Μία πρόταση που θα… ταράξει τον ευρωπαϊκό μπασκετικό χάρτη έγινε σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν!

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα «Mozzartsport», οι δύο «αιώνιοι» της Σερβίας έχουν δεχθεί επίσημη κρούση από τη VTB League! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο ομάδες όχι μόνο δεν την έχουν απορρίψει, αλλά το σκέφτονται πολύ σοβαρά, αναλύοντας φυσικά και τα δεδομένα.

Από τη μία πρόκειται για μία πολύ ανταγωνιστική λίγκα, όπου συμμετέχουν ομάδες με μεγάλα μπάτζετ όπως είναι φυσικά οι Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνιξ Καζάν και Λοκομοτίβ Κουμπάν. Μάλιστα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, παίζουν ως επί των πλείστον ρωσικές ομάδες, αφού αποχώρησαν τόσο οι πολωνικές, όσο και οι εσθονικές.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν, ώστε να γίνει ξεκάθαρο εάν οι Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν μπορούν να παίξουν στη VTB League. Το πιο σημαντικό και κύριο ζήτημα είναι φυσικά αυτό των ταξιδιών. Η Ρωσία είναι μία τεράστια χώρα και το κόστος των μετακινήσεων θα είναι αρκετά υψηλό. Παράλληλα, από την στιγμή που οι ρωσικές ομάδες –εκτός απροόπτου- δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, τότε ενδεχομένως να μπει σε κίνδυνο και εκείνη των σερβικών ομάδων.

Επίσης, μετά υπάρχει και το ερώτημα τι θα γίνει με την Αδριατική λίγκα, αφού εάν δεχθούν να παίξουν στη VTB League, δεν θα είναι εφικτό να παίζουν και εκεί.

Όπως και να ‘χει, σύμφωνα με τους Σέρβους πρόκειται για μία επίσημη κρούση της λίγκας στους «αιώνιους» της Σερβίας. Μία προοπτική που φέρονται να εξετάζουν και οι δύο αρκετά σοβαρά, χωρίς να αποκλείεται κάτι προς το παρόν…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube