Βαρντάν Μινασιάν, ο οποίος είναι ο 10ος προπονητής της ιστορίας της. Αντικατέστησε τον Βαρντάν Μπικακχκιάν, ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της για έναν χρόνο, οδηγώντας την στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Ο 49χρονος τεχνικός δουλεύει επαγγελματικά ως πρώτος προπονητής από το 2008. Το μεγαλύτερο παράσημό του είναι ότι έχει βρεθεί δύο φορές (2009-13, 2018) στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Αρμενίας και άλλη μία ως βοηθός (2006-09).

Αστέρι
Δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος ποδοσφαιριστής από το ρόστερ της, αφού σε μεγάλο βαθμό διαθέτει παίκτες, οι οποίοι κατά βάση έχουν αγωνιστεί μόνο στην Αρμενία, ενώ είναι χαμηλής χρηματιστηριακής αξίας. Οι ακριβότεροι, βάσει Transfermarkt, είναι δύο και κοστολογούνται 350 χιλιάδες ευρώ. Ο Κολομβιανός στόπερ Πέρες και ο μέσος Λίμα, ο οποίος έχει ρίζες από Ολλανδία και Πράσινο Ακρωτήρι. Στο ρόστερ της υπάρχει και ο Γκεβόρζ Γκαζαριάν. Πρόκειται για τον πρώην μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού (2014-15), της Κέρκυρας (2015) και της Κέρκυρας (2021). Με τους «ερυθρόλευκους» έκανε μόλις 7 συμμετοχές και με τους νησιώτες 8, σημειώνοντας και 1 γκολ, ενώ 7 έκανε και με τους Φθιωτούς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης