Stoiximan Super League

Ποιος είναι αυτός ο… Μπιλέ που έφερε ο Μακελελέ στην Τρίπολη και τρέλανε κόσμο στη Λεωφόρο!

Η απόκτηση του Νταρνέλ Μπιλέ από τον Asteras AKTOR ήταν εισήγηση του Κλοντ Μακελελέ και ο 18χρονος Γάλλος άρχισε να τον δικαιώνει από το πρώτο κιόλας ματς, οργιάζοντας απέναντι στην Athens Kallithea.

Ο Asteras AKTOR παρουσιάστηκε ανανεωμένος στη Λεωφόρο και επικράτησε 3-1 της Athens Kallithea. Μια νίκη αρκετά σημαντική, η οποία αφενός αποτελεί επιβεβαίωση της δουλειάς του Κλοντ Μακελελέ στον πάγκο της ομάδας και αφετέρου διότι ήρθε κόντρα σε μια αντίπαλο, που είχε ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό.

Μια νίκη επίσης, που ήρθε με την αύρα των νέων. Ο Φεντερίκο Μακέντα και ο Νταρνέλ Ερίκ Μπιλέ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν νέα πνοή στον Αστέρα και ήταν καθοριστικοί στη νίκη της ομάδας τους. Για τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού υπήρχε η σιγουριά πως θα βοηθούσε με το… καλημέρα, έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα «πράσινα». Ποιος είναι, όμως, ο 18χρονος Μπιλέ, που έκανε γιο-γιο την άμυνα της Athens Kallithea;

Ο Νταρνέλ Ερίκ Μπιλέ έγινε κάτοικος Τρίπολης τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, ωστόσο η απόκτησή του επισκιάστηκε από αυτήν του Μακέντα. Μάλιστα, ο Γάλλος, με ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού, ήταν εισήγηση του Μακελελέ, ο οποίος επέμεινε για την απόκτησή του. Ένας ταχυδυναμικός επιθετικός, ο οποίος λόγω της εκρηκτικότητας και της ταχύτητας που διαθέτει, μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ. Όπως ακριβώς συνέβη κόντρα στην Athens Kallithea.



Ο Μπιλέ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σεντ Ετιέν, από την οποία έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2023, μετακομίζοντας στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Κ19 της Λουζιτανίας. Και αν το βιογραφικό του σε συλλογικό επίπεδο δεν είναι τόσο ελκυστικό, οι συμμετοχές του με την Κ18 της Γαλλίας είναι μια απόδειξη πως αυτός ο μικρός έχει σίγουρα ταλέντο.

Σε ηλικία 16 ετών και κάτι μηνών, έκανε το 2022 τρεις συμμετοχές με την Κ18 των «τρικολόρ», αγωνιζόμενος σε φιλικά παιχνίδια. Το όνομά του ήταν δίπλα με αυτό του Γιορό, που το καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, του Μπελοσιάν που μετακινήθηκε στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, Λεβερκούζεν, του Μπεν Σεγκίρ, του νέου παιδιού-θαύματος της Μονακό και άλλων πολλών ακατέργαστων «διαμαντιών» του ποδοσφαίρου.



Το σίγουρο είναι πως ο Asteras AKTOR έχει προσθέσει στο ρόστερ του έναν 18χρονο με ταλέντο και τρομερή προοπτική. Ένα πρότζεκτ το οποίο μπορεί να αποφέρει πολλαπλά κέρδη. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό. Και αν το ματς με την Athens Kallithea προμηνύει την εξέλιξη αυτού του παιδιού, τότε οι Αρκάδες έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x