Πρεμιέρα με το… δεξί στη φετινή Stoiximan GBL για την ΑΕΚ Betsson BC!

Σε ένα κλειστό και αρκετά κακό από πλευράς θεάματος και ποιότητας ντέρμπι με τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» - ελέω φυσικά και της εποχής – η «Ένωσης» κατάφερε χάρη στην καλή της άμυνας ,αλλά και στο επιθετικό της ξέσπασμα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο να φύγει με σπουδαίο διπλό (59-70) από τη Θεσσαλονίκη!

Αυτή ήταν και η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα στη φετινή σεζόν, αφού είχε προηγηθεί εκείνη επί της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν στην πρεμιέρα του BCL, την ώρα όπου ο Άρης μετρά τέσσερις ήττες στα ισάριθμα επίσημα παιχνίδια του στη σεζόν! Μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτό έφερε και την αντίδραση του κόσμου, καθώς μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, υπήρξαν διαμαρτυρίες από το κοινό του «Nick Galis Hall».

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σι Τζέι Μπράις με 18 πόντους (7/9 εντός πεδιάς) και 6 ριμπάουντ, ενώ, κομβικοί ήταν στην τελευταία περίοδο και οι Κουζμίνσκας (12π., 4ρ.) και Γκρέι (9π., 6ρ., 5ασ.).

Για τους Θεσσαλονικείς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντε Τζούλιους με 17 πόντους, με τον Τρέι Γούντμπερι να προσθέτει 15.



Το ματς:



Παίρνοντας ενέργεια από την έδρα του, ο Άρης μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 6-2 και 9-4 στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα, διάστημα στο οποίο οι Μαντζούκας και Ντε Τζούλιους ευστόχησαν σε δύο τρίποντα. Η ΑΕΚ αντέδρασε και με τις βολές του Χέιλ και το τρίποντο του Χαμπ, έφερε το ματς στα ίσα (9-9) στο 5'. Κάπου εκεί άρχισαν τα πολλά χαμένα σουτ των δύο ομάδων, αλλά και τα πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά το σκορ. Με τους Τολιόπουλο και Ρόμπερτς να βγαίνουν μπροστά, οι Θεσσαλονικείς πήγαν στο +6 (15-9) και λίγο αργότερα στο +7 (17-10) με το πρώτο καλάθι του νεοαποκτηθέντα Άλκινς, προτού η «Ένωση» μαζέψει τη διαφορά στο τελευταίο λεπτό για το 17-14 της περιόδου.





Με δύο βολές του Νετζήπογλου και ένα τρίποντο του Κουζμίνσκας, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα προσπέρασε στο σκορ για το 19-17 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Γούντμπερι έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα, για να ακολουθήσουν πέντε σερί πόντοι του Σι Τζέι Μπράις για το +5 (19-24) της ΑΕΚ στο 15'. Αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν πάντως να έχουν πολύ άσχημα ποσοστά, τόσο στη ρακέτα, όσο και πίσω από τα 6,75μ. Ενδεικτικό είναι πως ο Άρης ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 36% εντός πεδιάς (9/22δ., 3/11τρ.), ενώ η «Ένωση» από την πλευρά της είχε το... φτωχό 25% (5/12δ., 3/11τρ.).



Στο τελευταίο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, λίγο η καλή άμυνα του Άρη, λίγο η αστοχία των φιλοξενούμενων, επέτρεψαν στο σύνολο του Γιάννη Καστρίτη να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 10-2 με πρωταγωνιστές τους Τολιόπουλο και Μαντζούκα, με αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία του αγώνα και να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 29-26.



Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι, με τα λάθη και τις κακές επιθετικές επιλογές να έχουν τον κύριο λόγο στο ματς, ελέω φυσικά και της εποχής, καθώς οι δύο ομάδες ακόμα «ψάχνονται» ώστε να βρουν χημεία και ρόλους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έδειξαν περισσότερα σημάδια βελτίωσης, μπαίνοντας καλά στο τρίτο δεκάλεπτο χάρη στα διαδοχικά τρίποντα των Χαμπ και Κουζέλογλου (31-32) στο 22'. Ο πρώτος μάλιστα, μαζί με τον Γκόλντεν, ανέβασαν λίγο αργότερα τη διαφορά στο +6 (34-40) για την ΑΕΚ, με τον Άρη να αντιδρά και να ισοφαρίζει σε 40-40 στο 28', εκμεταλλευόμενος φυσικά και την γραμμή της «φιλανθρωπίας». Φλιώνης και Μπράις έκαναν το 40-44 ένα λεπτό αργότερα, για να έρθει ο Άλκινς και με 1/2 βολές να διαμορφώσει το 41-44 της περιόδου.



Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε... θρίλερ στην τέταρτη και τελευταία περίοδο μιας και ήταν κλειστό καθ' όλη τη διάρκειά του, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη και πνευματικά έτοιμη να «καθαρίσει» το ματς. Με τον ΡαϊΚουάν Γκρέι να βγαίνει μπροστά με 8 πόντους και να εξελίσσεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή, η «Ένωση» κατάφερε και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια τιμή για το 45-55 στο 35'. Μάλιστα, παρά τα καλάθια των Γούντμπερι και Ντε Τζούλιους για τον Άρη, η ομάδα του Σάκοτα βρήκε στη συνέχεια έξι πόντους από τον Κουζμίνσκας, ξεφεύγοντας στο +15 και το 66-51 στο 37'! Μια διαφορά που δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει ο Άρης στον εναπομείναντα χρόνο, με την ΑΕΚ να φεύγει με το σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 70-59.



Τα δεκάλεπτα: 17-14, 29-26, 41-44, 59-70.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube