Η ΑΕΚ ξόδεψε την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή μένοντας στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ και μπαίνει σε μια πολύ δύσκολη σειρά αγώνων, από την οποία καλείται να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η «Ένωση» με πολλά νέα πρόσωπα αλλά και διαφορετική διάταξη από τη συνηθισμένη έβγαλε αρκετά προβλήματα χημείας και συνεργασιών, ειδικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, όπου δεν ολοκλήρωνε σωστά τις αρκετές επιθέσεις που έγιναν με πολύ καλές προϋποθέσεις.

Ο Ματίας Αλμέιδα, ωστόσο, δεν ανησυχεί. Θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου να βρει η ομάδα του τη χημεία και τους ρόλους της. Για παράδειγμα, είναι φυσιολογικό ο Πιερό με τον Γκαρσία να ψάχνονται ακόμη στο γήπεδο, αλλά και ο Λαμέλα να δυσκολεύτηκε αρκετά να γίνει πιο ουσιαστικός στο νέο του ρόλο. Ο Αργεντινός προπονητής στις προπονήσεις όλης της εβδομάδας, μέχρι και την αναχώρηση την Παρασκευή για τις Σέρρες εν όψει του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει στους αυτοματισμούς της ομάδας του. Δυνατότητα που δεν είχε στο διάστημα της διακοπής με την απουσία τόσων διεθνών.

Ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης, ο «Πελάδο» είναι δεδομένο ότι θα επιμείνει στη συνύπαρξη των πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών που έχει η ΑΕΚ. Γιατί ο Πιερό συνεχίζει να σκοράρει και να γίνεται επιδραστικός, ενώ η ποιότητα του Λιβάι Γκαρσία δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο δεν είναι στο 100% από άποψη ρυθμού, αλλά δεν θα αργήσει να το… βρει, όπως το ίδιο εκτιμάται και για τον Αντονί Μαρσιάλ. Ο Γάλλος είχε μόλις δύο επαφές με την μπάλα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχει φανερά έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, ωστόσο η εικόνα του στις προπονήσεις είναι πολύ καλή και στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» είναι σίγουροι πως λίαν συντόμως θα αρχίσει να γίνεται επιδραστικός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.