Το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι το δικαστήριο του Τάμπερε έκρινε προφυλακιστέους τους Σεπέδα, Άλμπο, Κάλβο, Άμπραχαμ, Σόσα και Ουριάρτε και τους παρέπεμψε σε κύρια δίκη για την υπόθεση βιασμού στη Φινλανδία.

Από το Σάββατο μέχρι και σήμερα όλα τα στοιχεία ήταν κατά των αθλητών, αλλά πλέον προκύπτουν νέα στοιχεία από τους Κουβανούς, οποίοι αρχίζουν σιγά σιγά να αναφέρουν την δική τους άποψη στο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν η πλευρά των αθλητών ισχυρίζεται ότι
το βράδυ της Παρασκευής ο Ουριάρτε κατέβηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου για να πιει ένα ποτό με τον Κάλβο.
Στο υπόγειο λειτουργεί ντίσκο, όπου βρισκόταν η Φιλανδή, που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Η κοπέλα ανέβηκε στο λόμπι και ενώ ήταν σε… εύθυμη κατάσταση, έκανε την πρόταση στους δύο αθλητές να κάνουν σεξ, χρησιμοποιώντας την ατάκα «let’s make love».
Έτσι βρέθηκε στο δωμάτιο των Ουριάρτε- Κάλβο. Ακριβώς δίπλα ήταν το δωμάτιο των Σεπέδα, Άμπραχαμ, οι οποίοι άκουσαν θόρυβο και μπήκαν στο δωμάτιο των συμπαικτών τους.
Έγιναν τα κλασικά πειράγματα και έφυγαν. Εκεί… κολλάει ίσως και το γεγονός ότι ο Σεπέδα είχε ζητήσει από την αρχή εξέταση DNA, θεωρώντας ότι θα λάμψει η αλήθεια, αφού δεν έχει ανάμειξη.

Στη συνέχεια –σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των Κουβανών- αφού οι αθλητές συνευρέθηκαν ερωτικά με την Φιλανδή την άφησαν στο διάδρομο έξω από το δωμάτιο. Εκεί την είδαν οι Άλμπο και Σόσα και της πρότειναν να κάνει ένα μπάνιο για να ξεμεθύσει και να φωνάξουν ένα ταξί για να την πάει σπίτι της.

Κι αυτό ακριβώς έγινε –εξάλλου η κοπέλα ανέφερε στην κατάθεση της ότι οι συγκεκριμένοι την βοήθησαν- μόνο που αντί για το σπίτι της πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε βιασμό.

Αρκετά ερωτηματικά
Αν υποθέσουμε ότι η εκδοχή των Κουβανών είναι πραγματική, διεγείρονται πολλά ερωτηματικά, όπως:
Τι έχουν δείξει οι κάμερες ασφαλείας; (αποκλείεται να μην υπήρχαν σε πολυτελές ξενοδοχείο)
Σίγουρα σε αυτές θα είναι φανερό αν η κοπέλα οδηγήθηκε με την βία ή με την θέληση της στο δωμάτιο των αθλητών.
Επίσης για ποιο λόγο δεν έχουν ληφθεί δείγματα dna από τους πιθανούς δράστες και γιατί δεν έχει γίνει γυναικολογικός έλεγχος στο θύμα όπως καταγγέλλουν οι κατηγορούμενοι;
Ακόμα σύμφωνα με άλλες πηγές έχει αποδειχθεί ότι το βίντεο που εμφανιζόταν ο Κάλβο να αυνανίζεται μπροστά σε 9χρονη είναι προϊόν μοντάζ.


Πλεκτάνη κατά των Κουβανών;
Κάποιοι βέβαια προχωρούν ακόμα παραπέρα και θεωρούν ότι η όλη η υπόθεση είναι μια καλοστημένη παγίδα και ότι από πίσω κρύβεται μια μάχη συμφερόντων στην οποία έμμεσα ή άμεσα εμπλέκεται και το ελληνικό βόλεϊ. Ο εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Ουριάρτε, πέρσι το καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί από την Ιταλική Περούτζια, ωστόσο η Κουβανική Ομοσπονδία έχοντας δώσει τα δικαιώματα εκπροσώπησης των αθλητών της σε δύο μάνατζερ (έναν Αργεντινό και τον Έλληνα συνεργάτη του Κώστα Μαργαρίτη) δεν δέχθηκε ότι ο αθλητής είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Ιταλική ομάδα και τον έστειλε στην Τουρκική Χάλκμπανκ.

Οι Ιταλοί κυνήγησαν το θέμα κάνοντας καταγγελία στην FIVB, κερδίζοντας χρηματική αποζημίωση, ενώ διεκδικούσαν και την τιμωρία του παίκτη. Εκεί κάπου… σκάλωσε και η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ που είναι γνωστό ότι ψάχνει ξένο ακραίο και είχε γραφτεί ότι ο συγκεκριμένος αθλητής τον ενδιαφέρει.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι ατζέντηδες από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν ενοχληθεί από την… πόρτα που άνοιξε η Κούβα με την Ελλάδα με αποτέλεσμα άλλες χώρες να είναι εκτός «κάδρου»

Όπως και να έχει πάντως αυτή η υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον και συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν, τουλάχιστον ακόμα.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube