Πέρασαν πέντε μήνες, περίπου, από την τελευταία αναμέτρηση της… περσινής Volley League, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην κορυφή μετά το 2020!

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, ξανά για… σερβίς!

Οι ομάδες, νεοφώτιστες και μη, έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας σεζόν, που ξεκινάει σήμερα (22/10), και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις μεταγραφικές προσθήκες και τους προπονητές, ενώ κάνει και μια… πρόβλεψη για τη βαθμολογική τους θέση.

Άθλος Ορεστιάδας


Ξεκινάμε με τον νεοφώτιστο Άθλο Ορεστιάδας. Οι Θρακιώτες διαθέτουν ένα αρκετά καλό ρόστερ, το οποίο είναι ικανό να δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές από τις επονομαζόμενες μικρομεσαίες ομάδες. Δυνατό σημείο φαίνεται πως θα έχει το… μπλοκ, καθώς οι προσθήκες των Γκλάντστοουν και Αγκούλ προσθέτουν δυναμική. Ωστόσο, η σημαντικότερη μεταγραφή φαίνεται πως θα είναι εκείνη του διεθνούς πασαδόρου, Σταύρου Κασαμπαλή.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο προπονητής της ομάδας, Ατανάς Πετρόφ, αποχώρησε, καθώς οι ιθύνοντες δεν ήταν ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του Άθλου στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», παρά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Στα υπόψη για τον πάγκο βρίσκεται ο πρώην τεχνικός της Κηφισιάς, Γιάννης Ορφανός.

Η συμμετοχή της ομάδας από την Ορεστιάδα είναι η παρθενική της στη Volley League, ενώ η έδρα της είναι το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

Μεταγραφές: Μοχάμεντ Αλγκούλ (Κεντρικός-Λιβύη), Κάιο Ντε Πρα (Διαγώνιος-Βραζιλία), Σταύρος Κασαμπαλής (Πασαδόρος-Ελλάδα), Κωνσταντίνος Τσιουτσιουλούδης (Κεντρικός-Ελλάδα), Παναγιώτης Μποζίδης (Πασαδόρος-Ελλάδα), Γκλάντστοουν Τζούνιορ (Κεντρικός-Βραζιλία), Γιαβόρ Γκένοφ (Ακραίος-Βουλγαρία)

Προπονητής: Υπηρεσιακός (Παραίτηση Ατανάς Πετρόφ)

Πρόβλεψη θέσης: 5-8


Αριστοτέλης Σκύδρας


Μία ομάδα νέα στη Volley League, αλλά παράλληλα και… ριζικά ανανεωμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν. Οι Θεσσαλονικείς ψώνισαν αρκετά από Κούβα κατά την περίοδο των μεταγραφών, αποκτώντας τέσσερις παίκτες από τη χώρα. Νέος προπονητής του Αριστοτέλη είναι ο Σταύρος Σδραυκάκης, ενώ, συνολικά, αποκτήθηκαν οκτώ νέοι παίκτες.

Πρώτη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία για τη Σκύδρα μετά από 37 χρόνια, με δυνατό σημείο τα άκρα και την… αλτικότητα των διαγώνιων της. Έδρα της ομάδας είναι το Δ.Α.Κ. Καλυβίων Πέλλας.

Μεταγραφές: Δημήτρης Χατζόπουλος (Κεντρικός-Ελλάδα), Ρολάντ Τζάκσον Φλόρες (Ακραίος-Κούβα), Χοσέ Αντόνιο Σαντοβάλ Ρόχας (Κεντρικός-Κούβα), Παρασκευάς Τσέλιος (Κεντρικός-Ελλάδα), Σπύρος Βελούδης (Λίμπερο-Ελλάδα), Σωτήρης Συναδινός (Λίμπερο-Ελλάδα), Κώστας Προύσαλης (Πασαδόρος-Ελλάδα), Λαζάρο Τόρρες- *Επίσημη απόκτηση* (Ακραίος-Κούβα), Μέντες Ιγκλέσιας (Διαγώνιος-Κούβα)

Προπονητής: Σταύρος Σδραυκάκης (Eλλάδα)

Πρόβλεψη θέσης: 9-10

Πήγασος Πολίχνης


Ακόμη μία ομάδα, που θα εκπροσωπήσει τη Θεσσαλονίκη στη Volley League.

O Πήγασος Πολίχνης ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία ως πρωταθλητής της Pre League, γεγονός που οδήγησε και στην ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή, Ηρακλή Θεοδώρου.

Αρκετά ανταγωνιστική ομάδα, που γίνεται ακόμη πιο δυνατή στην έδρας της, το ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης». Δυνατό σημείο του Πήγασου θα είναι το μπλοκ, αλλά και η υποδοχή τη φετινή σεζόν, μετά την απόκτηση έμπειρων παικτών, όπως ο Αλέξανδρος Γραμμενούδης, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Άρη, αλλά και ο έμπειρος διεθνής κεντρικός Γεράσιμος Κανέλλος, που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ.

Μεταγραφές: Tόλης Αρμενάκης (Κεντρικός-Ελλάδα), Χάρης Σακόγλου (Διαγώνιος-Ελλάδα), Αντώνης Μπουράκης (Λίμπερο-Ελλάδα), Αλέξανδρος Γραμμενούδης (Πασαδόρος-Ελλάδα), Γεράσιμος Κανέλλος (Κεντρικός-Ελλάδα), Καρβάλο Φερνάντες (Ακραίος-Βραζιλία)

Προπονητής: Ηρακλής Θεοδώρου

Πρόβλεψη θέσης: 8-10


ΟΦΗ


Μετά την παραμονή στη Volley League, ο ΟΦΗ στοχεύει στο να αποφύγει πρόωρα τις περιπέτειες και, γιατί όχι, να «πλασαριστεί» στις θέσεις που οδηγούν στα play off. Οι Κρητικοί δεν διατήρησαν τον περσινό κορμό, αλλά προσέθεσαν σημαντικά όπλα στη φαρέτρα τους, ενώ επένδυσαν πολύ στο νεαρό στοιχείο.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος, το «Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο» θα… σπρώχνει την ομάδα του Ηρακλείου μαζί με τη βοήθεια του προπονητή της, Κώστα Δεληκώστα. Σημαντικότερη προσθήκη αυτή του Βραζιλιάνου ακραίου Αμπράο, που αποχώρησε από την Κηφισιά.

Μεταγραφές: Αμπράο Ρουίζ (Ακραίος-Βραζιλία), Τζάρεντ Τζάρβις (Aκραίος-Καναδάς), Ταουφίκ Ελ Άσρι (Διαγώνιος-Μαρόκο), Αμιράμπας Μοράντι (Πασαδόρος-Ιράν), Αλέξανδρος Χήρας (Κεντρικός-Ελλάδα), Θοδωρής Τσαδήμας (Λίμπερο-Ελλάδα), Νίκος Γκόνας (Ακραίος-Ελλάδα), Δημήτρης Τσαλικιάν (Διαγώνιος-Ελλάδα), Ιγκόμπε Σικούκου (Διαγώνιος-Μποτσουάνα), Στάθης Αραμπόπουλος (Ακραίος-Ελλάδα), Γρηγόρης Μπαρταξιάν (Πασαδόρος-Ελλάδα)

Προπονητής: Kώστας Δεληκώστας

Πρόβλεψη θέσης: 7-8


Κηφισιά


Μια παραδοσιακή, πλέον, ομάδα της Volley League, είναι η Κηφισιά. Με νέο προπονητή τον βετεράνο θρύλο του βόλεϊ, Κώστα Χριστοφιδέλη, η ομάδα των βορείων προαστίων στοχεύει σε μια νέα αρχή, που θα τη φέρει και πάλι στις πέντες πρώτες θέσεις και συνεπώς στα play off. Έδρα της Κηφισιάς είναι το «Ζηρίνειο» και… όπλο της τη φετινή σεζόν αναμένεται να είναι το μπλοκ.

Μεταγραφές: Στέφαν Οκοσάνοβιτς (Διαγώνιος-Σερβία), Ρικάρντο Αλεξάντρε Γκόμες (Ακραίος-Βραζιλία), Μορέιρα Τζούνιορ (Κεντρικός-Βραζιλια), Φάνης Ρουσόπουλος (Πασαδόρος-Ελλάδα), Κόρεϊ Τσέιβερς (Ακραίος-ΗΠΑ)

Προπονητής: Κώστας Χριστοφιδέλης

Πρόβλεψη θέσης: 5-7

Μίλωνας


Από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού βόλεϊ. Ο Μίλωνας έχει υπάρξει δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ φέτος έκανε και την παρθενική του εμφάνιση στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» και το Challenge Cup.

Στον πάγκο του συλλόγου της Νέας Σμύρνης βρίσκεται ο εμβληματικός Σάκης Ψάρρας, ενώ το ρόστερ διαθέτει εμπειρία και αρκετό… βάθος πλέον. Έδρα του Μίλωνα είναι το κλειστό γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης». Σημαντικότατη προσθήκη, η επιστροφή του… γερόλυκου Ανδρέα Ανδρεάδη, η απόκτηση του έμπειρου Καναδού πασαδόρου, Λουκ Χερ, αλλά και εκείνου του Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Μεταγραφές: Ανδρέας Ανδρεάδης (Κεντρικός-Ελλάδα), Λουκ Χερ (Πασαδόρος-Καναδάς), Πέδρο Μολίνα (Ακραίος-Πουέρτο Ρίκο), Δημήτρης Θεοδόσης (Κεντρικός-Ελλάδα), Κωνσταντίνος Δημητούλης (Πασαδόρος-Ελλάδα), Αλέξανδρος Νανόπουλος (Διαγώνιος-Ελλάδα), Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Διαγώνιος-Βουλγαρία)

Προπονητής: Σάκης Ψάρρας
Πρόβλεψη θέσης: 4-6

ΠΑΟΚ


Ο «δικέφαλος του βορρά» έχει πραγματοποιήσει… γοργά βήματα προς την άνθιση του τμήματος βόλεϊ τα τελευταία χρόνια και αυτό αποδεικνύεται από τους τίτλους που έχει κατακτήσει από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Τρία πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017) και 4 Κύπελλα Ελλάδας (2015, 2018, 2019, 2022) έχει κατακτήσει ο ΠΑΟΚ, που φέτος θέλει να αναβιώσει αντίστοιχες καταστάσεις. Νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Βορειομακεδόνας, Γιόσκο Μιλεκόνσκι, ενώ τα… πρωτοκλασάτα ονόματα είναι αυτά του Αλέξανδρου Ράπτη, του Μπραμ Φαν Ντε Ντρις του Θοδωρή Βουλκίδη, αλλά και του απίθανου Ολλανδού Χάις Γιόρνα. Φυσικά, η έδρα παραμένει το «παλατάκι», ή αλλιώς «PAOK Sports Arena».

Μεταγραφές: Βασίλης Μούχλιας (Ακραίος-Ελλάδα), Γιώργος Μιχελάκης (Λίμπερο-Ελλάδα), Θεοδόσης Ηλίας (Πασαδόρος-Ελλάδα), Μπραμ Βαν ντε Ντρις (Διαγώνιος-Βέλγιο), Αλέξανδρος Ράπτης(Ακραίος-Ελλάδα), Ντέιβιντ Τζούνιορ Κόστα (Κεντρικός-Βραζιλία), Θοδωρής Βουλκίδης (Κεντρικός-Ελλάδα), Χάις Γιόρνα (Ακραίος-Ολλανδία)

Προπονητής: Γιόσκο Μιλεκόνσκι
Πρόβλεψη θέσης: 1-4


Φοίνικας Σύρου


Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Ο Φοίνικας Σύρου, μετά και την περσινή εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα και την κατάληψη της τρίτης θέσης, θέλει το βήμα παραπάνω, που είναι η συμμετοχή στους τελικούς και γιατί όχι η κατάκτηση του τίτλου. Οι «πειρατές» έχουν ενισχυθεί εντυπωσιακά, καθώς πέραν των ανανεώσεων των συμβολαίων σημαντικών παικτών, όπως ο Τζούριτς και ο Γαλιώτος, έκαναν την υπέρβαση, φέρνοντας στο νησί τον Βέλγο ακραίο Κέβιν Κλίνκεμπεργκ. Προπονητής του Φοίνικα είναι από το καλοκαίρι ο πολύπειρος, Δημήτρης Καζάζης και έδρα της ομάδας το «Δημήτριος Βικέλας».

Μεταγραφές: Κέβιν Κλίνκεμπεργκ (Ακραίος-Βέλγιο), Κρίστιαν Φρομ (Ακραίος-Γερμανία), Γιάννης Ρουμελιωτάκης (Ακραίος-Ελλάδα), Τάσος Σωνάκης (Λίμπερο-Ελλάδα), Δημήτρης Χαραλαμπίδης (Κεντρικός-Ελλάδα), Βασίλης Μανωλάκης (Κεντρικός-Ελλάδα), Φίλιππος Μάντζιος (Διαγώνιος- Ελλάδα)

Προπονητής: Δημήτρης Καζάζης
Πρόβλεψη θέσης: 1-4

Ολυμπιακός


Συνέχεια με τον Ολυμπιακό, που θέλει να «ξορκίσει» την απώλεια του περσινού τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι», με προπονητή τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι και με ενίσχυση… πρωταθλητισμού, είναι έτοιμοι να πάρουν ξανά τα «σκήπτρα» και να πανηγυρίσουν το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Στις μεταγραφές ξεχώρισαν οι προσθήκες, των Στερν, Ιντάλκο και Τράβιτσα, αλλά και η επιστροφή του Ραφαήλ Κουμεντάκη. Έδρα παραμένει το Ρέντη και το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Μεταγραφές: Τόντσεκ Στερν (Διαγώνιος-Σλοβενία), Ιντάλγκο Ολίβα (Ακραίος-Γερμανία), Ντράγκαν Τράβιτσα (Πασαδόρος-Ιταλία), Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ακραίος-Ελλάδα), Δημήτρης Γκαράς (Λίμπερο-Ελλάδα), Δημοσθένης Λινάρδος (Κεντρικός-Ελλάδα), Νικόλας Παπαγγελόπουλος (Κεντρικός-Ελλάδα), Σπύρος Χανδρινός (Ακραίος-Ελλάδα), Απόστολος Πετσιάς (Πασαδόρος-Ελλάδα)

Προπονητής: Αλμπέρτο Τζουλιάνι
Πρόβλεψη θέσης: 1-4


Παναθηναϊκός


Κλείνουμε με τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, έπειτα από μια συγκλονιστική σεζόν, η οποία περιείχε και απίθανη πορεία στην Ευρώπη και την τετράδα του Challenge Cup, θέλει να κάνει το repeat και να φτάσει στην 21η κατάκτηση του τίτλου. Οι αποχωρήσεις παικτών όπως του Πρωτοψάλτη, του Ράπτη και του Φαν Ντε Ντρις, αλλά και του «πύργου» Σάσο Στάλεκαρ, «άνοιξαν» θέσεις για… βαριά ονόματα.

Φερνάντο Ερνάντεζ, Γίρι Κόβαρ και Ανδρέας Φράγκος προσθέτουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ, στο οποίο παρέμειναν και οι… παλιοσειρές, Λούκας Ράνγκελ και Άξελ Γιάκομπσεν. Έδρα των «πρασίνων» το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι και… υπό συνθήκες το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Μεταγραφές: Φερνάντο Ερνάντεζ (Διαγώνιος-Κούβα),Γιώργος Πετρέας (Κεντρικός-Ελλάδα), Δημήτρης Ζήσης (Λίμπερο-Ελλάδα), Ανδρέας Φράγκος (Ακραίος-Ελλάδα), Γίρι Κόβαρ (Ιταλία-Ακραίος),

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος
Πρόβλεψη θέσης: 1-4



Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!