Η νέα ταινία του Star Wars που σαρώνει σε ολόκληρο τον κόσμο έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα και το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην ιστορία των ταινιών.

Star Wars επεισόδια IV - V - VI


Το 1977 ο Τζορτζ Λούκας με ένα μικρό μπάτζετ ξεκινάει το ταξίδι του Star Wars. Η ταινία κέρδισε τα 6 από τα 10 Όσκαρ που ήταν υποψήφια. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας, ο Λούκας αποφάσισε να γυρίσει 2 ακόμα ταινίες Star Wars, όχι όμως ως σκηνοθέτης αλλά ως παραγωγός των ταινιών.

Τρία χρόνια μετά φέρνει στις κινηματογραφικές αίθουσες το πέμπτο και λίγο αργότερα το έκτο επεισόδιο.

«Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» το 1980 και με την «Επιστροφή των Τζεντάι» το 1983 να τελειώνει το πρώτο μέρος τις τριλογίας.

Οι ταινίες επανέρχονται στις αίθουσες στις αρχές της δεκαετίας του 90 με βελτιωμένη οπτικοακουστική εμπειρία.



Star Wars επεισόδια I - II - III


Μέχρι το 1999, όταν ο Τζορτ Λούκας επιστρέφει σκηνοθετώντας, το Πόλεμο των Άστρων: Επεισόδιο 1 - Η Αόρατη Απειλή, ακολουθώντας την παράδοση των τριών χρόνων ανά ταινία, η συνέχεια έρχεται με την «Επίθεση των Κλώνων» το 2002 και το 2005 την «Εκδίκηση των Σιθ».

Ολοκληρώνοντας τoν κύκλο των πρώτων 6 επεισοδίων της σειράς


Το 2008 η Lucasfilm 2008, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους, τη πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της σειράς, «Ο Πόλεμος των Κλώνων», η οποία διαδραματίζεται μεταξύ του δευτέρου και του τρίτου επεισοδίου, και με τη ταινία να αποτελεί εισαγωγή στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία έκανε πρεμιέρα λίγους μήνες αργότερα.



Η Αόρατη Απειλή θα επιστρέψει στις σκοτεινές αίθουσες σε 3-D το Φεβρουάριο του 2012, και λίγους μήνες αργότερα τον Οκτώβριο του 2012, η Walt Disney Company συμφωνεί στην αγορά της Lucasfilm.




Star Wars επεισόδιο VII - Η Δύναμη Ξυπνά



Ο πόλεμος των άστρων επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς και με τον Μάικλ Αρντνα να υπογράφει το σενάριο της ταινίας. Ενώ η πρόεδρος της Lucasfilm, Κάθλιν Κένεντι να δουλεύει ως παραγωγός, και ο Τζορτζ Λούκας να λειτουργεί ως σύμβουλος.

Στην νέα ταινία, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Άνταμ Ντράιβερ, Όσκαρ Άιζακ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Λουπίτα Νιόνγκ'ο, Ντόμναλ Γκλίσον, ενώ επιστρέφουν και οι βετεράνοι του 1977: Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Πίτερ Μέιχιου και η Κάρι Φίσερ.

Η παγκόσμια φρενίτιδα για το νέο Star Wars δείχνει να μην έχει τελειωμό.

Από τον Ντάνιελ Φλίτγουντ που έπασχε από καρκίνο, ο οποίος είχε συγκινήσει όλο το πλανήτη, όταν είχε δηλώσει ότι το νέο «Star Wars», τον «κρατάει» στη ζωή. Μέχρι τη πλατεία συντάγματος, όταν οι Έλληνες φαν του πόλεμου των άστρων, διαμαρτυρόντουσαν για τη μέρα προβολής της ταινίας στην Ελλάδα.

Η νέα ταινία "Star Wars: The Force Awakens", άνοιξε με ρεκόρ εισπράξεων το περασμένο Σαββατοκύριακο, με 248 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 529 εκατ. δολάρια παγκόσμια, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρεία Walt Disney.

Και επιτέλους φτάνουμε στη βδομάδα όπου το πολυπόθητο έβδομο επεισόδιο της σειράς θα παιχτεί επιτέλους και στις Ελληνικές αίθουσες.

Η ταινία συνεχίζεται μετά από περίπου τριάντα χρόνια, μετά την καταστροφή του δεύτερου Άστρου του Θανάτου, και αφού ο Λουκ Σκάιγουοκερ, ο τελευταίος Τζεντάι, έχει εξαφανιστεί. Τα υπόλοιπα από αύριο στις κινηματογραφικές αίθουσες.



«may the force be with you»

Επιμέλεια: Σπύρος Σαρτζετάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube