Πρεμιέρα στη φετινή σεζόν κάνει απόψε το βράδυ (19:00, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, COSMOTE Sport5) η ΑΕΚ Betsson BC, η οποία υποδέχεται τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν στη «Sunel Arena», για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League!

Η «Ένωση» ξεκινά τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της για το 2024/25 ούσα φανερά ανανεωμένη σε όλους τους τομείς, αποπνέοντας... υγεία μετά από αρκετό καιρό. Στόχος της απόψε δεν είναι άλλος από το να μπει με το δεξί στη σεζόν και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ξεκινώντας με μια εντός έδρας νίκη και καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό της.

Το καλοκαίρι, οι «κιτρινόμαυροι» προχώρησαν σε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους, με τους Κουζμίνσκας, Κουζέλογλου, Φλιώνη, Νετζήπογλου, Καράμπελα και Πιλάβιο να είναι οι μόνοι που παρέμειναν στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων. Από την άλλη, η ΑΕΚ προχώρησε σε συνολικά 10 προσθήκες, με τα ονόματα των Χάντελ Χέιλ και ΡαϊΚουάν Γκρέι να ξεχωρίζουν. Το «τιμόνι» της ομάδας ανέλαβε ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος και επέστρεψε στην αγαπημένη του «Βασίλισσα» μετά από έξι χρόνια, όντας εκείνος που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του BCL το 2018!

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, η ΑΕΚ έδωσε επτά φιλικά προετοιμασίας με απολογισμό 4 ήττες, 2 νίκες και μία ισοπαλία. Συγκεκριμένα, με το Λαύριο ήρθε ισόπαλη 92-92, ενώ, στη Σερβία, εκεί όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ηττήθηκε με 84-73 από τη FMP και με 93-60 από την Παρτίζαν, επικρατώντας στη συνέχεια με 71-63 της Παρί. Στο μοναδικό φιλικό που έδωσε στην έδρα της, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην πανίσχυρη Φενέρμπαχτσε, γνωρίζοντας την ήττα στο φινάλε με σκορ 85-75. Τέλος, για το 5ο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» στο Περιστέρι, νίκησε τον Πανιώνιο με 81-79, ενώ έχασε από τον Περιστέρι με 87-75.

Στα θετικά για απόψε, συγκαταλέγεται το γεγονός πως ο Σάκοτα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, και όπως όλα δείχνουν θα έχει άπαντες - συν τον νεοφερμένο Γκρέι - στη διάθεσή του.

Από την άλλη τώρα, οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, καθώς, έχουν δώσει ήδη πέντε επίσημα παιχνίδια (4-1) για το Λιγκ Καπ Ισραήλ, εκεί όπου έχουν προκριθεί στον τελικό και θα αντιμετωπίσουν το ερχόμενο Σάββατο (05/10) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πρόκειται για ένα πολύ καλό και επιθετικό σύνολο, το οποίο μάλιστα διατηρεί στις τάξεις του δύο γνώριμούς μας από τα ελληνικά παρκέ. Ο λόγος για τον Αζάια Μάιλς ο οποίος τη σεζόν 2022/23 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, όπως και τον Ρομπέρτο Γκάλινατ που πέρσι φόρεσε τη φανέλα του Άρη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.