Η ΑΕΚ ολοκληρώνει το μεσημέρι την προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό το Σάββατο στο Αγρίνιο (19:30), όπου με νίκη εξασφαλίζει πως θα πάει ως πρώτη στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε με ικανοποίηση μετά τους Έρικ Λαμέλα και Αντονί Μαρσιάλ να προπονούνται κανονικά και οι Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Δεν είναι καθόλου βέβαιο όμως πως θα είναι όλοι ή κάποιοι εξ αυτών στην αποστολή, καθώς προέρχονται από μακρά απουσία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει να παίξει από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως και ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο αλλά και ο Σέρβος μέσος, ενώ, ο Γάλλος επιθετικός από τις 9 Δεκεμβρίου του 2023.

Είναι, λοιπόν, πιθανό κάποιοι εξ αυτών να μην είναι στην αποστολή, αλλά να πάρουν το χρόνο τους για να επανέλθουν μετά τη διακοπή. Αλλά και αυτοί που τελικά θα επιλεγούν, δεν αναμένεται να είναι βασικοί, αλλά πιθανότατα θα πάρουν χρόνο ερχόμενοι από τον πάγκο. Όλα δείχνουν πως ο «Πελάδο» θα πάει με ελάχιστες αλλαγές ή την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Υπενθυμίζεται πως εκτός μάχης είναι λόγω τιμωρίας (συμπλήρωσε τρεις κάρτες) ο Πέτρος Μάνταλος.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα ωρών η επισημοποίηση της πρόσληψης του Χαβιέ Ριμπάλτα, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα διευθυντή ποδοσφαίρου (ο ακριβής τίτλος θα γίνει γνωστός από την ΠΑΕ). Ο 44χρονος Ισπανός, που έχει πολύ καλό βιογραφικό είναι ήδη στην Αθήνα και χθες είχε επαφές με τον Μάριο Ηλιόπουλο και τον Ματίας Αλμέιδα. Η αποχώρηση του Παναγιώτη Κονέ πιθανότατα δεν θα είναι η μοναδική από το οργανόγραμμα της ΠΑΕ, καθώς λέγεται πως θα γίνουν και άλλες προσθαφαιρέσεις που επιθυμεί ο νέος ιδιοκτήτης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.