Ένας νέος Asteras AKTOR φαίνεται να γεννήθηκε στη Λεωφόρο, ο οποίος πάτησε την Athens Kallithea (3-1) για την 7η αγωνιστική, έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που τη νικάει στο πρωτάθλημα και πηγαίνει στη διακοπή ήρεμος και ωραίος.

Η αύρα των νέων παικτών ήταν αυτή που χάρισε στον Μακελελέ την πρώτη του νίκη στον πάγκο των Αρκάδων, καθώς Μακέντα και Μπιλέ έδωσαν νέο αέρα στον Αστέρα και έκαναν τη διαφορά.

Από την άλλη, η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι έκανε ίσως τη χειρότερή της εμφάνιση στη σεζόν και παραμένει χωρίς νίκη στην Stoiximan Super League. Ο Ιταλός τεχνικός παρουσιάζει ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο, ωστόσο μετά τη διακοπή οφείλει να διεκδικεί παραπάνω πράγματα στα ματς της.


Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Μάσιμο Ντονάτι παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Ο Μπερναμπέ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ισιμάτ-Μιρίν, Μότοκ και Ματίγιεβιτς να συνθέτουν την τριάδα στα στόπερ. Ο Μανθάτης κάλυπτε τη δεξιά πλευρά και ο Σοΐρι την αριστερή, ενώ Ντιμπά και Ματίγια αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Τζιάνι, με τους Μουτίνιο και Βασιλόγιαννη λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο.

Από την άλλη ο Κλοντ Μακελελέ για πρώτη φορά δοκίμασε το 3-5-2 και βάσει αποτελέσματος λειτούργησε άψογα. Ο Τσιντώτας πήρε τη θέση του τραυματία Παπαδόπουλου κάτω από τα γκολπόστ, με τους Αλάγκμπε, Ντελί και Καστάνιο στα στόπερ. Άλχο δεξί μπακ-χαφ, Χουχούμης αριστερό, Μούμο - Γιαμπλόνσκι στο κέντρο και ο Μπαρτόλο πίσω από τους Ρεγκίς και Άνταμ.

Το ματς:

Ο Asteras AKTOR από πολύ νωρίς έδειξε πως πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Τόσο η διάταξη όσο και οι ξεκάθαροι ρόλοι που είχαν οι παίκτες ήταν κομβικοί παράγοντες για την κυριαρχία των φιλοξενούμενων. Ο Μπαρτόλο στην οργάνωση, ο Κρέσπι στην εκτέλεση, ο Άνταμ έδινε συνεχώς μονoμαχίες και δημιουργούσε χώρο για τους υπόλοιπους, ενώ οι Άλχο και Χουχούμης ανεβοκατέβαιναν τις πλευρές τους ασταμάτητα. Με πολύ καλό build-up παιχνίδι έσπαγε το pressing της Athens Kallithea και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό. Το οποίο ήρθε στο 19’, όταν ο Καστάνιο με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, βρήκε τον Μπαρτόλο, που ψύχραιμα πλάσαρε τον Μπερναμπέ από πάνω.



Οι παίκτες του Αστέρα έπειτα από αυτό το γκολ έβγαλαν… φτερά στα πόδια και κάθε απόφαση που έπαιρναν τους «έβγαινε». Ωραίες συνεργασίες, κάθετο παιχνίδι και φαντασία στο παιχνίδι τους. Δύο λεπτά μάλιστα μετά το γκολ του Μπαρτόλο, ο Κρέσπι έπειτα από ωραίο ένα-δύο με τον σκόρερ του πρώτο γκολ βγήκε σε τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε από τον Μπερναμπέ. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η αποβολή του Μουτίνιο για επικίνδυνο πάτημα στον Μπαρτόλο. Ο Αστέρας διαχειριζόταν άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα και στο 35’ δημιούργησε ακόμα μια μεγάλη φάση, προϊόν ομαδικής συνεργασίας, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας νίκησε ξανά τον Κρέσπι Ρεγκίς.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Αστέρας θα πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Ντέλι στον Βασιλόγιαννη εντός περιοχής, έδωσε τη δυνατότητα στην Καλλιθέα να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 45’+ 4’. Ο Τζιάνι εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, κόντρα στη ροή του αγώνα.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ρυθμός και είχε πολλές διακοπές. Μέχρι να έρθουν οι αλλαγές του Μακελελέ, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε διάταξη. Ο Γάλλος το γύρισε σε 4-2-3-1 και οι Μακέντα-Μπιλέ έκαναν τη διαφορά. Ο Μπιλέ με τις επελάσεις του από αριστερά δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Καλλιθέας και σε μία από αυτές βρήκε τον Καλτσά στο πέναλτι, ο οποίος με πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Αστέρα. Λίγα λεπτά αργότερα, πάλι από αριστερά, ο Μπαρτόλο έκανε τη σέντρα, η άμυνα των γηπεδούχων για ακόμα μια φορά ολιγώρησε και ο Φεντερίκο Μακέντα έγραψε το τελικό 3-1.

MVP:

Μακέντα και Μπιλέ ήταν κομβικοί για την επικράτηση του Αστέρα, ωστόσο ο καλύτερος του γηπέδου ήταν ο Μπαρτόλο. Ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων άνοιξε το σκορ, ήταν φοβερός στην οργάνωση του παιχνιδιού με αρκετές πάσες-κλειδιά, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Μακέντα για το 3-1. Εκτός των άλλων, κέρδισε και την αποβολή.



Η «σφυρίχτρα»:

Ο Φωτιάς είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, αλλά η αλήθεια είναι πως του ξέφυγε αρκετά το παιχνίδι. Χρειάστηκε το VAR για να αποβάλλει τον Μουτίνιο, ενώ έδωσε αρκετά φάουλ και κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να μην ευνοείται ο ρυθμός του παιχνιδιού.

Oι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερναμπέ, Σοϊρί, Ισιμάτ-Μιρίν, Μότοκ, Ματίγιεβιτς (46' Τσιβελεκίδης), Ματίγια (65' Εντιαγιέ), Ντιμπά (81' Βαλμπουενά), Τζιάνι (79' Ντεμέτριους), Μουτίνιο, Βασιλόγιαννης (81' Λουκίνας)

Asteras AKTOR (Κλοντ Μακελελε): Τσιντώτας, Αλάγκμπε (62' Γκος), Ντέλι, Καστάνιο (67' Τριανταφυλλόπουλος), Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ (59' Καλτσάς), Άλχο, Μπαρτόλο, Κρέσπι (67' Μπιλέ), Άνταμ (59' Μακέντα)

Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Νταβέλας
4ος: Κουκούλας
VAR: Τσαγκαράκης, AVAR: Φωτόπουλος

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube