Όπως έχετε καταλάβει, έχουμε ξεπεράσει πλέον τη... μισή διαδρομή στην Κανονική Διάρκεια του ΝΒΑ!
Μετά από περισσότερα από 40 παιχνίδια για όλες τις ομάδες της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας, κάποια πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά τα φαβορί, τις εκπλήξεις και τις απογοητεύσεις της μέχρι τώρα σεζόν.
Πριν από λίγες μέρες διαβάσατε στο sport-fm.gr τον απολογισμό της πορείας των ομάδων στη Δύση, όπου γίνεται ο... κακός χαμός, και τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε σε μια ανάλυση της Ανατολής, η οποία φέτος μοιάζει πιο ανταγωνιστική από ποτέ, με όλα σχεδόν τα μεγάλα φαβορί να βρίσκονται εκεί!
Μπόστον Σέλτικς (34-12)
Η ομάδα της Βοστόνης μετά την απίστευτη περσινή σεζόν όπου έδειξε καταπληκτικό πρόσωπο και έχασε το Πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, έχει έρθει φέτος αποφασισμένη για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Μπορεί το ζήτημα του Γιουντόκα το καλοκαίρι να προκάλεσε σοκ, όμως ο Τζο Μαζούλα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του, με αποτέλεσμα οι Σέλτικς να εξακολουθούν να παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στο ΝΒΑ.
Οι Σέλτικς είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιθέσεις και άμυνες, ενώ κατέχουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Αυτό οφείλεται φυσικά σε μεγάλο βαθμό στον Τζέισον Τέιτουμ, που πρέπει να λογίζεται ως πιθανός MVP, αλλά και στο μεγάλο βάθος που διαθέτει η ομάδα της Βοστόνης, η οποία πρόσθεσε σε σχέση με πέρυσι έναν ακόμη πολύ ποιοτικό γκαρντ για να δίνει ανάσες στον Μάρκους Σμαρτ (Μάλκολμ Μπρόγκντον).
Εκτός απροόπτου, οι Σέλτικς θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις της Ανατολής και θα κάνουν γεμάτη πορεία στα πλέι οφ, καθώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον παρουσιάζονται ως το μεγάλο φαβορί της φετινής σεζόν.
Μπρούκλιν Νετς (27-17)
Ποιος το περίμενε στην αρχή της σεζόν, πως οι Μπρούκλιν Νετς θα είχαν ακόμη μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι το all in των τελευταίων σεζόν δεν πήγε στράφι; Όταν το καλοκαίρι απολύθηκε ο Στιβ Νας, ο Κάιρι Ίρβινγκ συνέχιζε τις… τρέλες του και ο Κέβιν Ντουράντ έμοιαζε ξενερωμένος, τίποτα στο στρατόπεδο του Μπρούκλιν δεν έδινε δικαίωμα αισιοδοξίας.
Παρόλα αυτά, μετά το κακό ξεκίνημα ο Ζακ Βον κατάφερε να κάνει ομάδα τους Νετς, με αποτέλεσμα να μοιάζουν πλέον με μεγάλο contender, όπως τους περιμέναμε δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια. Ντουράντ και Ίρβγινκ παίζουν εξαιρετικά, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν άπλετοι καταπληκτικοί ρολίστες (Μπεν Σίμονς, Σεθ Κάρι, Τζο Χάρις, Ρόις Ο’ Νιλ) που έχουν μετατρέψει την ομάδα του Μπρόυκλιν σε ένα από τα κορυφαία σύνολα του ΝΒΑ!
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ως που θα φτάσουν οι Νετς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως τα χαμόγελα έχουν επανέλθει στο Μπρούκλιν, και αν οι Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ μείνουν υγιείς, μπορεί κάλλιστα να κάνει πρωταθλητισμό.
Μιλγουόκι Μπακς (29-16)
Υπάρχουν δύο τρόποι να κοιτάξει κανείς τη σεζόν των Μπακς. Από τη μία, η μεγάλη πτώση στα νούμερά τους δείχνει πως η απόδοσή τους έχει πέσει αισθητά σε σχέση με τις δύο τελευταίες σεζόν. Από την άλλη, όμως, αν αναλογιστούμε πως ο Κρις Μίντλετον έχει παίξει μόλις 7 παιχνίδια, γίνεται αντιληπτό πως το πλασάρισμα των Μπακς στις κορυφαίες θέσεις της Ανατολής είναι μάλλον θαύμα.
Ένα θαύμα δια χειρός Γιάννη Αντετοκούνμπο, που συνεχίζει να παίζει «στα κόκκινα» και να καθοδηγεί τους Μπακς με πολύ μικρή επιθετική βοήθεια. Εξαιρετική σεζόν διανύουν και οι Χόλιντεϊ, Λόπεζ, Πόρτις, αλλά μετά από εκεί το… χάος.
Πράγματι, η ομάδα του Μιλγουόκι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα βάθους, το οποίο επιδεινώνεται με την παρατεταμένη απουσία του Μίντλετον. Η επιστροφή του τελευταίου σίγουρα θα λύσει τα χέρια του Μάικ Μπουντενχόλζερ και θα επιτρέψει στους Μπακς να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, όμως για την ώρα μοιάζουν αισθητά πεσμένοι σε σχέση με πέρυσι.
Φιλαδέλφεια 76ερς (29-16)
Μπορεί η γνωστή σειρά να μας λέει ότι «It’s always sunny in Philadelphia», όμως τις τελευταίες σεζόν μόνο… καλοκαιρία δεν είχε στο στρατόπεδο των 76ερς. Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς δεν έχει κατορθώσει να εκμεταλλευτεί τα πολύ παραγωγικά χρόνια του Εμπίντ, μένοντας συνεχώς μακριά από τη διεκδίκηση του τίτλου.
Φέτος, παρόλα αυτά, φαίνεται πως όλα έχουν αλλάξει. Ο Τζοέλ Εμπίντ παίζει πάλι καταπληκτικά, ο Τζέιμς Χάρντεν δείχνει να απολαμβάνει πλέον τον ρόλο του «δεύτερου βιολιού», ενώ στη Φιλαδέλφεια υπάρχει πλήθος ταλαντούχων επιθετικά παικτών (Χάρις, Μάξεϊ) αλλά και ρολιστών πολυτελείας (Τάκερ, Τάιμπουλ, Μέλτον, Νιάνγκ).
Είναι δεδομένο πως οι Σίξερς έχουν ένα από τα καλύτερα σύνολα στο ΝΒΑ, και πως ο στόχος τους είναι ο πρωταθλητισμός. Τα φόντα για κάτι τέτοιο υπάρχουν, ωστόσο είναι πολύ βασικό το ζήτημα της υγείας. Εμπίντ και Χάρντεν ειδικά έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια μεγάλη ευπάθεια, και σε μία τόσο μεγάλη σεζόν είναι κομβικής σημασίας να καταφέρουν να μείνουν αλώβητοι από τραυματισμούς.
Κλίβλαντ Καβαλίερς (28-18)
Ένας από τους πιο ταλαντούχους κορμούς στο ΝΒΑ έχει χτιστεί στην ομάδα του Οχάιο. Οι Καβαλίερς, που ήδη είχαν στο ρόστερ τους μερικούς πολύ εξελίξιμους παίκτες (Γκάρλαντ, Μόμπλεϊ, Άλεν) πρόσθεσαν το καλοκαίρι τον απίστευτο Ντόνοβαν Μίτσελ, χτίζοντας ένα σύνολο που στοχεύει μελλοντικά να πρωταγωνιστήσει.
Όχι μόνο μελλοντικά, ωστόσο, καθώς η ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ έχει ήδη δείξει τεράστια βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, όντας μια από τις κορυφαίες ομάδες του ΝΒΑ, με όπλο την άμυνα της, που είναι η καλύτερη στη λίγκα (106.9 πόντοι ανά παιχνίδι παθητικό).
Επιθετικά, ο Μίτσελ διανύει μία από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του (28.4 πόντοι ανά ματς), δικαιώνοντας τους Καβς για την επιλογή τους και δημιουργώντας προσδοκίες πως είναι ο επόμενος μεγάλος ηγέτης της ομάδας. Σε γενικές γραμμές, οι Καβαλίερς δεν διαθέτουν ακόμη την απαραίτητη εμπειρία και έκταση στο ρόστερ για να αποτελούν φαβορί, ωστόσο έχουν έναν νεανικό κορμό που… τρομάζει για το μέλλον και σίγουρα τους καθιστά υπολογίσιμους αντιπάλους.
Νιου Γιορκ Νικς (25-21)
Ακόμη ένα από τα… ταλαιπωρημένα franchise του ΝΒΑ, οι Νιου Γιορκ Νικς μετά από αρκετό καιρό δείχνουν να χτίζουν κάτι καλό. Η επιλογή του Τζέιλεν Μπράνσον και το ακριβό συμβόλαιό του ξένισαν πολλούς το περασμένο καλοκαίρι, όμως ο Αμερικανός γκαρντ με τις εμφανίσεις του έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, όντας πλέον ο ηγέτης της ομάδα της Νεας Υόρκης μαζί με τον Τζούλιους Ραντλ.
Οι Νικς μπορεί να μην παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στη λίγκα, όμως έχουν κατορθώσει να βρίσκονται ψηλά τόσο στις αμυντικές επιδόσεις (11οι με 111.9 πόντους ανά 100 κατοχές) όσο και στις επιθετικές (9οι με 114.6 πόντους ανά 100 κατοχές), βελτίωση που σίγουρα πιστώνεται στην απόκτηση του Μπράνσον αλλά και στη δουλειά του Τομ Τιμποντό.
Παρόλα αυτά, δεν είναι όλα ρόδινα στη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Εβάν Φουρνιέ και ο Ντέρικ Ρόουζ, οι οποίοι αμείβονται με μεγάλα συμβόλαια ωστόσο δεν προσφέρουν κάτι και δεν βρίσκονται στα πλάνα του προπονητή. Αν προστεθούν σε αυτά και τα μεγάλα συμβόλαια των Μπράνσον, Ραντλ, Μπάρετ και Ρόμπινσον, είναι φανερό πως χώρος για νέες κινήσεις δεν υπάρχει, επομένως θα χρειαστεί σίγουρα κάποια ανταλλαγή για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα.
Μαϊάμι Χιτ (25-21)
Μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της σεζόν μέχρι στιγμής, είναι η ομάδα του Μαϊάμι. Οι Χιτ πέρυσι έφτασαν μέχρι τους τελικούς Περιφέρειας και ζόρισαν τους Μπόστον Σέλτικς, ωστόσο φέτος παλεύουν… μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αφού απειλούνται μέχρι και με αποκλεισμό με βάση τις μέχρι τώρα επιδόσεις τους.
Αυτή η μεγάλη κάμψη τους εκφράζεται και μέσα από τα νούμερα, στα οποία οι Χιτ φαίνονται ακόμη χειρότερη από το ρεκόρ τους. Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα είναι από τις χειρότερες όσον αφορά τα ποσοστά, όντας 27η στα σουτ εντός πεδιάς (45.3%) και 26η στα τρίποντα (33.8%). Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην επίθεσή της, η οποία είναι η 7η χειρότερη σε όλη τη λίγκα (111.1 πόντοι ανά 100 κατοχές).
Δεν είναι ευδιάκριτο το πρόβλημα των Χιτ σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Οι πρωταγωνιστές είναι ίδιοι (Μπάτλερ, Χίρο, Αντεμπάγιο) και όλοι σε γενικές γραμμές διανύουν καλή σεζόν, ωστόσο η ομάδα του Μαϊάμι δεν παίζει καλό μπάσκετ και μοιάζει να έχει κάνει βήματα πίσω. Κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στα πλέι οφ και θα είναι επικίνδυνη, όμως δεν προβλέπεται να φτάσει μακριά.
Ιντιάνα Πέισερς (23-23)
Εδώ έχουμε μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν. Οι Πέισερς έδωσαν πέρυσι τον κορυφαίο τους παίκτη, Ντομάντας Σαμπόνις, στους Κινγκς, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τον Ταϊρίζ Χαλιμπέρτον. Πολλοί δυσανασχέτησαν με αυτήν την κίνηση και τη θεώρησαν ένδειξη πως η ομάδα της Ιντιάνα στοχεύει στο tanking, όμως τελικά… καμία σχέση.
Οι Πέισερς είναι τρομερά βελτιωμένοι σε σχέση με την περσινή κακή σεζόν, όντας σε τροχιά πλέι οφ. Ο Χαλιμπέρτον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους πλέι μέικερ σε όλο το ΝΒΑ, αφού σκοράρει (20 πόντοι) και πασάρει (10 ασίστ) με την ίδια ευκολία. Παράλληλα, ο Ρικ Καρλάιλ έχει στη διάθεσή του έναν από τους κορυφαίους ρούκι, τον Μπενεντίκτ Ματουράν, ενώ εξαιρετική σεζόν διανύουν οι Μάιλς Τέρνερ και Μπάντι Χιλντ.
Σε γενικές γραμμές, η ομάδα της Ιντιάνα δεν στοχεύει ψηλά ακόμα, όμως μπορεί να μπει στα πλέι οφς και διαθέτει ένα πολύ ταλαντούχο σύνολο με ανταλλάξιμους (αν χρειαστεί) παίκτες και παράλληλα αρκετό χώρο για ακόμα περισσότερες προσθήκες.
Ατλάντα Χοκς (23-22)
Ακόμη μία από τις ομάδες που περιμέναμε καλύτερες είναι οι Ατλάντα Χοκς. Η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν εντυπωσίασε πρόπερσι με την πορεία της μέχρι τους τελικούς Περιφέρειας, όμως έκτοτε δεν έχει κατορθώσει να εξελιχθεί και ίσα ίσα έχει κάνει βήματα πίσω.
Το περασμένο καλοκαίρι οι Χοκς έκαναν μία από τις σημαντικότερες κινήσεις της free agency, αποκτώντας τον Ντεζούντε Μάρεϊ, με στόχο να συνθέσουν ένα εκρηκτικό δίδυμο στα γκαρντ μαζί με τον Τρέι Γιανγκ. Το πείραμα σαφέστατα δεν έχει πετύχει, καθώς οι δυο τους δεν έχουν καθόλου χημεία μεταξύ τους, ενώ σουτάρουν με πολύ άσχημα ποσοστά.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Χοκς διαθέτουν έναν από τους χειρότερους «πάγκους» στο ΝΒΑ, καθώς οι αναπληρωματικοί τους δεν δίνουν το κάτι παραπάνω, συνθέτοντας έτσι ένα αρκετά ελλιπές σύνολο. Ο μόνος παίκτης που θα μπορούσε να δώσει μεγάλες λύσεις, μάλιστα, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, έχει χάσει με τραυματισμούς πάνω από τα μισά παιχνίδια. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, πιθανότατα οι Χοκς θα τερματίσουν κάπου μεταξύ 8ης και 10ης θέσης, ωστόσο ακόμη και αν βρεθούν στα πλέι οφ πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τον πρώτο γύρο.
Σικάγο Μπουλς (20-24)
Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν είναι πολύ παρόμοια περίπτωση με αυτή των Ατλάντα Χοκς. Οι Μπουλς διαθέτουν μια εξαιρετική τριάδα απαρτιζόμενη από τους ΝτεΡόζαν, ΛαΒίν και Βούτσεβιτς, όμως από εκεί και πέρα το… χάος.
Πράγματι, το σύνολο του Σικάγο είναι σχετικά χαμηλού βεληνεκούς, με αποτέλεσμα να φιγουράρει σε πολύ χαμηλές θέσεις τόσο όσον αφορά την επίθεση, όσο και την άμυνα. Κάπως έτσι, βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να πείθει πως μπορεί να διεκδικήσει ψηλότερες θέσεις.
Ένας παίκτης που πραγματικά θα μπορούσε να αλλάξει όλη τη σεζόν των Μπουλς, όμως φαίνεται πως δύσκολα θα καταφέρει να επιστρέψει φέτος, είναι ο Λόνζο Μπολ. Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται εκτός με τραυματισμό εδώ και έναν χρόνο, απώλεια που έχει κοστίσει πολύ στην ομάδα του Σικάγο, η οποία ειδικά πέρυσι τα πήγαινε πολύ καλά πριν τον τραυματισμό του.
Όσον αφορά τη φετινή σεζόν, όπως και οι Χοκς έτσι και οι Μπουλς μπορούν να ελπίζουν μόνο σε μια πρόκριση στις πολύ χαμηλές θέσεις της οκτάδας, χωρίς να έχουν ελπίδες για κάτι παραπάνω από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.
Τορόντο Ράπτορς (20-26)
Μιλώντας για μικρής έκτασης ρόστερ, δεν πρέπει να υπάρχει πιο «σκασμένη» ομάδα από τους Ράπτορς. Οι Καναδοί έχουν στην πραγματικότητα ροτέισιον 5-6 παικτών, καθώς οι υπόλοιποι είναι περισσότερο…διακοσμητικοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Ράπτορς να διαθέτουν μία από τις καλύτερες πεντάδες (Βαν Βλιτ, Τρεντ Τζρ., Ανουνόμπι, Μπαρνς και Σιάκαμ) και ίσως τους χειρότερους αναπληρωματικούς σε όλη τη λίγκα!
Την περσινή σεζόν με ίδιο ακριβώς σύνολο, η ομάδα του Τορόντο κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση με αρκετά καλό ρεκόρ. Φέτος, η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί, καθώς πιθανότατα λόγω κούρασης η απόδοση τους έχει πέσει αισθητά, με αποτέλεσμα να μοιάζει αρκετά πιθανό να μην μπουν ούτε στα play-in.
Ίσως με κάποιες διορθωτικές κινήσεις πριν την trade deadline η κατάσταση στο Τορόντο να μπορεί να διασωθεί, όμως μοιάζει πραγματικά δύσκολο για τους Ράπτορς να ανεβάσουν την απόδοσή τους, άμα οι καλύτεροί τους παίκτες παίζουν συνεχώς στα «κόκκινα», χωρίς βοήθεια από τον πάγκο.
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (19-26)
Μια πολύ περίεργη σεζόν διανύει η ομάδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Οι Γουίζαρντς ξεκίνησαν αρκετά καλά τη σεζόν, έχοντας στα πρώτα 17 παιχνίδια ρεκόρ 10-7 και δείχνοντας πολύ καλά δείγματα. Στη συνέχεια, ωστόσο, υπέστησαν ένα σερί 12 ηττών που τους γκρέμισε στην κατάταξη, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκονται εκτός πλέι οφ.
Σίγουρα η ευπάθεια του Μπράντλεϊ Μπιλ έχει κοστίσει στους Γουίζαρντς νίκες που ίσως να έπαιρναν. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο πιο ικανός σκόρερ της ομάδας, όμως έχει χάσει σχεδόν τα μισά ματς από τραυματισμό, κάτι που όπως είναι λογικό επηρέασε και το πολύ αρνητικό της σερί. Από τους υπόλοιπους, Κούζμα και Πορζίνγκις τραβούν το κουπί, ενώ θετική σεζόν διανύει ο Ρούι Χατσιμούρα, που δεν έχει δείξει όμως τη βελτίωση που σίγουρα αναμένουν στην Ουάσινγκτον.
Σε γενικές γραμμές, θα είναι τεράστια έκπληξη αν οι Γουίζαρντς κατορθώσουν να «καπαρώσουν» κάποια από τις θέσεις των πλέι οφ, ενώ δεν διαθέτουν και ιδιαίτερα ταλαντούχο κορμό ούτε έχουν χώρο για μεγάλα συμβόλαια, οπότε το μέλλον προβλέπεται… δυσοίωνο.
Ορλάντο Μάτζικ (16-28)
Και κάπως έτσι φτάνουμε στους… φτωχούς συγγενείς της Ανατολής. Οι Ορλάντο Μάτζικ εδώ και αρκετά χρόνια έχουν αποφασίσει να δώσουν έμφαση στο μέλλον, χτίζοντας βήμα βήμα ένα ρόστερ με ταλαντούχους παίκτες με στόχο να πρωταγωνιστήσουν μακροπρόθεσμα.
Φέτος, το βασικό μέλημα της ομάδας του Ορλάντο είναι βεβαίως η εξέλιξη του νο. 1 του ντραφτ, Πάολο Μπανκέρο. Ο Αμερικανός με ιταλικό διαβατήριο είναι ένας από τους πιο ώριμους ρούκι που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας πως έχει τεράστιο μέλλον μπροστά του καθώς ήδη δείχνει δείγματα σπουδαίου παίκτη. Δίπλα του, μεγάλη πρόοδο σε σχέση με πέρυσι έχει κάνει και ο Φραντς Βάγκνερ, ενώ πολύ καλή χρονιά διανύει και ο Γουέντελ Κάρτερ Τζρ.
Εφόσον, επομένως, δεν μπορούμε να κρίνουμε με κανονικούς όρους μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης, τουλάχιστον όσον αφορά την εξέλιξη των νεαρών παικτών τους, οι Μάτζικ τα έχουν πάει μια χαρά, αφού φαίνεται πως χτίζουν μελλοντικούς πρωταγωνιστές.
Ντιτρόιτ Πίστονς (12-35)
Σε παρόμοια φάση με τους Μάτζικ βρίσκονται και οι Ντιτρόιτ Πίστονς, μόνο που σε αυτούς η τύχη δεν… χαμογέλασε ιδιαίτερα. Η ομάδα της «Motor City» είχε ως παράλληλους στόχους το tanking και την εξέλιξη του περσινού νο.1 του ντραφτ, Κέιντ Κάνινγκχαμ, όμως ο δεύτερος πήγε στράφι.
Ο ταλαντούχος γκαρντ υπέστη κάταγμα κοπώσεως στα πρώτα ματς της σεζόν και θα λείψει για όλη τη χρονιά, κάτι που σημαίνει πως κάνει ένα μεγάλο βήμα πίσω στην εξέλιξη του και στην ταυτόχρονη εξέλιξη της ομάδας του Ντιτρόιτ.
Παρόλα αυτά, δεν είναι και όλα… άσχημα για τους Πίστονς. Κυρίως γιατί ο νεανικός κορμός που αρχίζουν να χτίζουν φαίνεται πολλά υποσχόμενος, ειδικά με τον εξαιρετικό Τζέιντεν Άιβι που απέκτησαν φέτος, ενώ είναι και… αρκετά κακοί έτσι ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα καλό pick στο επερχόμενο ντραφτ!
Σάρλοτ Χόρνετς (12-34)
Η αλήθεια είναι πως βιώνουμε μία δύσκολη χρονιά για τους Σάρλοτ Χόρνετς, οι οποίοι έγιναν… έρμαια καταστάσεων που δεν μπορούσαν με κανέναν τρόπο να ελέγξουν. Οι «Σφήκες», που πέρσι παραλίγο να μπουν στα πλέι οφ, έχουν φέτος το χειρότερο ρεκόρ στην Ανατολή, όντας κατώτεροι και από τις ομάδες που βρίσκονται σε αναδόμηση!
Τα προβλήματα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν βγήκε στη φόρα η κακοποίηση που υφίστατο η γυναίκα του Μάιλς Μπρίτζες από τον παίκτη των Χόρνετς. Ο Αμερικανός φόργουορντ που μόλις είχε διανύσει την κορυφαία του χρονιά τέθηκε φυσικά εκτός ομάδας, ενώ μόλις ξεκίνησε η σεζόν τραυματίστηκε και ο Λαμέλο Μπολ, που έκτοτε έχει χάσει πάνω από τα μισά ματς, όπως και ο Γκόρντον Χέιγουορντ.
Όλα αυτά οδήγησαν τους Σάρλοτ Χόρνετς σε μία καταστροφική σεζόν, που τους έφερε πολλά βήματα πίσω σε σχέση με την πρόοδο που έκαναν πέρυσι. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν διαθέτουν και pick πρώτου γύρου για το επερχόμενο ντραφτ, επομένως η κακή τους σεζόν θα πάει στον… βρόντο! ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube